Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Ρόδια για την Αφθονία και Μάτια για τη Βασκανία: συμβολισμοί στα γούρια

Σύμφωνα με την παράδοση, το ρόδι αποτελεί σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας.

Ρόδι: σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και αθανασίας!
Ο πορφυρόχρωμος καρπός με τους πολυάριθμους σπόρους χρησιμοποιείτε από πολλούς λαούς σαν γούρι για πλούτο, ευκαρπία, και καλοτυχία.
Η ιδιότητα δε που έχει ο καρπός να ξηραίνεται εξωτερικά και να διατηρεί τη φρεσκάδα του στο εσωτερικό του, του έχει προσδώσει και το συμβολισμό της αιωνιότητας. 


Ρόδι: σύμβολο της ελπίδας
Στη Χριστιανική τέχνη συναντάμε τα ρόδια σαν σύμβολα της ελπίδας, ενώ στο Βουδισμό το ρόδι είναι ένα από τα τρία ευλογημένα φρούτα.

Ρόδι με μπλε μάτι: Γούρια με συμβολισμούς!
Στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, το συναντάμε ως σύμβολο των Ελευσίνιων Μυστηρίων, ενώ και ο κινέζικος πολιτισμός το χρησιμοποιεί ως σύμβολο μακροζωίας και αθανασίας.
Η θεά Ήρα, προστάτιδα του γάμου και τις γονιμότητας, απεικονίζεται με ένα ρόδι στο δεξί της χέρι, ενώ η θεά Αθηνά είναι εκείνη που φέρετε να φύτεψε τη ροδιά στην Κύπρο.
Το ρόδι υποδηλώνει την περιοδική επιστροφή της άνοιξης και της γονιμότητας στη γη.

Ρόδι με δαντέλα και μάτι: 
Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς και "κόκκινος χρυσός" εξαιτίας της υψηλής διατροφικής αξίας του.
Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν τις υψηλές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.
 Ο καρπός του ροδιού είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, και Ε, έχει πληθώρα μεταλλικών στοιχείων, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Χρυσό και ασημί χρώμα στα ρόδια της αφθονίας!

Τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά είναι επίσης μοναδικά! Ο κάλυκας στην κορυφή του έχει τη μορφή κορώνας ή στέμματος. Το εσωτερικό του είναι χωρισμένο σε πολλά «διαμερίσματα» με κίτρινα χωρίσματα, που έχουν «θήκες» για τους ζουμερούς κόκκινους καρπούς και διάφανες μεμβράνες που τους προστατεύουν. 
 Το σπασμένο ρόδι δίνει με το πλούσιο εσωτερικό του μια εικόνα αφθονίας, ενώ το κόκκινο χρώμα των ζουμερών και γευστικών καρπών του συμβολίζει την ευτυχία, τους χυμούς του ‘Ερωτα, αλλά και την αιωνιότητα

Όλη τη συλλογή με τα γούρια μου για το 2018 θα τη βρείτε εδώ

Καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!