Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Σκουλαρίκια με τσόχα και χάντρες

Χειροποίητα σκουλαρίκια με τσόχα και ξύλινες χάντρες. Ελαφριά και με έντονα χρώματα. Έχω ράψει τα διαφορετικά τσόχινα ανθάκια μεταξύ τους, έτσι ώστε τα σκουλαρίκια να είναι διπλής όψεως (και η πίσω πλευρά είναι ίδια με την μπροστινή)
Στην περίπτωση αυτή, αν και αστεράκια, μου άρεσαν τόσο πολύ που τα έκανα σκουλαρίκια, κι ας είναι Μάιος!
Έτσι λοιπόν, με δύο τσόχινα αστεράκια, τέσσερα τσόχινα ανθάκια, τέσσερα κουδουνάκια, τέσσερις ξύλινες και δυο γυάλινες χαντρούλες έφτιαξα αυτά τα σκουλαρίκια.

Και πάλι τσόχινα ανθάκια που τα έχω ράψει μεταξύ τους και στη μέση ένα ζωάκι από φύλλο μετάλλου (ραφτό κι αυτό). Στο πάνω μέρος γυάλινες χαντρούλες στα ίδια χρώματα, για το ... μπιρμπίλισμα...


Άλλη μια φορά, τσόχινα ανθάκια ραμμένα μεταξύ τους, κι ένα μεταλλικό κλειδάκι στο κέντρο. Η μωβ χάντρα είναι ξύλινη και το αποτέλεσμα είναι ένα ζευγάρι μεγάλα κι εντυπωσιακά σκουλαρίκια, με σχεδόν μηδενικό βάρος.

Με αρζαντό σύρμα για βάση, έφτιαξα αυτά τα σκουλαρίκια. Μικρές γυάλινες, πράσινες χάντρες, και μεγαλύτερες ξύλινες, κόκκινες γέμισαν τον "κρίκο" μου. Στη μέση ένα μικρό ζωάκι από φύλλο μετάλλου, αιωρείται....
Μεγάλα, εντυπωσιακά και πανάλαφρα σκουλαρίκια

...και κάτι πιο συνηθισμένο: πλαστικές πέρλες περασμένες σε κρίκο και προσαρμοσμένες ώστε να σχηματίζουν ένα μεγάλο κι εντυπωσιακό ζευγάρι σκουλαρίκια.
Κάθε ζευγάρι κοστίζει 7 ευρώ.
Νομίζω πως ο συνδυασμός ποιότητας και τιμής είναι ικανοποιητικός... εσάς πως σας φαίνονται;

2 σχόλια:

 1. όλα όμορφα είναι και η τιμή λογικότατη :)))

  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ όμορφα σκουλαρίκια και όντως όπως είπε και το αστερι σε πολύ καλή τιμή! Μπράβο Χριστιάνα μου!
  Να έχεις μια όμορφη δημιουργική εβδομάδα!

  υγ. δεν το ξεχνάω το σκουλαρίκι σου!!! μόλις το ετοιμάσω θα σε ειδοποιήσω

  φιλάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!