Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δερμάτινο Βραχιόλι βήμα - βήμα

 Τα δερμάτινα βραχιόλια αποτελούν ένα διαχρονικό (καλοκαιρινό κυρίως) αξεσουάρ, που... κάθε γενιά το βαφτίζει "μοντέρνο". Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να αποδείξει πως τελικά το κλασσικό είναι και μοντέρνο


Λίγες μέρες πριν, παραλάβαμε στο μαγαζί διαφόρων ειδών, μεγεθών και χρωμάτων δέρματα και κουμπώματα, και σήμερα, σκέφτηκα να κάνω μερικές δοκιμές με αυτά.
Έκοψα λοιπόν 18 εκατοστά δέρμα σε ροζ χρώμα, και... το δοκίμασα σκέτο με μαγνητικό κούμπωμα (εφαρμόζει στο δέρμα με κόλλα στιγμής = πραγματικά πολύ εύκολο!)

Μετά το δοκίμασα με ένα μοτίφ αστεράκι, που απλώς μπαίνει στο δέρμα (πριν τοποθετήσουμε το κούμπωμα. Επίσης πολύ απλό και γρήγορο!


Στη συνέχεια το... ξαναέφτιαξα, αλλά αυτή τη φορά τύλιξα βαμβακερό κερόσπαγκο με κόμπο, και στη συνέχεια έδεσα στη μια άκρη μια κορώνα και στην άλλη ένα γυάλινο ματάκι κι ένα παρδαλό φιογκάκι από οργάντζα.



 και μετά... το ξαναδοκίμασα με δυό κρικάκια: επίσης πολύ απλό και γρήγορο!

και μετά θέλησα να το δοκιμάσω με συνθετικό κορδόνι και δέσιμο, το οποίο πλαισίωσα με τα δύο κρικάκια....








 και τέλος, του έβαλα ασημένιο μαγνητικό κούμπωμα, ένα εξάρτημα κρίκο, που έχει ενσωματωμένο κρικάκι, κι από αυτό κρέμασα ένα φιλντισένιο αστερία. και μετά... για να μένει σταθερό στο κέντρο του βραχιολιού, με συνθετικό κορδόνι έκανα δέσιμο/ τύλιγμα στα δεξιά και στα αριστερά του κρίκου με δύο διαφορετικά χρώματα (τυρκουάζ και φούξια).

 και στο τέλος: ένωσα τις φωτογραφίες με τις διάφορες εναλλακτικές της ημέρας σε μία, για εσάς που σας βολεύει να τα έχετε συγκεντρωμένα όλα μαζί!

και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: το δέρμα ταιριάζει με όλα!
Δεν συμφωνείτε?

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες