Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γούρια και φυλαχτά για ... αγοράκια!

... και ήρθε οι σειρά των αγοριών!

Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν, σας δείχνω μερικά γούρια και φυλαχτά φτιαγμένα για μικρά και μεγάλα αγοράκια.


Στην ίδια λογική με την προηγούμενη ανάρτηση - για κοριτσάκια - φτιάξαμε μερικά γούρια για τους μικρούς, αλλά (γιατί όχι) και για τους μεγάλους άντρες τις ζωής μας!

Χειροποίητα, μοναδικά και φτιαγμένα με πολύ αγάπη και μεράκι, για... αγόρια :)

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γούρια και φυλαχτά για ... κοριτσάκια!

Στην ανάρτηση αυτή σας δείχνω γούρια για ... κοριτσάκια!

Με το λευκό (το χρώμα του φωτός και της αγνότητας) και το ροζ (το χρώμα της θηλυκότητας) να κυριαρχούν, διάφορα σχέδια σε γούρια για νεογέννητα (και όχι μόνο) κοριτσάκια!


Κοτσίδες για το άπειρο, στεφάνια για το συνεχές, καρδιές για αγάπη και υγεία, ρόδια για αφθονία, πέταλα για καλοτυχία και σταυροί για ευλογία είναι τα βασικά σύμβολα των γουριών αυτών.


και φυσικά... άλλα στοιχεία παιδικότητας, όπως νεράιδες, σπιτάκια, πεταλούδες, αρκουδάκια, κλπ κοσμούν τα γούρια αυτά...


και... αν αναρωτιέστε τι γίνετε με τα αγοράκια...

... αυτά... θα τα φροντίσουμε στην επόμενη ανάρτηση ;)
Να είστε όλοι καλά!
Σας εύχομαι ολόψυχα μια καλή και δημιουργική εβδομάδα!!!

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στεφάνι με σύρμα και πηλό

Στεφάνι φτιαγμένο με σύρμα σε τρεις κύκλους και ανθάκια από πηλό. Στη μέση ένα κεραμικό σπιτάκι.
Ήθελα με έναν τρόπο να μοιάζει σαν τα λουλούδια να βρίσκονται σε τροχιά, γύρω από το σπίτι, κάτι σαν να υπάρχει κίνηση, παρόμοια με αυτή που συναντάμε στη ζωή...
Αλήθεια, έχει τελικά καμία σχέση με αυτό που σκέφτηκα, ή μόνο εμένα μου φαίνεται?
Καλή εβδομάδα!!!!

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα γούρι για την κουζίνα!

Έχω μια απίστευτη αδυναμία στο φαγητό!
Κι αν και δεν μπορεί κανείς να πει ότι μου φαίνεται... πραγματικά τρελαίνομαι για τα αρώματα - τα χρώματα και τις γεύσεις που κρύβει η κουζίνα!
Από την άλλη... στους δύσκολους καιρούς που ζούμε... το φαγητό τείνει να γίνει είδος πολυτελείας....
Με χιουμοριστική διάθεση λοιπόν, και με έντονο το προσωπικό στοιχείο, έφτιαξα αυτό το γούρι, πάνω σε μια ξύλινη κουτάλα...
Φρούτα από χαρτί, φελιζόλ ή πλαστικό, φυσικά φασόλια και φακές, μάτια, πέταλα και σκόρδα και πολύχρωμες χαντρούλες, ένα γούρι για μια πραγματικά χαρούμενη νότα στην κουζίνα, δε νομίζετε?

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ενα βότσαλο από το καλοκαίρι...

... με αναμνήσεις από ονειρεμένες διακοπές...
Αυτή ήταν περίπου η λογική αυτής της κατασκευής. Μια κοπέλα ήρθε πριν από λίγες ημέρες, με μια φωτογραφία στο κινητό της, και με ρώτησε αν θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να αποτυπώσω τη φωτογραφία αυτή σε ένα βότσαλο από τη θάλασσα.
Της είπα λοιπόν ότι αν μου το έστελνε με ένα mail, τότε θα μπορούσα να το τυπώσω σε ένα ριζόχαρτο, κι έπειτα με decoupage, να το βάλω στο βότσαλο που θέλει.
Ένα εκπληκτικό χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό της, και άνοιξε την τσάντα της και μου έδωσε το βότσαλο....
Αιφνιδιάστηκα από την αμεσότητα, αλλά η ιδέα μου φάνηκε πολύ καλή!
Στην αρχή προσπάθησα να ζωγραφίσω στο βότσαλο το φόντο, και να άφηνα μόνον τη φιγούρα της φωτογραφίας από ριζόχαρτο, αλλά δυστυχώς... οι ικανότητές μου στη ζωγραφική δεν είναι και τόσο καλές, οπότε εγκατέλειψα αυτή την προσπάθεια, και περιορίστηκα σε αυτό που μου επιτρέπουν οι ικανότητες μου: με άμμο θαλάσσης λοιπόν, και με χρωματιστή γαλάζια άμμο στον ουρανό, πλαισίωσα τη φωτογραφία στην πέτρα.
Στην περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε για δικές σας φωτογραφίες (ή και άλλες εικόνες από ριζόχαρτο) θα χρειαστεί να ασταρώσετε αρχικά την πέτρα, έπειτα να εφαρμόσετε σε αυτή το ριζόχαρτο (ή και τη χαρτοπετσέτα) με την τεχνική του decoupage, κι έπειτα είτε ζωγραφίζετε, είτε κολλάτε άμμο και μικρά κοχυλάκια. Τέλος, περνάτε 1-2 χέρια βερνίκι (ματ ή γυαλιστερό). Στην περίπτωση αυτή, έχω περάσει δυο χέρια βερνίκι ματ.
Καλή επιτυχία!!!

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γούρια με μάτι και σταυρό

Το μάτι, και συνήθως το γυάλινο μάτι, αποτελεί βασικό στοιχείο στην κατασκευή γουριών και πολύ συχνά είναι το κεντρικό στοιχείο σε ένα γούρι.
Το γυαλί, ως υλικό, θεωρείτε της φαντασίας και της συνείδησης. Η δύναμή του στηρίζετε στην ικανότητά του να αντανακλά την πραγματικότητα και το άπειρο, να διώχνει το κακό και να απορροφά τη θετική ενέργεια.

Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο της πίστεως μας και χρησιμοποιείτε στα γούρια πολύ συχνά, θέλοντας να συμβολίσει την ευχή "να είναι ευλογημένος ο βίος των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτό".

Στο πρώτο και στο δεύτερο γούρι που βλέπετε έχω χρησιμοποιήσει έτοιμο γυάλινο σταυρό fusion και του έχω προσθέσει πινελιές με λευκό - ματ γυαλί, για να του δώσω μια ... τρίτη διάσταση...


Τα γούρια αυτά, μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει και κλασικά, αφού περιέχουν τα βασικά στοιχεία των γουριών/ φυλαχτών που έχουμε στο σπίτι.

Μάτι - Πέταλο - Σταυρός ...

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γούρια με ... πέταλα...

Το πέταλο είναι γνωστό σε όλους ως σύμβολο καλοτυχίας. Έτσι λοιπόν, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πέταλα κοσμούν τα γούρια των σπιτιών μας είτε ως κύρια, είτε ως βοηθητικά στοιχεία.

Άλλες φορές μεταλλικά, για να προσδίδουν δύναμη, κι άλλες φορές γυάλινα για να προσδίδουν αντανάκλαση των αρνητικών δυνάμεων κι απορρόφηση της θετικής κοσμικής ενέργειας.


Πέταλα λοιπόν, σε διάφορα χρώματα: κόκκινο της αγάπης και του πάθους, πράσινο της ελπίδας, μπλε της πνευματικότητας και της γαλήνης.


Και φυσικά από τη σύνθεση δεν μπορούν να λείπουν μάτια για τη βασκανία, καρδιές για αγάπη και υγεία, ρόδια για αφθονία, σταυροί για ευλογία


και πιο ειδικά στοιχεία, όπως σπίτια, ανθρωπάκια, νεράιδες και νομίσματα...


Βασικό στοιχείο σε κάθε γούρι, ανεξάρτητα με τα σύμβολά του είναι η καλή διάθεση και η θετική ενέργεια όλων όσων μεσολαβούν για την κατασκευή του. Όταν ο κατασκευαστής των πρώτων υλών έχει καλή διάθεση κι αγαπά την δουλειά του, όταν αυτός που επιλέγει τα είδη τα ερωτεύεται, όταν αυτός που συνθέτει το γούρι το μελετά με μεράκι και θετικά συναισθήματα, όταν αυτός που το επιλέγει το διαλέγει για τον άνθρωπό του με αγάπη, κι όταν ο τελικός αποδέκτης το πιστεύει, τότε δεν μπορεί... κάτι καλό θα βγει από αυτό το φυλαχτό...

