Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σκουλαρίκια καρδιές


Χειροποίητα σκουλαρίκια, σε σχήμα καρδιάς, με αφορμή το αίτημα της φίλης Τόνιας για σκουλαρίκια με καρδιές από ορείχαλκο.
Το πρώτο, αριστερά, είναι φτιαγμένο από σύρμα ορείχαλκου, σφυρηλατημένο, και διακοσμημένο με jade και τυρκουάζ χάντρες.
Το δεύτερο και το τρίτο είναι φτιαγμένα από φύλλο μετάλλου, σφυρηλατημένο, με σπείρα από σύρμα.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνική, σας θυμίζω τα σεμινάρια μας για το μέταλλο. Κοσμήματα σαν κι αυτά, σχετίζονται με το μάθημα: μέταλλο αρχαρίων

Καλές δημιουργίες!!!

Αντιανεμικό τασάκι φτιαγμένο από πηλό: το πρώτο για το 2013


Αυτό είναι το πρώτο τασάκι που έφτιαξα φέτος!
Γραμμές και χρώματα: Χρησιμοποίησα σχεδόν όλα τα χρώματα που έχω για τον πηλό!
και... σήμερα, έβαλα 3 ακόμη στο καμίνι!
οπότε... θα ακολουθήσουν κι άλλα ;)

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Δαχτυλίδι με χάντρες step by stepΓια να φτιάξουμε ένα δαχτυλίδι με χάντρες χρειαζόμαστε:
  1. Μια βάση για δαχτυλίδι, στο μέγεθος και το χρώμα της αρεσκείας μας (υπάρχουν διαθέσιμες μικρές – με ένα κρικάκι έως και πολύ μεγάλες με 8-9 κρικάκια που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το δάχτυλο)
  2. χάντρες και διακοσμητικά σε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό από τον αριθμό των κρίκων που έχει το δαχτυλίδι μας
  3. πενσάκι, γράνες και κρικάκιαΑρχικά περνάμε τις γράνες από τις χάντρες και σχηματίζουμε κρικάκια με το πενσάκι μας, και περνάμε από τα διακοσμητικά τα κρικάκια, ώστε να είναι έτοιμα για να τα στηρίξουμε στο δαχτυλίδι.
Στη συνέχεια, και ξεκινώντας από τον μεσαίο κρίκο του δαχτυλιδιού, αρχίζουμε να το στολίζουμε.


Όταν περάσουμε όλα τα διακοσμητικά στα κρικάκια της βάσης του δαχτυλιδιού, είμαστε έτοιμες!
Τόσο απλό!


Οι οδηγίες αυτές, αποτελούν απόσπασμα από το σεμινάριο «Κόσμημα αρχαρίων», του καταστήματος Lucas(http://www.lucas.com.gr) και φτιάχτηκαν στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το ηλεκτρονικό περιοδικό LookAbout


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Καραβάκι με γυαλόξυλα και χαρτοπολτό


Όπως βλέπετε, η αδελφή μου Ναταλία, εξακολουθεί να παίζει με τα γυαλόξυλα, και ο στόλος της... όλο και μεγαλώνει!
Αυτή τη φορά, μου έστειλε ένα μεγάλο καραβάκι (50 εκατοστά μήκος), με πανιά από χαρτοπολτό!
το πλοίο συνοδεύονταν από δύο μικρότερα, με πανιά από αλουμίνιο.
Όλα βερνικωμένα και περιποιημένα, με καρφωμένα τα πανιά, κολλημένα τα κατάρτια, έτοιμα για ταξίδι....
Μέχρι τις επόμενες κατασκευές μας.... Καλημέρααααα!

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Χειροποίητο Βραχιολάκι για το χέρι step by stepΓια να φτιάξουμε ένα βραχιόλι με διάφορα υλικά, όπως κορδόνια κορδέλες κι αλυσίδα σαν αυτό της φωτογραφίας χρειαζόμαστε: 


20 εκατοστά από 2-3 είδη κορδονιού ή και κορδέλας σε διάφορα πάχη
20 εκατοστά αλυσίδα της αρεσκείας  μας
2 σφιχτηράκια για την συνένωση των κορδονιών
Ένα καβουράκι για το κλείσιμο του βραχιολιού
4-5 χαντρούλες  με τις γράνες τους – charms και τα ανάλογα κρικάκια

Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι ένα πενσάκι κι ένα ψαλιδάκι.

Τοποθετούμε τα κορδονάκια μας μέσα στο σφιχτηράκι, και πιέζουμε με το πενσάκι μας τα πλαϊνά του, ώστε να σφίξουμε μέσα σε αυτό – σταθερά – τα κορδονάκια μας.  Έπειτα παίρνουμε ένα κρικάκι και στηρίζουμε πάνω στο σφιχτηράκι την μια άκρη της αλυσίδας μας.  Στο ίδιο κρικάκι μπορούμε να στηρίξουμε και το καβουράκι (κούμπωμα) του βραχιολιού.


 Πλέκουμε μια πλεξούδα με τα υλικά μας (κορδόνια και αλυσίδα) και μετράμε κάθε τόσο το μήκος της στο χέρι μας, ώστε το βραχιόλι να αποκτήσει την επιθυμητή περίμετρο για τον καρπό μας. Συνήθως με 20 εκατοστά κορδόνι, έχουμε βραχιολάκια των 17 εκατοστών περίπου, αλλά επειδή αυτό δεν είναι σταθερό (εξαρτάται από το είδος των υλικών , το πάχος τους κλπ) μετράμε το αποτέλεσμα και σταματάμε την πλέξη, όταν έχουμε το επιθυμητό μήκος.
Τέλος, κόβουμε τα κορδόνια μας και τα στηρίζουμε στο σφιχτηράκι μας. Δεν παραλείπουμε να σφίξουμε αρκετά τα πλαϊνά μέρη του εξαρτήματος, ώστε να αποφύγουμε άνοιγμα του βραχιολιού μας. Με ένα κρικάκι στηρίζουμε την άκρη της αλυσίδας στο σφιχτηράκι, κι αφήνουμε και λίγη αλυσίδα να κρέμεται, ώστε να μπορούμε να αυξο – μειώνουμε το μέγεθος του βραχιολιού όποτε θέλουμε!Διαλέγουμε τις χάντρες και τα διακοσμητικά που θέλουμε να κρέμονται από το βραχιόλι μας.  Περνάμε τις γράνες στις χάντρες και κάνουμε μια πρώτη τοποθέτηση, για να δούμε πως περίπου θα φαίνονται πάνω στο βραχιόλι μας.

Σημείωση: Γράνα είναι ένα εύκαμπτο κομμάτι σύρμα, που το περνάμε μέσα από την χάντρα και στην άκρη του φτιάχνουμε κρικάκι, ώστε η χάντρα να μπορεί να κρεμαστεί π.χ. από ένα βραχιόλι. Στα δεξιά της φωτογραφίας βλέπετε χάντρες περασμένες από τις γράνες, ενώ στα αριστερά βλέπετε σκέτες γράνες – λίγο πριν τοποθετηθούν στις χάντρες. Η εργασία αυτή γίνεται με πενσάκι. Στηρίζω τα διακοσμητικά στην αλυσίδα και προτιμώ να κρέμονται προς μια κατεύθυνση για να είναι συμμετρικό,  πιο βολικό κι εύχρηστο το βραχιόλι μου.

Καλή επιτυχία!!!

Για υλικά για κοσμήματα, αλλά και για σεμινάρια σχετικά με τις βασικές τεχνικές για την κατασκευή κοσμημάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε το site http://www.lucas.com.gr ή να καλέσετε στο 210-6202134Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Σφυρήλατες πεταλούδες από μέταλλο

Σφυρήλατη πεταλούδα με decoupage
 ... ή ... Ανοιξιάτικη σύνθεση, με μέταλλο και αφρόξυλα ... -> μάλλον αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος... αλλά από την άλλη - δεν μπόρεσα να αποφασίσω...
Το αλουμίνιο και τα αφρόξυλα, στα χέρια της Ναταλίας, αποκτούν διάφορες μορφές! Σήμερα: Πεταλούδες και λουλούδια, κομμένα από φύλλο αλουμινίου, και σφυρηλατημένα, με μικρά στοιχεία decoupage, χάντρες και σύρμα - κι όλα αυτά τοποθετημένα σε λουστραρισμένο αφρόξυλο, δημιουργούν τη σύνθεση της φωτογραφίας επάνω.

