Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Γούρι 2010 για καλοτυχία και αγάπη - Good luck charm for 2010 for good luck and love

Το πέταλο του αλόγου είναι σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας κι η καρδιά είναι σύμβολο αγάπης αλλά και υγείας!
Τα δύο αυτά στοιχεία κυριαρχούν σε αυτό το γούρι, που το συνολικό του μήκος είναι 70 εκατοστά (είναι από τα μεγαλύτερα που έχω κάνει). Τα δύο αυτά κεντρικά στοιχεία, είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από γυαλί.
Το γυαλί είναι σύμβολο της φαντασίας και της συνείδησης. Αντανακλά την εικόνα του ορατού κόσμου, απορροφά κι αναγεννά μορφές και τραβά το φως των ουράνιων σωμάτων.
Το κόκκινο (στο πέταλο) συνδέεται με τον κύκλο της σελήνης και τη γονιμότητα. Είναι σύμβολο της δύναμης, της φωτιάς, του πάθους και των συναισθημάτων. Αντιπροσωπεύει την αρσενική αρχή, πυρπολεί και αναζωογονεί.
Το γαλάζιο (στην καρδιά) είναι το χρώμα της αλήθειας, της ελπίδας και της αρμονίας. Συμβολίζει την αθανασία, την αγνότητα και τη σοφία. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο.
Όλο το γούρι στηρίζεται σε μια πλεξούδα από λευκό σχοινί.
Ο κόμπος υποδηλώνει τη στενή σχέση και σε αυτόν ενυπάρχει η έννοια του απείρου. Το πλέξιμο έχει την έννοια της σταθερής ψυχολογικής κατάστασης (οι ψαράδες δένοντας διάφορους κόμπους θεωρούν πως μπορούν να ελέγξουν τους ανέμους και τον καιρό). Οι σειρές των κόμπων ύποδηλώνουν την περιπλοκότητα της ζωής του ανθρώπου, ενώ η κλειστή πλεξούδα είναι σύμβολο ασφάλειας και προστασίας (αφού έχει αρχή και τέλος, και είναι και η δυο πλευρές κλειστές).
Η πλεξούδα αυτή έγινε με δύο σχοινιά (σύμβολο του ζεύγους) διπλωμένα, με αποτέλεσμα να έχουμε τέσσερα άκρα. Ο αριθμός τέσσερα συμβολίζει τη γη και το σώμα.
Το λευκό είναι το χρώμα της αρμονίας (καθώς αποτελείται απ' όλα τα χρώματα της ίριδας) κι εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, και την ειλικρίνεια. Είναι το "Ναι" στη γλώσσα των χρωμάτων.
Το καράβι συμβολίζει το ταξίδι στη ζωή, την αναζήτηση της ευτυχίας, την πορεία του ανθρώπου στη ζωή. Το συγκεκριμένο καράβι, με το χαμόγελο, υποδηλώνει πως το ταξίδι αυτό θα είναι ευχάριστο κι εύκολο, κατά το δυνατό.
Ο σταυρός είναι από φίλντισι, κι αποτελεί σύμβολο της πίστης, προστατεύει και καθοδηγεί τον άνθρωπο.
Το κλειδί, είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων. Ανοίγει πόρτες και είναι αυτό που δίνει πρόσβαση στην επίτευξη των στόχων του ανθρώπου.
Το σπίτι, είναι η ανθρώπινη φωλιά, ο χώρος ανάπαυσης, συγκέντρωσης της οικογένειας, εκεί που προστατεύεται αλλά κι εκεί που ανακτά τις δυνάμεις του ο άνθρωπος.
Το μάτι προστατεύει από τη βασκανία και θεωρείται φυλαχτό.

Πρόκειται για ένα γήινο γούρι, για το σπίτι. Μια μεγάλη ευχή για καλή χρονιά, με υγεία, κι αγάπη για όλη την οικογένεια.
Είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι, που έγινε κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυρίας που το πήρε.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Ένα ηλιόλουστο βραβείο! Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσοθέμη!


