Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπομπονιέρες γάμου για πιο ... ψαγμένα ζευγάρια...

 Ο γάμος είναι μια μοναδική στιγμή για τη ζωή της καθεμιάς από εμάς - γιατί όχι λοιπόν κι οι μπομπονιέρες;
Στην ανάρτηση αυτή βλέπετε μπομπονιέρες, διαμορφωμένες σε γούρι για καλοτυχία στο ζευγάρι και στους καλεσμένους του.
Τα κεντρικά στοιχεία που έχω χρησιμοποιήσει είναι το ρόδι κι ελιά, σύμβολα αφθονίας και γονιμότητας

 Τα συνοδευτικά στοιχεία του γουριού, είναι σχεδόν πάντα η καρδιά (σύμβολο αγάπης και καλής υγείας), και το πέταλο (σύμβολο καλοτυχίας)
 Διάφορα άλλα φυλαχτά έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με την περίσταση, όπως ο σταυρός (φυλαχτό κι ευλογία), το σπίτι (σύμβολο οικογενειακής θαλπωρής), το σκόρδο (φυλαχτό), κλπ
 Τα χρώματα ποικίλουν σχετικά, ανάλογα με το γενικότερο consept του γάμου, αλλά γενικότερα κυριαρχούν το λευκό και το εκρού (της αγνότητας και της ειλικρίνειας), και το κόκκινο (του πάθους και της αγάπης).
Θεωρώ πως το γούρι -  μπομπονιέρα είναι μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα συμβολική επιλογή για τις μπομπονιέρες του γάμου...
Εσείς;

Σχόλια

  1. Τέλειες όλες οι μπομπονιέρες σου!! Συμφωνώ απόλυτα! Και συνήθως το γούρι είναι κάτι που το κρατάς μετά, ακριβώς γιατί είναι γούρι! Δύσκολο κάποιος να πετάξει ένα διακοσμητικό ρόδι, σωστά;; Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες!!! Μένουν και σαν ενθύμιο ή γούρι κλπ. Καλή συνέχεια! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MOY ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου και οι συμβολισμοί! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχομαι να εχεις καλο μηνα, καλη εβδομαδα και ενα πολυ ομορφο και δροσερο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες