Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτιστικό με καλαπόδι εμπνευσμένο από το Moulin Rouge

Φωτιστικό με καλαπόδι εμπνευσμένο από το Moulin Rouge
Ξέρατε ότι το Moulin Rouge στη Γαλλία, άνοιξε το 1889, δηλαδή την ίδια χρονιά που παρουσιάστηκε στο κοινό ο Πύργος του Άιφελ; 
Τώρα πώς έγινε, και όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτό το καλαπόδι, ένιωσα αυτή την απίστευτη ανάγκη να φτιάξω ένα φωτιστικό, εμπνευσμένο από τις χορεύτριες του καν καν ... αυτό δεν μπορώ να σας το εξηγήσω ... 
Όλα άρχισαν πριν από μερικούς μήνες, όταν βρέθηκα μπροστά σε δεκάδες ξύλινα καλαπόδια. 

Ξύλινα καλαπόδια
Μεταχειρισμένα και εγκαταλελειμμένα από τον τσαγκάρη που τα είχε κάποτε. Βλέπετε, πέρασε η μόδα του σχεδίου τους, και παραπετάχτηκαν σε μια γωνιά για αρκετά χρόνια, μέχρι που έφτασαν στα χέρια ενός παλαιοπώλη, κι έτσι μπορέσαμε να τα προμηθευτούμε στο κατάστημα. 
Πραγματικά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με αυτά (όπως και με δεκάδες άλλα αντικείμενα που κρύβουν μια ιστορία πίσω από την ύπαρξη τους). 
Τα πήραμε λοιπόν, τα τρίψαμε, τα καθαρίσαμε και τα περάσαμε βερνίκι ώστε να αναδειχτούν τα νερά του ξύλου και να αποκτήσουν και πάλι λίγη από τη χαμένη αίγλη τους. 
Τα υπόλοιπα ... θα τα αναλάβει ο κάθε χειροτέχνης που θα τα πάρει στα χέρια του...

Για να φτιάξω το δικό μου φωτιστικό, επέλεξα ένα καλαπόδι γυναικείου παπουτσιού, που του ταιριάζουν τα ψηλά τακούνια. 
Πήρα ένα ζευγάρι δαντελωτά καλτσάκια, και τα φόρεσα στο παπουτσάκι μου, και χρησιμοποιώντας ύφασμα σουέτ, δαντέλες και κορδέλες, έφτιαξα το παπουτσάκι μου.
Καλαπόδι γυναικείο παπούτσι με κόκκινο σουέτ
Επειδή μου αρέσουν πολύ τα νερά του ξύλου, θεώρησα σκόπιμο να κρατήσω χαμηλά το καλτσάκι, για να αναδείξω και το ίδιο το καλαπόδι. 
Για τακουνάκι (και για το στήριγμα του αμπαζούρ) χρησιμοποίησα λεπτό σωλήνα αλουμινίου, και τον έντυσα με το κόκκινο σουέτ. 
Από εκεί πέρασα και το καλώδιο για το φωτιστικό μου.

Καλαπόδι γυναικείο παπούτσι με κόκκινο σουέτ
Το παπουτσάκι "χτίστηκε" με το κόκκινο σουέτ, και στολίστηκε με χρυσή δαντελίτσα και μεταλλικό μοτίφ με σμάλτο.
Στο κάτω μέρος του παπουτσιού, έβαλα κορδέλα - φελλό. 

Καλαπόδι γυναικείο παπούτσι με κόκκινο σουέτ
Για το αμπαζούρ, πήρα μια πολύ οικονομική βάση, και την έντυσα αρχικά με μαύρη δαντέλα. 
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τρέσσες, πον πον, πέρλες και δαντέλες, το αμπαζούρ έγινε αρκετά πλούσιο για να μπορεί να υποστηρίξει το παπούτσι ...
Αμπαζούρ για καλαπόδι πορτατίφ
Μου πέρασε μια σκέψη να κάνω πιο πλούσιο το στολισμό του αμπαζούρ, ώστε να μου θυμίζει τα πληθωρικά φορέματα των κοριτσιών που χόρευαν καν καν ... ίσως και να το στολίσω με φτερά, τούλια και παγιέτες ... αλλά μετά σκέφτηκα τη σκόνη που θα μάζευαν όλα αυτά ... και τις λεπτές ισσορροπίες του ψηλοτάκουνου καλαποδιού μου, οπότε σταμάτησα το πλούμισμα εδώ.

Αμπαζούρ για καλαπόδι πορτατίφ
Τέλος, ασχολήθηκα με τα τεχνικά θέματα: τη συνδεσμολογία. Η πρίζα, ο διακόπτης, το ντουί και η λάμπα ... όλα πήραν τη θέση τους και έδωσαν ζωή στο καλαπόδι μας, κάνοντας το και πάλι ένα χρηστικό αντικείμενο !

Φωτιστικό με ξύλινο καλαπόδι


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".