Σεμινάρια

Μετά από δική σας παρότρυνση - καθώς και πολλών φίλων και πελατών του Lucas, ξεκινήσαμε τη διοργάνωση μικρών αυτόνομων σεμιναρίων έχοντας τους εξής στόχους:
- Τη μετάδοση της γνώσης διαφόρων τεχνικών ώστε όλο και περισσότεροι φίλοι να μπορούν να φτιάχνουν τα δικά τους χειροτεχνήματα
- Την παροχή υλικών κι εργαλείων, ώστε να μπορεί να δοκιμάσει κανείς μια τεχνική πριν δαπανήσει τα λιγότερα ή/ περισσότερα χρήματα που απαιτούνται για να την εφαρμόσει στο σπίτι.
- Τη δημιουργία ενός εργαστηριακού χώρου που να είναι ζεστός, φιλικός, και ήσυχος, μακριά από ενοχλητικά βλέμματα, όπου θα μπορούμε μαζί να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε.
- Τη διατήρηση του κόστους παρακολούθησης σε όσο το δυνατό χαμηλότερα επίπεδα.

Σκοπός μας είναι το μοίρασμα, η ανταλλαγή και η ικανοποίηση αναγκών - δικών σας και δικών μας - που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη χειροτεχνία και την ανακύκλωση. Εφαρμόζοντας τεχνικές που ήδη γνωρίζουμε (λιγότερο ή περισσότερο πολύπλοκες), χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία, αναζητώντας νέους τρόπους και με φαντασία, μεράκι και ομαδικό πνεύμα, δημιουργούμε και μοιραζόμαστε μαζί σας κάθε τι που μπορεί να σχετίζεται με το ΧειροΤέχνημα.

Για ραντεβού καλέστε στο 6979-570358 ή στείλτε mail στο nadali.natalia@gmail.com  ή στο decor@lucas.com.gr  Τα σεμινάρια γίνονται από τη Ναταλία Χριστοδούλου - απόφοιτο της Ανωτατης Σχολής Καλών Τεχνών και - προς το παρόν - είναι τα εξής:

Μέταλλο
Η πρώτη επαφή με το μέταλλο
Δίωρο σεμινάριο. Κόστος: € 30
Στο μάθημα σας παρέχουμε τη γνώση για να επεξεργάζεστε φύλλα μετάλλου.
Χρησιμοποιώντας αλουμίνιο κατασκευάζουμε μοτίφ, όπως καρδιές, λουλούδια κλπ, κι εξοικειωνόμαστε με το μέταλλο, το σφυρηλατούμε και του δίνουμε μορφή.
Στο μάθημα σας παρέχουμε φύλλα αλουμινίου, σύρμα, εργαλεία (πένσες, κόφτες, λίμες κλπ), χάντρες κι εξαρτήματα για να μετατρέψετε τα μοτίφ σας σε κοσμήματα.
Από το μάθημα φεύγετε με τουλάχιστον ένα έτοιμο κόσμημα και με τη γνώση να φτιάξετε πολλά περισσότερα, χρησιμοποιώντας φύλλο αλουμινίου ή ακόμη κι ανακυκλώνοντας συσκευασίες αλουμινίου!
Βαθμός δυσκολίας (1:5) = 3

Για να δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη γνώση που θα πάρετε από το μάθημα πατήστε εδώ
Τα υλικά μας τα προμηθευόμαστε από το κατάστημαΚολλήσεις μετάλλων με καλάι και φλόγιστρο
Δίωρο σεμινάριο. Κόστος: € 30
Χρησιμοποιώντας φύλλα αρζαντό, ορείχαλκο και χαλκό κατασκευάζουμε κοσμήματα (καρφίτσες, σκουλαρίκια κλπ).
Κόβουμε και σφυρηλατούμε τα μέταλλα, κάνουμε κολλήσεις με καλάι και κατασκευάζουμε από την αρχή τα δικά μας κοσμήματα.

Στο μάθημα σας παρέχουμε φύλλα χαλκού, ορείχαλκου και αρζαντό, σύρματα, καλάι κι εργαλεία κατεργασίας (κόφτες, ψαλίδια, λίμες κλπ), χάντρες κι εξαρτήματα για την κατασκευή κοσμημάτων.
Από το μάθημα φεύγετε με τα δικά σας χειροποίητα κοσμήματα.
* Προαπαιτούμενο για το μάθημα αυτό είναι να έχετε κάποια επαφή με την κοπή κι επεξεργασία μετάλλων)
Βαθμός δυσκολίας (1:5) = 4


Κόσμημα αρχαρίων
Η πρώτη επαφή με το κόσμημα
Δίωρο σεμινάριο. Κόστος € 30
Σκοπός του μαθήματος είναι η εξοικείωση με τα βασικά εξαρτήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων. Ειδικότερα θα μάθουμε ότι μας χρειάζεται για να κατασκευάσουμε κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια. Θα δουλέψουμε τα κουμπώματα για δέρμα, σουέτ, κορδόνια, σύρματα, πετονιά και θα φτιάξουμε σκουλαρίκια και δαχτυλίδι χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών εξαρτήματα που βρίσκουμε στο εμπόριο.

Θα μάθουμε τι είναι οι γράνες και τα σφυχτηράκια και μαζί ανακαλύψουμε τα μικρά τρικ που μας βοηθούν στη σύνθεση κοσμημάτων.
Από το μάθημα θα φύγετε με τα δικά σας κοσμήματα και φυσικά, με τη γνώση για να φτιάξετε κι άλλα!
Βαθμός δυσκολίας (1:5) = 1

Για να δείτε μερικά ακόμη σχέδια σε σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες και κολιέ με χάντρες και απλές τεχνικές σύνθεσης κοσμήματος θα πρέπει να περιηγηθείτε στις αντίστοιχες κατηγορίες του blog...
Τα υλικά για τα κοσμήματα τα προμηθευόμαστε από το κατάστημαΣαγιονάρες
Διακόσμηση σαγιονάρας
Δίωρο σεμινάριο.
Μαζί θα διακοσμήσουμε τις δικές σας καλοκαιρινές σαγιονάρες.

Βαθμός δυσκολίας (1:5) = 2

Για να δείτε περισσότερα σχέδια σε διακοσμημένες σαγιονάρες πατήστε εδώ ή και στο blog της Ναταλίας (δασκάλα μας!)
Τα υλικά (δερμάτινες σαγιονάρες και χάντρες) τα προμηθευόμαστε από το κατάστημα

Για ραντεβού καλέστε στο 6979-570358 ή στείλτε mail στο nadali.natalia@gmail.com ή στο decor@lucas.com.gr

Μικρό δείγμα από τις δημιουργίες μαθητών μας μπορείτε να δείτε εδώ