Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πηλός: ... και εγένετο χάντρα!

Χειροποίητες κεραμικές χάντρες, φτιαγμένες από λευκό πηλό, και περασμένες με σμάλτο σε διάφορα χρώματα.
μπλε κεραμικές χάντρες
Όπως κάθε τι χειροποίητο, έτσι κι αυτές, πλάστηκαν μία - μία από τα χεράκια της Ναταλίας.
Στη συνέχεια τις πήρα, και τις έβαλα στο καμίνι, στους 1100 βαθμούς κελσίου, κι έμειναν εκεί για ένα βράδυ .....
άσπρες κεραμικές χάντρες
Έπειτα, πέρασα με σμάλτο τις χάντρες (και πάλι μία - μία) και τις έβαλα στο ειδικό stand που βλέπετε στις φωτογραφίες, και ξαναμπήκαν στο καμίνι, στις ίδιες υψηλές θερμοκρασίες, για ακόμα μία νύχτα ...
Ροζ κεραμικές χάντρες
και την επόμενη ημέρα, έχουμε πλέον έτοιμες τις κεραμικές χαντρούλες μας για να φτιάξουμε διαφόρων ειδών διακοσμητικά, γούρια και κοσμήματα!

πράσινες κεραμικές χάντρες
Οι χειροποίητες χάντρες, έχουν μια ... "ταλαιπωρία" για να γίνουν, και σίγουρα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο (και κόπο), αλλά στο τέλος αυτό που έχεις είναι κάθε φορά μοναδικό!
Μπορείς να τις κάνεις να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα είναι ΚΑΙ μοναδικές!

μαύρες κεραμικές χάντρες
Τα στάδια για τη δημιουργία τους είναι τόσα πολλά, κι όλα καλά κρυμμένα μέσα στο τελικό αποτέλεσμα ... 
- Είναι απλώς χάντρες!  σου λέει εκείνος που δεν ξέρει ....
Όμως εσύ που τις κρατάς γνωρίζεις, πως κάθε μία από αυτές ξεκίνησε από το χώμα, πλάστηκε σε ένα μικρό σφαιρίδιο, τρυπήθηκε και περίμενε να στεγνώσει ....  
πηλός - λάσπη
Έπειτα πάλι την πήραν χέρια τρυφερά και τη χάιδεψαν απαλά με νερό, για να γίνει λεία και να τελειοποιηθεί η μορφή της ..
χάντρες λίγο πριν το πρώτο καμίνι
 κι ακολούθησε το μακρύ ταξίδι στη φωτιά ... και μετά μια βουτιά στο σμάλτο ... και ξανά χάδια για να φύγει το πλεόνασμα ... και μετά κρέμασμα στη συσκευή ... και ξανά ένα ταξίδι στη φωτιά ... και εγένετο χάντρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες