Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Μπομπονιέρες γάμου με κοχύλια

Οι καλοκαιρινοί γάμοι, συχνά συνοδεύονται κι από μπομπονιέρες με πιο καλοκαιρινή/ δροσερή διακόσμηση.
Στην ανάρτηση αυτή σας δείχνω μερικές από τις μπομπονιέρες που φτιάξαμε, χρησιμοποιώντας σαν κεντρικό στοιχείο ένα όστρακο.
Οργάντζες, τούλια και κορδέλες, αγκαλιάζουν τα όστρακα αναδεικνύοντας την ομορφιά τους.
Τα δεσίματα και τα υλικά που χρησιμοποιούμαι μιμούνται (στο βαθμό του δυνατού) το άγγιγμα της φύσης
Μπομπονιέρα γάμου σε αχιβάδα
Εδώ χρησιμοποιήσαμε μια μεγάλη αχιβάδα (με λείανση στην κάτω επιφάνεια για καλύτερη στήριξη) σαν δοχείο για τα κουφέτα, και την τυλίξαμε με διάφανο, λεπτό τούλι σε λευκό χρώμα.
Στο δέσιμο χρησιμοποιήθηκε ένας μεταλλικός ναυτίλος με σμάλτο σε εκρού χρώμα, κορδόνια και κορδέλες.
Το ανάλαφρο τούλι κινείται ελεύθερα, με τρόπο που θυμίζει τα αφρώδη κυματάκια της θάλασσας και τα κουφέτα μας, με το οβάλ τους σχήμα θυμίζουν τα λευκά βότσαλα που συναντάμε σε κάποιες παραλίες της πατρίδας μας. (Εξαιρετικό αποτέλεσμα σε αυτή την μπομπονιέρα δίνουν και τα κουφέτα/ βότσαλο που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρούσαμε το χρυσαφένιο ναυτίλο μας)

Μπομπονιέρα γάμου σε μεγάλο κοχύλι
Γι΄αυτή την μπομπονιέρα, χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο σαλιγκάρι της θάλασσας, και στο εσωτερικό του φιλοξενούνται τα κουφέτα, τυλιγμένα σε τυρκουάζ οργάντζα και δεμένα με λεπτές σατέν κορδελίτσες στα χρώματα της θάλασσας και του σαλιγκαριού. 

Μπομπονιέρα γάμου με λινό πουγκί και φυσικό όστρακο
Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο, λινό πουγκί, δεμένο με χοντρό κορδόνι, κεραμικές και μεταλλικές χάντρες. Στο κεντρικό δέσιμο δέθηκε ένα μεγάλο φυσικό όστρακο.

2 σχόλια:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!