Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κλειδί της χρονιάς!

... "Σουσάμι άνοιξε" ... και μέριασε ο βράχος και αποκαλύφθηκε ο θησαυρός του Αλή Μπαμπά ...

Ποιος είπε πως τα παραμύθια είναι μόνον για παιδιά;

Αυτό κάνουν λοιπόν τα γούρια: μας θυμίζουν ξεχασμένους μύθους της νιότης μας και γίνονται ευχές για τη ζωή μας!
Μπρονζέ κλειδί σε γούρι 2018
Το κλειδί είναι το εργαλείο για να ανοίγουμε τις πόρτες στην καθημερινότητα μας, κι είναι το σύμβολο για το άνοιγμα στις πόρτες της ζωής όταν το χρησιμοποιούμε στα γούρια μας (!)
Είναι μια ευχή, για εύκολα περάσματα, για νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες.

Μεγάλο κλειδί σε γούρι για τη νέα χρονιά
Μικρότερα ή μεγαλύτερα κλειδιά, με χαραγμένα σύμβολα ή σε πιο λιτή γραμμή. Ανάλογα με την περίσταση, τον άνθρωπο και τη στιγμή - τα κλειδιά χαρίζονται σε κάθε στιγμή της ζωής μας ... αφού κάθε στιγμή είναι ένα καινούριο βήμα για το αύριο ...

Κλειδί με μάτι ... στα κόκκινα!
Κλειδιά χαρίζουμε όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται,  όταν γεννιέται ένα παιδί, όταν μετακομίζουμε σε καινούριο σπίτι, όταν φεύγει ο νέος για σπουδές, αλλά κι όταν γυρίζει ...
Κάθε αρχή μια πόρτα και κάθε πόρτα ένα κλειδί, για να γίνει το πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη λίγο πιο εύκολα ...

Κλειδί με σταυρό σε γούρι για τη νέα χρονιά
Τρεις χάντρες λαμπερές για την Αγία Τριάδα - και τέσσερις μεταλλικές για τα σημεία του ορίζοντα ...
με τη βοήθεια του Θεού, χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό του και με σταθερό βηματισμό ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα!

Γούρι κλειδί 2018
Κι είναι κι οι φούντες που συμβολίζουν την αιωνιότητα ... είναι και τα μάτια, για τους γήινους φόβους μας για βασκανία και κακό ...
κι ένα '18' που μοιάζει λίγο και με νότα ... γιατί η ζωή είναι μια μελωδία κι αξίζει τον κόπο να την χορέψουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες