Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Πέτρινα μάτια - πέτρινες ματιές!

Οι λευκές μαρμαρόπετρες, εκτός από οικοδομικό ή διακοσμητικό υλικό, αποτελούν μια ιδανική βάση και για ζωγραφική!
Πολύχρωμα μάτια σε πέτρα
 Το μάτι, αποτελεί ένα από τα βασικότερα σύμβολα στα γούρια πολλών λαών, και ως γνωστών, έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα γούρια κάθε είδους, και η χρήση των διαφόρων υλικών είναι κάτι που με προκαλεί δημιουργικά.

Μπλε ματιές σε λευκές πέτρες
 Έτσι λοιπόν, ζήτησα από την αδελφή μου, Ναταλία, να μου φτιάξει μια σειρά από "Πέτρινα Μάτια"

Γαλανά ματάκια για ... το μάτι!
Mεγάλες - ολόλευκες μαρμαρόπετρες στα 20 εκατοστά περίπου, μετατράπηκαν σε μάτια για την πόρτα. Αυτή τη φορά τα γούρια μου δεν είναι κρεμαστά - ούτε και επιτραπέζια, όπως άλλες φορές, αλλά ... επιδαπέδια! Τα μεγάλα μάτια προορίζονται για να κρατούν την πόρτα ανοιχτή, και να προστατεύουν το σπιτικό μας από το κακό μάτι (!)

Κόκκινα μάτια - φλογερά!
 Δροσερά φυλαχτά για το σπίτι σε πολλά χρώματα, γιατί οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι, αλλά το χρώμα πάντα συμβάλει στην τόνωση της διάθεσης και ... μια χρωματιστή ματιά από εκεί που δεν την περιμένει κανείς, μπορεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε!

Κίτρινα μάτια - οι ματιές του ήλιου!
 Στη σειρά με τα μεγάλα, επιδαπέδια μάτια, προστέθηκαν και μικρά, επιτραπέζια ματάκια, ιδανικά για press papie στο γραφείο ή στο σπίτι, επίσης ζωγραφισμένα σε λευκές μαρμαρόπετρες των 10cm περίπου.

Ροζ ματάκια
 και μη μπορώντας να ξεχωρίσω τα χρώματα, και να αφήσω κάποιο απέξω, ζήτησα από τη Ναταλία να μου φτιάξει μάτια σε όλα τα χρώματα. Έτσι λοιπόν η συλλογή μεγάλωσε, και γεμίσαμε ένα ράφι μάτια φτιαγμένα από πέτρες!
Πορτοκαλί μάτια
Όμορφα δεν έγιναν?

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Λαμπάδα βάφτισης και κουτί βαφτιστικών Καρουζέλ

Καλάθι βαφτιστικών
Αυτό το μεγάλο καλάθι, ιδανικό για τη φύλαξη των παιχνιδιών, ήταν η επιλογή της κυρίας Ε.Κ. για να χρησιμοποιηθεί σαν καλάθι βαφτιστικών. Μαζί, διαλέξαμε το τούλι, την κορδέλα και τα κορδόνια, και φτιάξαμε αυτό το υπέροχο και χρηστικό συνάμα, καλάθι για τα βαφτιστικά μικρού μπόμπιρα που θα αποκτήσει το ονοματάκι του εντός των ημερών .....

Καλάθι βαφτιστικών

Λαμπάδα βάφτισης με καρουζέλ
 Χρησιμοποιώντας τα ίδια χρώματα σε τούλια και κορδέλες, και με κεντρικό στοιχείο ένα ζωγραφισμένο (από τη Ναταλία) ξύλινο αλογάκι/ καρουζέλ, στολίσαμε και τη λαμπάδα της βάπτισης.
Στολισμός για λαμπάδα βάφτισης
Σας ευχαριστώ πολύ για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Ήταν μια απολαυστική δημιουργία!

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Γούρια με γυάλινο σταυρό και κλαδί ελιάς

Γούρι με κόκκινο σταυρό
 Μεγάλοι γυάλινοι σταυροί fushion, διακοσμημένοι με επάργυρο κλαδί ελιάς, μεταλλικό ανθάκι με σμάλτο και κορδόνι με μακριές φούντες.

Γούρι με μπλε σταυρό
Ευχαριστώ πολύ κυρία Ε. για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!