Να είστε όλοι καλά!

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Καραβάκι σε γούρι... για να ταξιδεύουμε με τα όνειρά μας...

Πριν από αρκετό καιρό, είχα φτιάξει αυτές τις δύο βάσεις για να κάνω γούρια - καραβάκια. Με πηλό λοιπόν, και με τη βοήθεια μιας σφραγίδας/ εφημερίδα έκανα τη βάση του καραβιού, τη χρωμάτισα και φυσικά ... την έψησα.
Στη συνέχεια με αρζαντό σύρμα, σχημάτισα τα πανιά και πέρασα μερικές χαντρούλες, κρέμασα κορδονάκια, έβαλα κι ένα δίχτυ (του ψαρά) κι έτοιμα τα καραβάκια.
Ας δούμε όμως και την ερμηνεία τους:
Ο πηλός συμβολίζει τη γη, και το μέταλλο τη σταθερότητα, ενώ το κενό στα πανιά είναι ο αέρας, και το γαλανό/ μπλε που χρησιμοποίησα για τα καράβια μου συμβολίζει το νερό.
Τα γούρια αυτά λοιπόν, έχουν τα τρία στοιχεία: γη, νερό, αέρα (πνοή) τα οποία συνδέονται μεταξύ τους σταθερά, συμβολίζοντας την ισορροπία.
Το φιογκάκι στο πάνω μέρος, συμβολίζει το άπειρο (σχηματίζει το 8 - σύμβολο του απείρου), και είναι η ελπίδα το γούρι να φέρνει καλοτυχία στον τελικό του αποδέκτη για πάντα...
Το πέταλο και το τριφύλλι είναι σύμβολα καλοτυχίας, και το μάτι προστατεύει από τη βασκανία.
Το δίχτυ είναι το μέσο για να "συλλαμβάνονται" οι εμπειρίες της ζωής, κι ο άνθρωπος στο πάνω μέρος, για να... ξεδιαλέγει τις ευκαιρίες και να τις κρατάει κι ότι άχρηστο να το πετάει "έξω από τη βάρκα" της ζωής του.
Το τιμόνι κι η άγκυρα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για ένα ασφαλές ταξίδι.
Το αστέρι - οδηγός στα ταξίδια των ναυτικών από την αρχαιότητα - μας βοηθά να διατηρούμε τη σωστή πορεία.
Τα όστρακα είναι επίσης σύμβολα καλοτυχίας κι ομορφιάς (ας μην ξεχνάμε τη μυθολογία μας: από ένα όστρακο αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς, Αφροδίτη!)
Τα ζωάκια συμβολίζουν την επαφή του ανθρώπου με τα υπόλοιπα πλάσματα της γης.
Το κίτρινο είναι το χρώμα το φωτός, και συμβολίζει τη νιότη, την ευελιξία, και την ενεργητικότητα. Είναι ένα χρώμα που αποκαλύπτει κι εμπνέει. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως είναι το χρώμα που απεικονίζει το φωτοστέφανο των αγίων....
Γούρια λοιπόν, για να ταξιδεύουμε εκεί που μας πάνε τα όνειρα μας!

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

... κι όσο κρατούν οι ζέστες... συνεχίζουμε με σαγιονάρες!

Αν και ο Σεπτέμβρης έχει μπει, και ... το μυαλό όλων είναι λίγο - πολύ στα βιβλία, τετράδια, μολύβια και γομολάστιχες... εμείς εξακολουθούμε (μεταξύ άλλων) να φτιάχνουμε σαγιονάρες!

Γιατί ... οι ζέστες καλά κρατούν ακόμα, και τα ποδαράκια μας αναζητούν δροσιά και φυσικά... στολίδια

Ο μήνας αυτός είναι πραγματικά "περίεργος".

Από τη μια εξακολουθούν οι σαγιονάρες κι οι μπομπονιέρες, ενώ παράλληλα οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ήδη ξεκινήσει...

Κάπως έτσι λοιπόν, πέρασε η προηγούμενη εβδομάδα: με καλοκαιρινή διάθεση και Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

χα χα

και, όπως καταλαβαίνετε... κάπως έτσι θα τσουλήσει η εβδομάδα που έρχεται στο blogoσπιτό μου: με χειροποίητα γούρια για τη νέα χρονιά, κεραμικά σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, και δροσερή διάθεση!

Να είστε όλοι καλά!