Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φέτος έφτιαξα την πρώτη μου "Σαρακοστή"

 Δεν ξέρω πως μου είχε ξεφύγει αυτό ... αλλά τελικά εγώ δεν είχα φτιάξει ποτέ μου μια ζυμαρένια Κυρά-Σαρακοστή ... 

Έχω κάποιες μνήμες, από ζωγραφιστές Σαρακοστές που έκανα στις πρώτες τάξεις του σχολείου, αλλά δε θυμάμαι ποτέ να έκανα μια ζυμαρένια Σαρακοστή ...

κι επειδή έμεινα σπίτι αυτό το τριήμερο (για διάφορους λόγους), ήταν μια καλή ευκαιρία, να κάνω κι εγώ την πρώτη μου Σαρακοστή. 

Ακολουθώντας λοιπόν μια απλή συνταγή με αλεύρι, αλάτι και νερό, έφτιαξα το ζυμαράκι μου, σχεδίασα στη λαδόκολα ένα σκαρίφημα Σαρακοστής, και πάνω σ΄ αυτό έφτιαξα τη δικιά μου Σαρακοστή.

Εύκολη Συνταγή για ζυμαρένια Κυρά - Σαρακοστή.

Στη συνέχεια, την έβαλα στο φούρνο, στους 180°C για 20-25 λεπτά, και ... έτοιμη !

Παραδοσιακή Κυρά - Σαρακοστή φτιαγμένη από αλμυρό ζυμάρι

Τώρα σκέφτομαι να τη "ντύσω" λίγο ... 

Θα την πάρω μαζί μου αύριο στο μαγαζί, και ... θα επανέλθουμε αύριο για να την ξαναδείτε !


Καλή Σαρακοστή!






Σχόλια

  1. υπέροχηηηηηηηηηηη με το καλο το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα, φαίνεται ότι πιάνουν τα χέρια σου. Συγχαρητήρια. Αν είχες βάλει στη φώτο και κάποιο μέτρο σύγκρισης, θα ήταν καλύτερα. Γιατί δεν είναι κατανοητό το μέγεθος του τώρα.
    Ιστοσελίδα για τη γυναίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Έχεις δίκιο - δεν το σκέφτηκα για το μέγεθος ...
      Ήταν γύρω στα 45cm ...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες