Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Βάφτιση: μπουκαλάκια για το λάδι

Μπουκαλάκια για το λάδι
Ένα από τα επτά μυστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας είναι η βάπτιση, με την οποία γίνεται η ονοματοδοσία του πιστού κι η είσοδος του στο σώμα της εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης, το μωρό αλείφεται με λάδι ελιάς και χρίεται (παίρνει το χρίσμα) ο νεοφώτιστος στα κύρια μέρη του σώματος (μέτωπο, αυτιά, στήθος, πλάτη, χέρια, πόδια). Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Η επάλειψη ολόκληρου του σώματος συμβολίζει την ανάπλαση και αναδημιουργία του ανθρώπου μέσα από το μυστήριο της βάπτισης.

Έτσι λοιπόν, όταν προετοιμαζόμαστε για μια βάφτιση, φροντίζουμε να προμηθευτούμε κι ένα μπουκαλάκι για το λάδι που θα χρειαστούμε για την τέλεση του μυστηρίου.
Ο συμβολισμός επιβάλει το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Το μπουκαλάκι μας θα πρέπει να είναι χωρητικότητας 200 - 250 ml περίπου και συνοδεύει το σετ των βαφτιστικών ειδών που προμηθευόμαστε κατά την προετοιμασία της βάφτισης.
Επιλέγουμε μπουκαλάκι με κάποιο σχήμα της αρεσκείας μας (καρδούλα, παπάκι, κυλινδρικό ή τετράγωνο μπουκαλάκι) και μπορούμε να το διακομίσουμε διακριτικά, κάνοντας το να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε επιλέξει για τη διακόσμηση της βάφτισης (ρουχαλάκια, μπομπονιέρες κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!