Κι εδώ, μια πεταλούδα με τόση κίνηση (!) από αλουμίνιο κι αυτή - μόνη - σε μια σύνθεση από ξύλα της θάλασσας: μου θύμισε λίγο τα χελιδόνια: που έρχονται μαζί με την άνοιξη, όταν ακόμη η φύση μοιάζει αγουροξυπνημένη... κάτι σαν να περιμένει από το κλαδί να ανθίσει... ή μήπως γίνομαι πολύ ρομαντική?
Με καλή διάθεση, και προσμονή για καλύτερες ημέρες, σας ευχαριστώ που περάσατε και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο ημέρας!

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Καραβάκια με ξύλα της θάλασσας και γάζα

Καράβι με ξύλα της θάλασσας

Μερικά ακόμη από τα καραβάκια της Ναταλίας: Ξύλα της θάλασσας, και γάζες.

Καραβάκι με αφρόξυλα
Διατηρώντας κάθε φορά το βασικό σχήμα του ξύλου, ένας μικρός στόλος από καραβάκια σχηματίζεται σιγά σιγά από τα χεράκια της...
... και... όταν αρχίσουμε και τις λαμπάδες... μην εκπλαγείτε αν δείτε μερικά από αυτά να τις κοσμούν ;)

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκινητάκια από πηλό

Red ceramic car
 Το ίδιο μοντέλο, σε τέσσερα χρώματα: Αυτοκινητάκια από λευκό πηλό, βαμμένα με πυροχρώματα, ψημένα στους 1000 βαθμούς Κελσίου.
Κεραμικό αυτοκινητάκι με ρίγες
 Τα αυτοκινητάκια αυτά προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση σε πασχαλινές λαμπάδες, αλλά και σε μπομπονιέρες βάφτισης....
Blue ceramic car
 Τώρα λοιπόν, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση: παράγουμε τα είδη που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για τη διακόσμηση σε λαμπάδες και μπομπονιέρες!
Green car from clay
Τα αυτοκινητάκια είναι διαθέσιμα και στο site του Lucas, κατόπιν παραγγελίας, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι άμεσα διαθέσιμα και στο κατάστημά μας, στη Νέα Ερυθραία, Ελ. Βενιζέλου 71, όπως και πολλά από τα προηγούμενα και επόμενα χειροτεχνήματα που βλέπετε εδώ ;)

Να είστε όλοι καλά!
Καλές δημιουργίες!

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Χειροποίητο Καραβάκι με ξύλα της θάλασσας

Καράβι με αφρόξυλα και αλουμίνιο
 Καραβάκι, κατασκευασμένο από ξύλα της θάλασσας, και σφυρηλατημένο αλουμίνιο.
 Είναι από τις φορές, που τα υλικά σου λένε τι θα φτιάξεις: τα ξύλα λοιπόν, "μίλησαν" στη Ναταλία (μια από τις τρεις αδελφές μου) και εκείνη... έκανε το μήνυμα τους πράξη!
 Πήρε ένα κομμάτι αλουμίνιο, καρφιά, σφυρί, κόλλες και λοιπά σύνεργα και... έφτιαξε αυτό, το - μάλλον Πειρατικό - καράβι!
 Αυτή είναι η πίσω όψη του, με μια μικρή βάση (επίσης από ξύλο) για να στηρίζεται το καραβάκι.
Συμπέρασμα: Απλά υλικά, φαντασία, μεράκι και ταλέντο είναι αρκετά για να φτιάξεις το δικό σου πλοίο!
Να είστε καλά!
Καλό μήνα!!!