Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιγκουίνος : Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα! Ιδέες για χειροτεχνίες με πιγκουίνους.

Ας δούμε μερικές κατασκευές κι ιδέες εμπνευσμένες από τους πιγκουίνους, ενώ παράλληλα θα λύνουμε και μερικές από τις απορίες μας για αυτά τα καλοντυμένα πουλιά του νότιου ημισφαιρίου ...

Πιγκουίνοι κατασκευασμένοι από πέτρες, κοχύλια, μύδια και θαλασσόξυλα

  • Οι πιγκουίνοι δεν ακολουθούν τους παραδοσιακούς ρόλους θηλυκών-αρσενικών. Σύμφωνα με το Live Science, “το αρσενικό επωάζει τα αβγά ενώ το θηλυκό φεύγει για να τραφεί. Μόλις το αβγό σκάσει και βγει το μικρό, ο αρσενικός το ταΐζει με γάλα που παράγει από τον οισοφάγο του". 
Ερωτευμένοι πιγκουίνοι: Pebble Art εμπνευσμένο από τους πιγκουίνους
  • Οι περισσότεροι πιγκουίνοι είναι απόλυτα πιστοί στο ταίρι τους και συχνά επιστρέφουν στο ίδιο ταίρι κάθε χρόνο.
Πέτρες με ζωγραφισμένους πιγκουίνους
  • Παρόλο που τα αυτιά των πιγκουίνων δεν είναι ορατά, διαθέτουν εξαιρετική ακοή την οποία χρησιμοποιούν για να εντοπίζουν ο ένας τον άλλον μέσα στο πλήθος. Αναγνωρίζουν το ταίρι τους χάρη στο ιδιαίτερο κάλεσμά του. 
Βρώσιμοι πιγκουίνοι: μπανάνα και σοκολάτα
  • Οι πιγκουίνοι είναι σαρκοφάγα ζώα. Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, καβούρια κλπ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένας δραστήριος, μεσαίου μεγέθους πιγκουίνος, τρέφεται με 2 κιλά θαλασσινών ημερησίως.
Κορμός δέντρου - χριστουγεννιάτικο στολίδι με ζωγραφισμένο πιγκουίνο
  • Τρώγοντας, παράλληλα πίνουν πολύ θαλασσινό νερό, το οποίο αποβάλουν με τον υπερκόγχιο αδένα. Ο αδένας αυτός βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα μάτια τους, φιλτράρει το αλάτι από το αίμα, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από το ράμφος τους ή με το φτέρνισμα! 
Παιδική χειροτεχνία, κατασκευασμένη με μπουκάλι και τσόχα ή χαρτόνι
  • Για να ξεδιψάσουν και να ενυδατωθούν, οι πιγκουίνοι πίνουν νερό από διάφορες λίμνες ή ρυάκια και τρώνε χιόνι.
Πιγκουίνοι κατασκευασμένοι με κουκουνάρια
  • Οι πιγκουίνοι διαθέτουν αδένα λαδιού, οποίος παράγει λάδι στεγανοποίησης. Αυτό, το εξαπλώνουν στα φτερά τους για να μονώσει το σώμα τους και να μειώσει την τριβή καθώς κολυμπούν.

Πιγκουινάκια φτιαγμένα από φελλούς μπουκαλιών
  • Τα περισσότερα πουλιά χάνουν και επανακτούν το φτέρωμά τους μονομιάς και παραμένουν για δύο με τρεις εβδομάδες στη στεριά. Η φάση αυτή ονομάζεται καταστροφική πτερόρροια. 
Πιγκουίνοι φτιαγμένοι με τις παιδικές πατούσες για πατρόν
  • Οι περισσότεροι πιγκουίνοι κολυμπούν υποβρύχια με ταχύτητα 6,5-11 Km την ώρα
Μάσκα Πιγκουίνος φτιαγμένοι από τσόχα
  • Το χρώμα τους είναι το σωτήριο καμουφλάζ τους: Κοιτάζοντάς τους από πάνω, οι μαύρες τους πλάτες συνδυάζονται με το σκούρο χρώμα των νερών των ωκεανών. Αντίθετα, κοιτάζοντάς τους από κάτω, οι λευκές κοιλιές τους ταιριάζουν με την επιφάνεια που φωτίζεται από τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο, το σμόκιν τους βοηθάει να αποφεύγουν αρπακτικά ζώα και να κυνηγούν ψάρια απαρατήρητοι.

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες κατασκευές.
    Αλλά και οι πληροφορίες για τους πιγκουίνους πολύ ωραίες.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρένα μου!
      Ας ελπίσουμε σύντομα να μπορέσουμε όλοι να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας !
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".