Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραχιολάκια με κόμπους και χάντρες: Tutorial

Τα βραχιολάκια με ξύλινες χάντρες και κόμπους εξακολουθούν να αποτελούν must το καλοκαίρι. Πολύχρωμα ή μονόχρωμα, συνήθως με βαμβακερό κορδόνι, φτιαγμένα πάντα στο χέρι, με κούμπωμα ή χωρίς, και... φορεμένα άλλοτε στο χέρι κι άλλοτε στο πόδι, θυμίζουν σε όλους καλοκαίρι!
Είναι όμως τόσο πολύπλοκα όσο φαίνονται, στην κατασκευή τους;

Νομίζω πως όχι, και για του λόγου το αληθές, ας δούμε όμως πως φτιάχνονται:

Για ένα βραχιολάκι 18 εκατοστών χρειάστηκα 17 χάντρες διαμέτρου 8mm. Χρησιμοποίησα ξύλινες χάντρες με μεγάλη σχετικά τρύπα, σε τρία χρώματα. Καλό είναι να έχετε λίγες παραπάνω, στην περίπτωση που κάποια έχει ελάττωμα ... (π.χ. μικρή τρύπα, σπασμένη χαντρούλα κλπ)






Επίσης χρησιμοποίησα βαμβακερό σπάγκο, ελαφρώς κερωμένο, σε δύο χρώματα: τυρκουάζ και λαχανί. Από το λαχανί σπάγκο πήρα 60 εκατοστά, κι από τον τυρκουάζ 120 εκατοστά.


Σημείωση: τα δύο χρώματα τα χρησιμοποίησα για να διευκολύνω την κατανόηση του tutorial. Ο λαχανί σπάγκος είναι ο κοντός (εσωτερικός στην κατασκευή μου), και ο τυρκουάζ έχει διπλάσιο μήκος, και είναι ο εξωτερικός (ορατός) του βραχιολιού.
Τελικά μου περίσσεψαν 20 εκατοστά λαχανί κορδόνι (10 περίπου από κάθε πλευρά) και 40 εκατοστά τυρκουάζ, αλλά γενικά προτιμώ να έχω λίγο παραπάνω, για να μπορώ να το πιάνω και να δένω τους κόμπους μου πιο εύκολα...



Πιάνω λοιπόν τα κορδόνια μου, τα διπλώνω στα δύο και δένω ένα σταθερό κόμπο, αφήνοντας μια μικρή θηλιά στο πάνω μέρος, η οποία αργότερα θα συμμετέχει στο κούμπωμα του βραχιολιού μου. Περνώ και τις δύο άκρες του λαχανί κορδονιού μου μέσα από τη χάντρα και τη φέρνω δίπλα στον αρχικό μου κόμπο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία αριστερά











Στη συνέχεια πιάνω τη μια πλευρά του τυρκουάζ κορδονιού, και κάνω ένα δέσιμο, ακριβώς κάτω από τη χαντρούλα μου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία


... και δένω τον κόμπο μου σφιχτά...


Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά

Το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:


Και τώρα, περνάω τη δεύτερη χάντρα, όμοια με την πρώτη: Τα δύο λαχανί κορδόνια μπαίνουν στο εσωτερικό της χάντρας και τα δύο τυρκουάζ παραμένουν ελεύθερα.

 Και φέρνω τη χάντρα όσο πιο κοντά γίνεται στους κόμπους που είχα δέσει πριν
 



 Τώρα επαναλαμβάνω τους κόμπους με τα τυρκουάζ κορδόνια, έναν από δεξιά κι έναν από αριστερά, όπως ακριβώς έκανα και μετά την κίτρινη χάντρα.















 





Συνεχίζω λοιπόν, την ίδια διαδικασία, μέχρι το βραχιόλι μου να πάρει το επιθυμητό μήκος.









Όταν πια τελειώσω με τις χάντρες... προετοιμάζω το βραχιόλι μου για το κούμπωμα


Πιάνω τα δύο τυρκουάζ κορδόνια και τα διπλώνω πίσω από τα λαχανί όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάτω

και στη συνέχεια τα φέρνω και τα διπλώνω και πάνω από τα λαχανί, όπως βλέπετε στη φωτογραφία



και τώρα δένω τα κορδόνια μου


Φροντίζω το δέσιμο να είναι σφιχτό!
Κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία ακόμη μια φορά...


Δένω σφιχτά και... στην περίπτωση που θέλω το βραχιόλι μου να κλείνει με απλό δέσιμο των κορδονιών μπορώ να σταματήσω εδώ.
Εγώ όμως... συνέχισα και τοποθέτησα ένα καβουράκι, για να μπορεί το βραχιολάκι μου να ανοιγο/κλείνει εύκολα. Έτσι λοιπόν, έκοψα τα κορδονάκια μου, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.







Στη συνέχεια πήρα το ειδικό σφυχτηράκι...

και τοποθέτησα τα κορδονάκια στο εσωτερικό του...




Έπειτα με το πενσάκι μου, πάτησα τη μια πλευρά από το σφυχτηράκι και έκλεισα τα μισά κορδονάκια μέσα σε αυτό, κι επανέλαβα την ίδια κίνηση και για την άλλη πλευρά.






Το αποτέλεσμα, όταν κλείσει καλά το σφυχτηράκι, είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία (εμπρός και πίσω όψη του εξαρτήματος όταν κλείσει).

και τέλος, τοποθέτησα ένα κρικάκι κι ένα καβουράκι πάνω στο σφυχτηράκι μου

και... έτοιμο το βραχιολάκι!

Μπορεί η ανάρτηση να είναι αρκετά μακροσκελής... αλλά προτίμησα να βάλω πολλές φωτογραφίες με τα βήματα κατασκευής του βραχιολιού, ώστε να μπορέσετε να δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνεται τελικά....
Δοκιμάστε το! Θα χαρώ πολύ να μάθω πως σας πέτυχε!

Σημείωση: Όλα τα υλικά για τα βραχιολάκια μου, είναι από το Lucas


Σχόλια

  1. Τέλειο Tutorial!! Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας!! Κι αναρωτιόμουν πως γίνονται αυτά τα βραχιολάκια!!! Ευχαριστώ!!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ κατατοπιστικό το μάθημα!!! Ευχαριστούμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Όμορφο μάθημα...Θα με απασχολήσεις το Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγιες! ειναι πολύ καλες κ ομορφο αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ χάρηκα που σας άρεσε!!!!
    Τα σχόλιά σας αποτελούν κίνητρο και για άλλα tutorials ;)
    Σας ευχαριστώ πολύ - πολύ που περάσατε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφο έγινε. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ ένα Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".