Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια γρήγορη ματιά στις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ στο Χουδέτσι του Ηρακλείου Κρήτης

Το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος και ο Ross Daly  διοργάνωσαν και φέτος καλοκαιρινά (και όχι μόνο) σεμινάρια μουσικής κι ένα φεστιβάλ μουσικής και τοπικών βιολογικών και χειροποίητων προϊόντων στο Χουδέτσι Ηρακλείου Κρήτης.
Όπως σας έχω πει και στο παρελθόν, στην Κρήτη και στο Ηράκλειο ειδικότερα πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια και φεύγοντας από εκεί... άφησα την μια από τις αδελφές μου, τη Μυρτώ, που παντρεύτηκε και ζει μόνιμα εκεί.
Η Μυρτώ λοιπόν, συμμετείχε με το XeirotexnimaKreta στο φεστιβάλ (γιατί ο σπόρος της δημιουργίας υπάρχει και στις τέσσερις αδελφές...) και κάπως έτσι βρέθηκα κι εγώ δίπλα της στο φετινό φεστιβάλ.

Έτσι λοιπόν, πήρα μαζί μου μερικά από τα κοσμήματα μου, μερικές σαγιονάρες, λίγα κεραμικά και πήγα ....

 εδώ πρέπει να αναφερθώ και στην πολύτιμη βοήθεια της μητέρας μου, που εκτός του ότι έφτιαξε κι εκείνη κάποια κοσμήματα, μας φρόντισε... όπως παλιά...
πόσα χρόνια είχα να φάω μουσακά από τα χεράκια της μαμάς... χωρίς να λιώσω πάνω από το τηγάνι.... και... τα τηγανόψωμα (που ποτέ δεν μου πετυχαίνουν όπως της μαμάς!)
 Μεταξύ των πραγμάτων που είχαμε μαζί μας, ήταν και μερικές πέτρες της θάλασσας, ζωγραφισμένες από την άλλη αδελφή μου, τη Ναταλία, που τώρα ζει τα πρώτα χρόνια της μητρότητας, και... μόνο στα κλεφτά προλαβαίνει να φτιάξει κάτι και για μας...
 Τα περισσότερα πράγματα όμως του παζαριού ήταν φυσικά της οικοδέσποινας!
Κεραμίδια με decoupage (όπως αυτό με το σπιτάκι στη φωτογραφία επάνω

 Λάμπες πετρελαίου ζωγραφισμένες με την τεχνική One stroke, καθρέφτες με ξύλινη κορνίζα ζωγραφισμένη, κοσμήματα, στεφάνια και δερμάτινες σαγιονάρες.









 Εδώ βλέπετε άποψη του πάγκου μας, λίγο πριν αρχίσει το φεστιβάλ. Δυστυχώς ο αέρας δεν ήταν σύμμαχός μας, κι έτσι τα καβαλέτα δεν μπορούσαν να σταθούν και να στηρίξουν τους πίνακές μας...
Αλλά, από την άλλη, ήμασταν τυχερές που η μάντρα πίσω μας είχε την καλαμωτή και μπορέσαμε να τα στηρίξουμε εκεί!

 Όταν άρχισε να σουρουπώνει, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται, τα φώτα του χωριού άναψαν και οι πρώτες νότες του φεστιβάλ άρχισαν να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.
Καθημερινά, σε δύο πλατείες του χωριού και στο Λαβύρινθο, πραγματοποιούνταν 3 διαδοχικές συναυλίες. Πραγματικά ο καθένας μπορούσε να βρει μια γωνιά στο χωριό για να περάσει καλά, ανεξάρτητα από την προέλευση και το γούστο του. Όλοι οι δρόμοι του χωριού ήταν γεμάτοι με πάγκους, με χειροποίητα προϊόντα. Κι όταν λέω χειροποίητα, εννοώ τα πάντα! Κοσμήματα, τσάντες, διακοσμητικά, αλλά και κουλουράκια, ψωμί, φρούτα από το μποστάνι.


Κι επειδή θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ στους κατοίκους του χωριού, πρέπει να σας πω πως αυτοί, μαζί με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, έπαιξαν πραγματικά καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του φεστιβάλ: φιλόξενοι, εξυπηρετικοί και χαμογελαστοί! Σκεφτείτε, από ένα μικρό χωριό, πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε τέσσερις ημέρες, αλλά το χωριό δεν έχασε την ταυτότητά του: όλα ήταν πεντακάθαρα, το φαγητό καλό, πραγματικά εντυπωσιάστηκα: ο ξένιος Ζευς ζει σε αυτό τον τόπο!

Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο που κάποιοι άνθρωποι δεν χάνουν το κέφι τους για δημιουργία!
Ευχαριστούμε θερμά το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος, τον Ross Daly και το Χουδέτσι Ηρακλείου με τους ανθρώπους του, για την υπέροχη φιλοξενία!
Ευχαριστώ τη Μυρτώ για τη φιλοξενία στον πάγκο της!
και ...
Ευχαριστώ όλους εσάς που περάσατε από εκεί!
... γιατί ... ασχέτως με το πόσα χρήματα έχει (ή δεν έχει) η τσέπη μας... μια φορά μόνο περνάμε από τούτο τον πλανήτη και έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να την απολαύσουμε μέχρι την τελευταία της σταγόνα!
Να είστε όλοι καλά!
Καλή δύναμη και καλές διακοπές!

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες!Με το καλό και στο επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχες φωτογραφίες!! Τα πράγματά σας, φαίνονται όλα καταπληκτικά! Πολύ χαίρομαι που είχε επιτυχία το φεστιβάλ!! Πάντα τέτοια να έχετε!!
    Καλή σου ημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όντως ήταν πολύ όμορφα ..ειχαν έρθει τα παιδιά μου και τους άρεσαν όλα στο χωριό πράγματι έγινε σπουδαία δουλεια και στο μουσικό κοματι του φεστιβάλ...ελπίζω να πήγαν καλά οι πωλήσεις ......και το πιό ωραιο ειναι που περασατε καλά... αυτό μετραει...φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχες δημιουργιες με πολυ φαντασι ακαι μερακι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".