Η φίλη (κι εκπληκτική δημιουργός Χρυσοθέμη με τίμησε επιλέγοντας να μου χαρίσει ένα ηλιόλουστο βραβείο!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσοθέμη! Πραγματικά το χάρηκα πολύ! Ένα ηλιόλουστο βραβείο στην καρδιά ενός περίεργου χειμώνα...
Εγώ με τη σειρά μου, κι ακολουθώντας τους κανόνες, το χαρίζω σε 12 αγαπημένα blogs
Αυτά, με τυχαία σειρά είναι:
(1)When mina creates. Η φίλη Μίνα είναι μια νεα και πολλά υποσχόμενη blogger με πολύ φαντασία και ταλέντο, και πραγματικά εκτιμώ κάθε δημιουργία / λιχουδιά της που έχω δοκιμάσει!
(2)afewprettythings, για τις όμορφες και πρωτότυπες ιδέες της!
(3)Στο γλυκό torn boy in a wild world
(4)Στην ταλαντούχα Arts & Crafts
(5)Στη χρυσοχέρα και ρομαντική Ξυπόλητη
(6)Στο Νίκο που μας κάνει να χαμογελάμε!
(7)Στην ταλαντούχα scarpbooker Joanna
(8)Στην καταπληκτική Βίκυ
(9)Στις μοναδικές Στρίγγλες
(10)Στη δημιουργό Εριφίλη
(11)Στην κυρα δασκάλα
(12)Στα σοφά λόγια και διδακτικές ιστορίες
Καλή δύναμη σε όλους, και καλή συνέχεια στην bloggoπορεία σας!

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Δέκα λεπτά για μια καλή χρονιά!

Η δεκάρα, αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση το κεντρικό στοιχείο του γουριού.
Είναι ένα νόμισμα γεμάτο αναμνήσεις και με έντονα συμβολική σημασία.
Στο γούρι αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης ένα πεντάλεπτο, ένα δεκάλεπτο κι ένα εικοσάλεπτο, σε φυσικό μέγεθος, (αντίγραφα των ελληνικών νομισμάτων).
Τα χρήματα από την αρχαιότητα έχουν ένα μαγικό χαρακτήρα, κάτι σαν φυλαχτά.
H δύναμη του νομίσματος στηρίζεται σε δύο στοιχεία: στα σύμβολα τα οποία έχουν χαραχτεί πάνω σε αυτά αλλά και στη διπλή όψη τους που ταυτίζεται με την ίδια την αντίφαση της ζωής. Στη δεκάρα απεικονίζεται το σταφύλι, στην πεντάρα το σιτάρι και στην εικοσάρα η ελιά. Όλα είναι φυτά σύμβολα της αφθονίας και της γονιμότητας. Σχετίζονται με την πληθώρα αγαθών και την κάλυψη των ανθρωπινων αναγκών.
Το σταφύλι ειδικότερα είναι σύμβολο της άνοιξης της νεότητας και της γονιμότητας. Το στάχυ είναι σύμβολο γονιμότητας. Η ελιά είναι σύμβολο ειρήνης, ελπίδας, και γονιμότητας.
Στο πάνω μέρος του γουριού, μια πλεξούδα κι ο κόμπος αποτελούν σύμβολα του απείρου (σχηματίζεται το 8, δηλαδή το άπειρο), κάτι σαν "η ευχή ή/και η ευλογία του γουριού να κρατήσει για πάντα!
Ο σταυρός είναι σύμβολο της πίστης μας, προστατεύει κι ευλογεί τους ανθρώπους και τις πράξεις τους.
Το πέταλο είναι σύμβολο ευτυχίας και προφυλάσσει από το κακό μάτι. Λέγεται πως οι δυνάμεις που κρύβει το πέταλο ενισχύονται όταν αυτό έχει επτά τρύπες (τρεις σε κάθε πλευρά και μια στο κέντρο) όπως σε αυτή την περίπτωση...
Το σπίτι, ο οίκος του ανθρώπου, και η καρδιά στο παραθυράκι, είναι μια ευχή για αγάπη, αρμονία και οικογενειακή θαλπωρή.
Για τους αρχαίους Αιγυπτίους τα αστέρια αποτελούσαν τις φωτεινές ψυχές που κατοικούν ανάμεσα στους θεούς. Το πεντάκτινο αστέρι για τους πρώτους χριστιανούς σήμαινε την αλήθεια, το θρησκευτικό μυστικισμό και την εργασία του δημιουργού. Tο άστρο συμβολίζει κάτι ανώτερο, την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνει το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της εξέλιξης, τον λόγο του Θεού.
Το λευκό στα κορδόνια, είναι χρώμα αντιπροσωπευτικό της αρμονίας (καθώς αποτελείται απ' όλα τα χρώματα της ίριδας) όπου εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, και την ειλικρίνεια. Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων. Γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη. Το λευκό συμβολίζει το φως του ήλιου, πηγή ενέργειας απαραίτητη για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη μας.
Το τυρκουάζ στα κορδόνια είναι το χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. Γενικότερα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γνώσης και της πληροφόρησης, καθώς ενισχύει την διερεύνηση του νου.
Το γαλάζιο στις χάντρες και στα κορδόνια είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή.
Το μπλε σκούρο στις χάντρες και στα κορδόνια είναι το χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Ακόμα, ευνοεί την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης ενώ εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη, και την εξουσία.
Είναι ένα γούρι γεμάτο κρυφά νοήματα και πολλές ευχές τια ευτυχισμένο το 2010!

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Καρφίτσα από τσόχα - βήμα βήμα


Η καρφίτσα αυτή κατασκευάστηκε κατά παραγγελία, για ένα φουστάνι με βαθύ νεκολτέ, σε πράσινο λαδί και μωβ χρώμα. Σκοπός της κυρίας που τη ζήτησε ήταν να καλύψει το μεγάλο άνοιγμα που είχε το φουστάνει στο μπροστινό μέρος.
Αρχικά επιλέξαμε τα ανθάκια και τις γυάλινες χάντρες σε μωβ χρώμα και στριφτό κορδόνι σε λαδί χρώμα (δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία από το φουστάνι για να δείτε τα χρώματά του, αλλά πραγματικά ταιριάζουν απόλυτα).
Τα ανθάκια από τσόχα μπορεί κανείς να τα φτιάξει αρκετά εύκολα κόβοντας την τσόχα στο επιθυμητό σχήμα. Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων και είναι ιδιαίτερα οικονομικά
Στη συνέχεια με μωβ συρματάκι 0,5 χιλιοστών στηρίξαμε τη χάντρα στο κέντρο του λουλουδιού.

Κι επαναλάβαμε τη διαδικασία αυτή για τέσσερα ανθάκια, ώστε να αποκτήσει η καρφίτσα το επιθυμητό μέγεθος.
Έπειτα κολλήσαμε το κορδόνι ξεκινώντας από το κέντρο (κυκλώσαμε τη χάντρα) και βγήκαμε περιμετρικά γύρω από το λουλούδι. Η άκρη του κορδονιού καταλήγει στο πίσω μέρος του λουλουδιού.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε τέσσερις φορές, για τα τέσσερα ανθάκια. Κατά την κόλληση του κορδονιού στην τσόχα, αυτή έπαψε πλέον να είναι επίπεδη και απέκτησε και τρίτη διάσταση, αλλά αυτό είναι κάτι που δίνει κίνηση στο λουλούδι μας και μας αρέσει. Επίσης η κόλλα έδωσε μεγαλύτερη σταθερότητα στην τσόχα, την κάνει πιο σκληρή και σταθερή, κι αυτό επίσης είναι πλεονέκτημα, γιατί η καρφίτσα θα πρέπει τελικά να είναι ανθεκτική σε πιέσεις π.χ. από το λουράκι της γυναικείας τσάντας με το οποίο μπορεί να έρθει κάποια στιγμή σε τριβή ή ακόμη και σε αγκαλιές με άλλους ανθρώπους (θα ήταν πραγματικά δυσάρεστο, μετά από μια θερμή αγκαλιά με έναν άνθρωπο, να αναφωνήσουμε "Ωχ! μου χάλασες την καρφίτσα..."

Τώρα φτάσαμε στην τελική ευθεία!
Με πετονιά (η οποία πλεονεκτεί έναντι άλλων υλικών γιατί είναι διάφανη και πολύ ανθεκτική) ράψαμε τα λουλουδάκια μεταξύ τους, ώστε να αποκτήσει η καρφίτσα μας το επιθυμητό σχήμα.


Για τη συγκεκριμένη καρφίτσα, ράφτηκαν με πετονιά, στο πίσω μέρος δυο παραμάνες, μία στο δεξί και μια στο αριστερό ανθάκι, γιατί θα πρέπει να στηριχθεί δεξιά κι αριστερά, ανάμεσα στο νεκολτέ, το οποίο θα πρέπει και να καλύπτει.
Παρόλα αυτά, θεωρώ πως είναι ωραία ιδέα να χρησιμοποιηθεί αργότερα και για να διακοσμήσει μια μονόχρωμη τσάντα ή ακόμη και στην αγκράφα της ζώνης ή (γιατί όχι) και στην κορδέλα για τα μαλλιά!
Σημείωση: Στην περίπτωση που φτιάξετε μόνες σας τα λουλουδάκια, η τσόχα από μόνη της είναι λίγο μαλακιά, γι΄ αυτό καλό είναι πριν ξεκινήσετε, να την περάσετε μια στρώση ατλακόλ. Έτσι θα γίνει πιο σταθερή και δεν θα βρωμίζει εύκολα!
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει!

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010

Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο το 2010!

Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2010!
Με υγεία, αγάπη και πολλές πολλές καλές στιγμές!
Σας εύχομαι ολόψυχα την εκπλήρωση όλων των ονείρων σας για τη νέα χρονιά, και σας ευχαριστώ θερμά που παρακολουθείται και σχολιάζεται σε αυτό το blog, συμβάλλοντας έτσι στην εμψύχωση αλλά και στη βελτίωση μου!
Να είστε όλοι καλά!
Χρόνια πολλά!