Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα τελευταία γούρια της σεζόν... Καλώς ήρθες 2011!

Στον απόηχο των γιορτών, κι ενώ η απογραφή είναι αυτή που έχει αποσπάσει την προσοχή μας στο μαγαζί, βρήκα μερικά γούρια για το 2011 που δεν πρόλαβα να σας τα δείξω εγκαίρως, αλλά παρόλα ταύτα, ήθελα να τα δείτε κι αυτά...
Τα δύο πρώτα είναι φτιαγμένα σε στεφάνι που έχει γίνει ορειχάλκωση και τη διακόσμηση την έκανα πλέκοντας ημιπολύτιμες πέτρες πάνω σε αυτό.

Μια κοτσίδα από σουέτ δερματάκια, ένα επάργυρο σπιτάκι, χαντούλες κι επάργυρα φυλαχτά αποτελούν τα στοιχεία κατασκευής αυτού του γουριού, που είναι αρκετά μεγάλο (συνολικό μήκος 60 εκατοστά) και συνήθως προορίζεται για να διακοσμήσει την πόρτα του σπιτιού.

Το ρόδι αυτό, είναι ένα από τα γούρια που εμπνεύστηκε η Σοφία (θεία και συνεργάτης στη δουλειά). Αφθονία, γονιμότητα, όνειρα και παιχνίδισμα συναισθημάτων και χρωμάτων είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Το σπιτάκι αυτό, αποτελεί επίσης σχέδιο της Σοφία!

Κι αυτό το στεφάνι επίσης!

Αλλά και αυτό!
Παρατηρώντας τα γούρια, νομίζω ότι τελικά βλέπει κανείς το "προσωπικό στίλ" του καθενός που τα δημιουργεί και το συναίσθημα που βάζει στις δημιουργίες του...

Το ρόδι αυτό, ξεφεύγει λίγο από τα χρώματα που συνήθως χρησιμοποιώ για τα ρόδια, κι έγινε κατόπιν παραγγελίας για μια νιόπαντρη κοπελίτσα. Το αποτέλεσμα τελικά το βρήκα ιδιαίτερα συμπαθητικό!
και... αυτό ήταν ...
Τα γούρια για τη νέα χρονιά τελείωσαν οριστικά!
Τώρα πια η σκέψη μας βρίσκεται στο συμμάζεμα του μαγαζιού (για να μη σας πω τι δουλειές θέλει και το σπίτι....) και ... από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι προετοιμασίες για το Πάσχα!
Φυσικά, όλοι εσείς οι φίλοι της blogo γειτονιάς, θα εξακολουθήσετε (όπως έτσι κι αλλιώς γίνετε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε αυτό το blog) να ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε μου κίνηση και ... εγώ θα εξακολουθήσω να διαβάζω τα σχόλιά σας προσπαθώντας να γίνομαι όλο και καλύτερη!
Να είστε καλά και ... Χρόνια Πολλά!!!!

Σχόλια

  1. Τελευταια και τυχερα τα γουρια.Να εισαι καλα, παντα να δημιουργεις ωραια πραγματακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ola ta gouria sas htan teleia!!!mpravo!!!fantastikh douleia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα είναι, ειδικά τα στεφανάκια με τους "καρπούς".Και του χρόνου ,εύχομαι,και για πολλά χρόνια ,με υγεία να φτιάχνεις πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ αρχάς ΚΑΛΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ απ όλες τις απόψεις!!! Δευτερευόντως
    αλλά με μεγάλη σημασία μ αρέσει που κάθε σου ανάρτηση συνοδεύται με τέτοια αναλυτική υπόκρουση...
    Τόσο τρυφερή και τυόσο αναλυτικά παραστατική!!! Μπράβο σου και σου εύχομαι προσωπικά ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα υπέροχα!!! Καλή χρονιά, δημιουργική, με αγάπη και υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα και αυτά σου τα γούρια!!!! Σου εύχομαι και παλι μια καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα βραβείο για εσένα εδώ http://skeftomaiaraiparho.blogspot.com/2011/01/m.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστιάννα καλησπέρα !!
    Να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!
    Καταπληκτικά και αυτά τα γούρια!!
    φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".