Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tutorial Μεγάλο Κουνελάκι για την πόρτα


Μεγάλος διακοσμητικός κούνελος για την πόρτα
Μια ιδέα για να διακοσμήσουμε την πόρτα του σπιτιού μας, εκτός από το παραδοσιακό στεφάνι, είναι να φτιάξουμε ένα μεγάλο, διακοσμητικό κουνελάκι από ... σωσίβια ...
Δείτε λοιπόν, πως έφτιαξα το δικό μας κουνελάκι για την είσοδο του καταστήματος και ... προσαρμόστε το στο σπίτι ή στη δουλειά σας!

Πολύχρωμα σωσίβια από αφρολέξ
Για σκελετό, χρησιμοποιήσαμε πολύχρωμα σωσίβια από αφρολέξ, με τρύπα στη μέση.  (Λαμβάνουμε υπόψη μας ότι το μήκος τους είναι 1,50 μέτρο)

Κόβουμε το σωσίβιο στο επιθυμητό μήκος
 Υπολογίζουμε τις τελικές διαστάσεις του κουνελιού. Για τον δικό μας κούνελο χρησιμοποιήσαμε ένα σωσίβιο για το σώμα (μωβ), ένα σωσίβιο για τα 2 αφτιά = 75cm μπλε και 1 μέτρο σωσίβιο για το κεφάλι (κόκκινο). 
Κόβουμε στις επιθυμητές διαστάσεις με έναν απλό κόφτη/ ξυράφι 

Ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας το κεφάλι και τα αφτιά
 Περνάμε το σύρμα από το εσωτερικό του σωσιβίου και σχηματίζουμε τα μέλη του διακοσμητικού μας (κεφάλι=κύκλος, σώμα=σταγόνα, αφτιά = κύπελο)

Συναρμολογούμε το κουνελάκι μας ...
 Κάνουμε τις ενώσεις των μελών του σώματος με σύρμα

Ο σκελετός του πασχαλινού μας κούνελου (!)
 Επιλέγουμε υφάσματα και κορδέλες για να ντύσουμε το κουνελάκι μας! 

Υφάσματα και κορδέλες
Ντύνουμε τα σωσίβια με το ύφασμα (χρειαστήκαμε 1,50 μέτρο ύφασμα κόκκινο καρό) 
Φτιάχνουμε έναν μεγάλο φιόγκο για το λαιμό του (χρειαστήκαμε 1 μέτρο κίτρινο ύφασμα, 2 μέτρα λινάτσα και 2 μέτρα λαχανί ριγέ κορδέλα) 


Κουνελάκι για την πόρτα
Επιλέγουμε τα υλικά που θα κρατάει ο κουνελάκος μας στα χέρια του

Καλαθάκι με αυγά
 ... και ετοιμάζουμε το καλαθάκι του ...
Για την πόρτα του σπιτιού μας, θα μπορούσαμε να το γεμίσουμε με αληθινά αυγά, κουλουράκια κι άλλες λιχουδιές για να τρατάρουμε τους επισκέπτες μας κατά την είσοδο τους στο σπίτι (!)
Καλάθι με πασχαλινά αυγά
Δέσαμε το καλαθάκι στην κοιλίτσα του, του φορέσαμε κι ένα λαχανί καπέλο, και ΕΤΟΙΜΟΣ!!!

Πασχαλινό κουνελάκι για την πόρτα
Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες