Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Το 3ο HOUDETSI FESTIVAL 1-4 Αυγούστου στην Κρήτη!

Οι προετοιμασίες για το 3ο φεστιβαλ στο Χουδέτσι που διοργανώνεται από το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος και τον Ross Daly είναι προ των πυλών και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις!
Στο φεστιβάλ, θα είμαστε με την αδελφή μου Μυρτώ (XeirotexnimaKreta), και με την πολύτιμη βοήθεια τη μαμά Χαρά, στον πάγκο Νο 152 και κάτω από τον τίτλο Xeirotexnima Kreta, που με φιλοξενεί.
Εδώ βλέπετε μερικές φωτογραφίες από την πρόβα στησίματος του πάγκου μας (κάτι σαν πρόβα generale).
Για τη συμμετοχή μου έχω ετοιμάσει κοσμήματα με χάντρες (σκουλαρίκια και βραχιολάκια κυρίως) και κοσμήματα με μέταλλο. Επίσης έχω κεραμίδια με decoupage και φυσικά κεραμικά: μαγνητάκια με θέμα την Κρήτη, τασάκια με μαντινάδες, κρεμαστρούλες και διακοσμητικά από πηλό, καθώς και δαχτυλίδια βραχιόλια κλπ.

Η Μυρτώ έχει φτιάξει δερμάτινες σαγιονάρες στολισμένες με χάντρες και κορδέλες, κοσμήματα με χάντρες (σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιεδάκια και μπρελόκ). Επίσης έχει μια μεγάλη συλλογή από λάμπες ζωγραφισμένες με την τεχνική one stroke, πιατέλες, κεραμίδια, μολυβοθήκες κλπ.

και...
Η μαμά Χαρά έχει φτιάξει κάποια κοσμήματα (κολιέ και βραχιολάκια) με πλεχτές χάντρες ή/ και με σύρμα βελονάκι
Τέλος, στον πάγκο μας θα έχουμε και κάποιες από τις δημιουργίες της αδελφής μου Ναταλίας, η οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει μέχρι εδώ: μαγνητάκια με θαλασσινό θέμα από γύψο και πέτρες της θάλασσας, ζωγραφισμένες με θαλασσινό θέμα.
Ξέρω πως οι φωτογραφίες της ανάρτησης αυτής δεν είναι και οι καλύτερες που σας έχω δείξει ... αλλά σας ζητώ να με συγχωρήσετε γι΄ αυτό, και δεσμεύομαι μετά το τέλος του φεστιβάλ, να επανέλθω με καλύτερες κι αναλυτικότερες φωτογραφίες με τις δημιουργίες μας... αλλά τώρα... είμαστε όλες στο τρέξιμο για τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, και... φυσικά σας θυμήθηκα και θέλω να σας δείξω αυτό που φτιάχνουμε, αλλά... δεν μπορώ να σας προσφέρω και καλύτερη εικόνα...
Να είστε όλοι καλά!
Καλή εβδομάδα!

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Πολύχρωμες Δερμάτινες Σαγιονάρες

 Η δουλειά είναι αρκετή (ευτυχώς) και ... έχω απουσιάσει αρκετά από τη blogoσφαιρα..., αλλά, μη φανταστείτε πως σταμάτησα στιγμή τις δημιουργίες μου!
Καθημερινά κι ολημερίς τα χέρια μου δουλεύουν. Και... επειδή βασικό χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι η έλλειψη προγραμματισμού... όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, γιατί όλοι θέλουν να φύγουν και να πάρουν μαζί τους τα πραγματάκια τους, ενώ... κι εγώ... πρέπει με κάποιο τρόπο να προλάβω να πάω δυο μέρες στη Λευκάδα!
Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν σας δείχνω μερικές από τις σαγιονάρες που έκανα αυτές τις μέρες, και ... είναι λίγο ή και περισσότερο διαφορετικές από αυτές που έχω κάνει στο παρελθόν.

Αυτά τα δύο ζευγαράκια σας τα φωτογράφισα μαζί, γιατί έπρεπε να είναι ίδια και συνάμα διαφορετικά... είναι για δυο δίδυμα κοριτσάκια και... μου άρεσαν ιδιαίτερα: παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα σαγιοναράκια για δυο τρυφερές υπάρξεις...
Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ πολύ που περάσατε!!!!

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Κεραμικό σπίτι

Το σπιτάκι αυτό είναι περίπου 15*15 εκατοστά και το έφτιαξα με λευκό πηλό.
Στην καμινάδα του έχω βάλει σύρμα που το διαμόρφωσα σε σπιράλ και στην άκρη πρόσθεσα μια κεραμική καρδούλα.
Τα παραθυρόφυλλα είναι μια τρίτη διάσταση κι η πασχαλίτσα προεξέχει έξω από το σπιτάκι και στηρίζεται σε συρματάκι επάνω στον πηλό.
Η πόρτα είναι αποσπώμενη και στο πίσω μέρος της έχει μαγνήτη.
Το σπιτάκι αυτό φτιάχτηκε για την Μυρτώ, και τώρα πια στολίζει την κουζίνα της, και... με την πορτούλα του κρατάει τις συνταγές της!