Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Παράθυρο στις εποχές ... με υλικά συσκευασίας και διακόσμησηςΣήμερα το πρωί, ξεκινήσαμε με το Φώτη (ξάδελφο και συνάδελφο στη δουλειά) να φτιάξουμε ... ένα παράθυρο στις εποχές με τη βοήθεια των υλικών που έχουμε στο κατάστημα..
Η σκέψη ήταν να εμφανίσουμε μια γκάμα από τα είδη μας, σε ένα εικονικό παράθυρο- πάνω από το ταμείο του καταστήματος - εμφανίζοντας μέρος των ειδών που έχουμε και ... φωτογραφίσαμε τη διαδικασία για να σας τη δείξουμε! 
Δυστυχώς, παρέλειψα να τραβήξω το πριν... αλλά μπορώ να σας πω ότι έχουμε τοποθετήσει στον τοίχο, ένα κομμάτι ξύλο (κόντρα πλακέ) και πάνω σε αυτό κολλήσαμε φελλό.  Στη συνέχεια, πάνω σε αυτό κολλήσαμε λευκό χαρτί wooven - και το συνολικό μέγεθος του "Παραθύρου" είναι 2,20 μέτρα Χ 80 εκατοστά.

 Στη συνέχεια - για το ... κουρτινόξυλο - πήραμε μια κούτα από εμπορεύματα, και κόψαμε λωρίδα χαρτονιού, με πλάτος 10 εκατοστά, και σε αυτή κολλήσαμε δαντέλα και κορδέλες κομμένες σαν κουρτινάκια, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες


Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν, ήταν κάπως έτσι....


Έπειτα... φτιάξαμε τα κουρτινάκια, με τον ίδιο τρόπο, και χρησιμοποιώντας χαρτόνι (από την ίδια κούτα) μήκους 40 εκατοστών. Το σατέν ύφασμα που χρησιμοποιήσαμε για κάθε κουρτινάκι ήταν δύο κομμάτια 50*80 εκατοστά

Πριν να ... τοποθετήσουμε τις κουρτίνες στην τελική τους θέση, τις δέσαμε με λαχανί κορδέλα, και στο φιόγκο βάλαμε τυρκουάζ ανθάκια.


... και κάπως έτσι ξεκίνησε η εγκατάσταση του παραθύρου....


Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου (συρραπτικό για ταπετσαρίες), ο Φώτης άρχισε τις ... εργασίες... εγκατάστασης και διακόσμησης του παραθύρου!


Κουρτίνες και κουρτινόξυλα πήραν τη θέση τους!
Στη συνέχεια, με μια καφέ, βελουτέ κορδέλα, έβαλε τα πλαίσια του παραθύρου και τα χωρίσματα του.... και ... εγκατέστησε τα στοιχεία των εποχών μας:


Αρχικά, μπήκε το καλοκαίρι: θαλασσί ύφασμα για θάλασσα, κοχύλια,, μια χάντρα Καρπούζι (!), μια άγκυρα και ένα ψάθινο καπέλο


Έπειτα τα Χριστούγεννα: με δωράκια σε κουτάκια και τσαντάκια, ένα επάργυρο κλειδί - γούρι, ματόχαντρο και χάντρες, ένα μεγάλο λαχανί φιόγκο με χρυσόσκονη, και δυο έλατα φτιαγμένα από ύφασμα με χρυσόσκονη σε λαχανί και μπρονζέ χρώμα.


Δίπλα, μπήκε το Πάσχα, με μια κόκκινη λαμπάδα, με πουά κορδέλα, ένα βελουτέ πασχαλινό αυτό, πουλάκια και ανθάκια, ένα στεφανάκι ψάθινο, κι ένα πουγκάκι με καρώ ύφασμα


και τέλος, οι μπομπονιέρες: μεταλλικές (από αλουμίνιο) σε χάρτινο χωνάκι, μπομπονιέρες με ύφασμα και πολύχρωμα κορδόνια.


Αυτή λοιπόν, είναι μια προσπάθεια να χωρέσουμε τις εποχές της δουλειάς μας σε ένα παράθυρο φτιαγμένο από εμάς. 

Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα?

2 σχόλια:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!