Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Πέταλα 2017 για καλοτυχία

Πέταλο 2017
 Το πέταλο είναι γνωστό σε όλους ως σύμβολο καλοτυχίας. Έτσι λοιπόν, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πέταλα κοσμούν τα γούρια των σπιτιών μας είτε ως κύρια, είτε ως βοηθητικά στοιχεία.

Πέταλο με μπλε σμάλτο
Πέταλο με σμαραγδί σμάλτο
Πέταλα λοιπόν, σε διάφορα χρώματα: κόκκινο της αγάπης και του πάθους, πράσινο της ελπίδας, μπλε της πνευματικότητας και της γαλήνης.

Μεταλλικό πέταλο με κόκκινο σμάλτο
 Φέτος οι συνθέσεις με πέταλα είναι πιο minimal από ότι ήταν άλλες χρονιές: Για τη διακόσμηση του γουριού χρησιμοποιήθηκαν μόνον φούντες σε διάφορα χρώματα και κεραμικές ή ακρυλικές χάντρες (ανάλογα με το μέγεθος του γουριού), για να τονίσουμε τη δύναμη του ίδιου του κεντρικού στοιχείου - την καλοτυχία (!)
Πέταλο 2017 με σμάλτο

Επάργυρο πέταλο 2017
Βασικό στοιχείο σε κάθε γούρι, ανεξάρτητα με τα σύμβολά του είναι η καλή διάθεση και η θετική ενέργεια όλων όσων μεσολαβούν για την κατασκευή του. Όταν ο κατασκευαστής των πρώτων υλών έχει καλή διάθεση κι αγαπά την δουλειά του, όταν αυτός που επιλέγει τα είδη τα ερωτεύεται, όταν αυτός που συνθέτει το γούρι το μελετά με μεράκι και θετικά συναισθήματα, όταν αυτός που το επιλέγει το διαλέγει για τον άνθρωπό του με αγάπη, κι όταν ο τελικός αποδέκτης το πιστεύει, τότε δεν μπορεί... κάτι καλό θα βγει από αυτό το φυλαχτό...

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ομορφα τα γουρια σου!απλα κ σικατα!
    Ευχομαι να φερουν καλοτυχιαωστους παραληπτες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!