Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Γούρι "Καλές Δουλειές"

Γούρι "Καλές Δουλειές"
Το γούρι αυτό "πατάει" σε ξύλινο, οβάλ πλαίσιο/ κάδρο 25cm. Στο κέντρο - το σπίτι - είναι από τσόχα, και το "Καλές Δουλειές" είναι γραμμένο με επάργυρα ζάρια.
Το σπίτι (που συμβολίζει την επιχείρηση στο γούρι αυτό) περιβάλλεται από ένα πουγκί γεμάτο στάχυα (σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας) και στο δέσιμο του φιόγκου μια πεντάρα για να συμβολίζει της οικονομικές απολαβές που θέλουμε από τη νέα δουλειά. Η πεντάρα στα σύμβολά της έχει επίσης στάχυα. Στο πουγκί κάθεται μια ξύλινη πασχαλίτσα (σύμβολο καλοτυχίας).
Νομίζω πως αξίζει να σας πω ότι η πασχαλίτσα είναι ένα ωφέλιμο, αρπακτικό έντομο της φύσης που τρέφεται με μελίγκρες και προστατεύει τα φυτά μας από βλαβερά έντομα. Έτσι λοιπόν, το γλυκό αυτό εντομάκι χρησιμοποιείται στα γούρια σαν σύμβολο καλοτυχίας και προστασίας από το κακό.
Στα δεξιά του σπιτιού, ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο του ελληνισμού, της ειρήνης, της αφθονίας, και της γονιμότητας, κι ένα μπλε ματάκι δεμένο με φιογκάκι στα χρώματα της χώρας μας.
Στη βάση του σπιτιού ένα ξύλινο κλειδί - το κλειδί της επιτυχίας της επιχείρησης.
Στη στέγη του σπιτιού ένα επάργυρο πέταλο γυρισμένο ανάποδα, για να μαζεύει την τύχη, και δυο περιστέρια που "κρατούν" τις άκρες από τις κορδέλες της τύχης ... κάτι σαν να λέμε ότι τα νήματα κινούνται από τα πουλιά του
Το μπουκάλι στην άκρη του σπιτιού (γεμάτο κι αυτό) το έβαλα γιατί το γούρι αυτό προορίζεται για επιχείρηση που σχετίζεται με την παραγωγή/ εμπορία οινοπνευματωδών
ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !

1 σχόλιο:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!