Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ροζ και δαντέλα ... για ρομαντικές ψυχές

Ροζ! Κοριτσίστικο - δροσερό - τρυφερά ρομαντικό ...
Ένα χρώμα απαλό, που χαϊδεύει τις αισθήσεις, αγγίζοντας ανάλαφρα τις ψυχές μας ...

Ένα τραπέζι στολισμένο σε αποχρώσεις του ροζ, μας προδιαθέτει για εκλεπτυσμένες  γεύσεις και χαλάρωμα των αισθήσεων - χωρίς εντάσεις και υπερβολές.

Τραπέζι στα ροζ

Πλησιάζοντας ένα τραπέζι διακοσμημένο με ροζ αποχρώσεις, δεν περιμένουμε να αισθανθούμε έντονες μυρωδιές, ούτε δυνατές γεύσεις στον ουρανίσκο μας. 
Το ροζ αγκαλιάζει "σεμνά" τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τους ανθρώπους. Φιλτράρει τα πάντα και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης και πληρότητας χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής.
Όταν σηκώνεται κανείς από ένα "ροζ τραπέζι" δεν είναι ποτέ αυτό που λέμε "σκασμένος από το φαγητό". 

- Πότε διαλέγουμε το ροζ, τη δαντέλα και τις πέρλες για το στολισμό του τραπεζιού μας;

Το ροζ είναι η καλύτερη επιλογή:
  • Για τσάι ή άλλο ζεστό ρόφημα με βουτήματα
  • Για δροσιστικά κοκτέιλ, παγωτό, γλυκό 
  • Ελαφριά κρύα πιάτα με λευκό ή ροζέ κρασί
  • Για γκουρμέ γεύσεις, πλούσιες σε φυτικές ίνες
  • Ζεστές βελουτέ σούπες

Στο ροζ συνήθως χρησιμοποιούμαι το πλήρες σετ από το σερβίτσιο μας και συνοδεύουμε τη διακόσμηση με ένα ανθοδοχείο με λουλούδια, πέρλες, κεράκια, δαντέλες κλπ διακοσμητικά στοιχεία που τονίζουν τη ρομαντική διάθεση.
Απαλή μουσική, μέτριας έντασης φωτισμός, είναι μερικές από τις μικρές λεπτομέρειες που συνοδεύουν αρμονικά το ροζ και τη δαντέλα...

Υλικά για το στολισμό ενός ρομαντικού γεύματος

Γενικά, επιλέγουμε ροζ όταν οι συνδαιτυμόνες θα είναι γυναίκες ή όταν το τιμώμενο πρόσωπο είναι κάποια κοπέλα

Και βεβαίως, κανείς δεν θα σέρβιρε λουκάνικα και σουβλάκια με τζατζίκι σε ένα ροζ δαντελωτό τραπεζομάντηλο ... Το ροζ δεν αποτελεί επιλογή όταν το μενού περιλαμβάνει κόκκινο κρέας και σάλτσες ή πολύ πικάντικα φαγητά.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν (ριγέ λινό ύφασμα, κορδέλες, λινάτσες, δαντέλα, κουτιά, λουλούδια, δίσκοι και πέρλες) μπορείτε να τα βρείτε στο https://www.lucas.com.gr 
Ο Στολισμός / Σύνθεση των υλικών έγινε από την Τερέζα Χριστοδούλου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες