Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Αστέρια για το 2011

Τα δύο γούρια που σας δείχνω σήμερα, έχουν ως κεντρικό στοιχείο ένα οκτάκτινο αστέρι.
Το αστέρι αποτελεί σύμβολο των Χριστουγέννων, κι όπως γνωρίζουμε το φως του οδήγησε τους τρεις Μάγους στη Φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός.
Για τους αρχαίους Αιγύπτιους, τα αστέρια ήταν φωτεινές ψυχές που κατοικούσαν ανάμεσα στους θεούς.
Οι ναυτικοί και οι οδοιπόροι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσαν τους αστερισμούς για να προσανατολίζονται και να οδηγούνται στον προορισμό τους.
Γενικά τα αστέρια συμβολίζουν κάτι ανώτερο - την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος - και φέρνουν το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, και της εξέλιξης.
Το οκτάκτινο αστέρι αποτελεί σύμβολο πληρότητας και αναγέννησης, ενώ ο αριθμός οκτώ είναι σύμβολο του απείρου και της αιωνιότητας.
Η φούντα και οι κόμποι αποτελούν επίσης σύμβολα του απείρου και της αιωνιότητας και το μάτι θεωρείται ότι προστατεύει από τη βασκανία.
Το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης και του πάθους. Αντιπροσωπεύει την αρσενική αρχή και το θετικό πόλο και θεωρείται ως το χρώμα της ενεργητικότητας και της γονιμότητας.

Το φεγγάρι συμβολίζει την σωστή καθοδήγηση, τη διατήρηση της ορθής πορείας, αλλά και το φως μέσα στη νύχτα, την ελπίδα και το όνειρο.

Η καρδιά είναι σύμβολο αγάπης, αλλά και καλής υγείας.

Το κλειδί είναι το μέσο με το οποίο επιτυγχάνονται οι στόχοι - αποτελεί το "εργαλείο" με το οποίο οι πόρτες της ζωής ανοίγουν και νέοι ορίζοντες κι ευκαιρίες εμφανίζονται στη ζωή μας...

Ο αριθμός "τρία" (γιατί τρεις είναι οι βασικές χάντρες του γουριού αυτού) θεωρείται ιερός κι αγγελικός αριθμός και αντιπροσωπεύει την Αγία Τριάδα

Ο άγγελος - ή Φύλακας Άγγελος - είναι ο προστάτης του καθενός από εμάς
Πέρα από τους συμβολισμούς όμως, ο έναστρος ουρανός δημιουργεί μια ρομαντική διάθεση σε κάθε αγνή ψυχή κι όλοι λίγο - πολύ έχουμε μια τουλάχιστον ευχάριστη ανάμνηση που συνδέεται με αυτό...

Τα δύο αυτά γούρια λοιπόν, είναι μια φωτεινή ευχή για καλή χρονιά, που διατηρούν τη ρομαντική διάθεση, παρά τις δυσκολίες των καιρών...

1 σχόλιο:

  1. Μου αρέσει που σχεδόν πάντα εξηγείς τους συμβολισμούς σε ό,τι φτιάχνεις!
    Καλές Γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!