Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγα λόγια για το τι πρέπει να προσέξει κανείς όταν διακοσμεί σαγιονάρες-A few words about what we should take care of when we decorate flip flops

1. Αρχικά κοιτάζουμε λίγο τη σαγιονάρα. Θα πρέπει όλα να είναι κανονικά. Αν υπάρχει πρόβλημα από την αρχή στο παπούτσι, θα είναι δύσκολα τα πράγματα στη διακόσμηση…και ίσως ο κόπος μας να πάει χαμένος (π.χ. ελαττωματική σόλα θα ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα)
2. Ανοίγουμε καθαρές τρύπες, ώστε να μην καταστρέψουμε το δέρμα και να μην υπάρχει κίνδυνος να σχιστεί κατά τη χρήση. Τρύπες με ψαλιδάκι ή κοφτάκι συνήθως είναι το σημείο που θα ξεκινήσει η καταστροφή του παπουτσιού.
3. Οι χάντρες είναι καλύτερα να είναι πλαστικές (η διακόσμηση δεν θα δώσει βάρος στο παπούτσι και δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν) ή κεραμικές (και να σπάσουν δεν έγινε και τίποτα!). Παρόλα αυτά, συχνά οι γυάλινες χάντρες είναι πολύ πιο όμορφες και χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση. Στην περίπτωση αυτή, υπενθυμίζουμε σε αυτόν που θα φοράει το παπούτσι, ότι το γυαλί σπάει, δηλαδή δεν θα πρέπει να χώνει τα πόδια του κάτω από το τραπεζάκι…μπορεί να είναι επικίνδυνο!
4. Οι φιόγκοι (από οργάντζα ή σατέν κορδέλα) θα πρέπει να είναι σχετικά μικροί (για να μην γαντζώνονται σε κλαδάκια όταν περπατάμε), και να μην ακουμπούν στο έδαφος (για να μην είναι συνεχώς βρώμικοι). Επίσης θα πρέπει να είναι σφιχτοί και στη μέση του φιόγκου καλό είναι να στάζουμε μια σταγόνα κόλα στιγμής (Προσοχή στην κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί. Μερικές κόλλες στιγμής καίνε το δέρμα). Δεν ξεχνάμε να καίμε τις άκρες της κορδέλας για να μην ξεφτούν. Έτσι η διακόσμηση έχει διάρκεια, και δεν χαλάει με το νερό.
5. Αν χρησιμοποιηθεί σύρμα, προσοχή: Θα πρέπει να είναι ανοξείδωτο, διαφορετικά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η σκουριά θα κάνει την εμφάνισή της. Το πόδι μας ιδρώνει, κι αυτό είναι φυσικό, η σκουριά στο πόδι μας όμως… δεν είναι και τόσο φυσικό!
6. Ο κερόσπαγγος και το δέρμα είναι κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα υλικά για δέσιμο σε δερμάτινα σανδάλια. Συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο με το παπούτσι στο νερό και τον ιδρώτα, και φθείρονται μαζί με το δέρμα. Είναι σημαντικό να μη φτάσει μια στιγμή που το παπούτσι και η διακόσμησή του θα είναι σαν δύο διαφορετικά πράγματα.
7. Αποφεύγουμε τη χρήση υλικών που ξεβάφουν με το νερό.
Αυτά και λίγη φαντασία είναι αρκετά για να φτιάξετε καταπληκτικές σαγιονάρες…

Καλή επιτυχία!

1. First of all we check the flip flops. Everything must be normal. If there is a problem from the beginning with the shoe, things will be very difficult with decoration… and probably our work will be lost (for example a defection at the bottom of the shoe is a serious problem)
2. We open clear holes, this will prevent the leather from destruction, because of torn. Holes with scissors or a knife are usually the place where the destruction of the shoe will start.
3. The beads is better to be plastic (the decoration will not give weight to the shoe and there is no danger to brake) or ceramic (even if they brake, it doesn’t matter). The truth is, that often glass beads are very beautiful and we use them in decoration. In this case, we must remind to the person that will wear the shoes, that glass might brake, this means that she must not put her legs under the table… it could be dangerous!
4. The bows (from organza or satin ribbon) must be small (so they do not grab small sticks while we are walking), and they must not touch the ground (so they will not be dirty all the time). Also they must be tight and in the middle of the bow we drop some strong glue (Take care, because some glues burn the leather). Do not forget to burn the ends of the ribbon. This way our decoration will lust and will not be destroyed with water.
5. If you use wire, be careful: It must be stainless, otherwise very soon rust will appear. Our foot is normal to sweat, but rust on our foot… that is not very normal!
6. Cotton waxed cord and leather cord are in my opinion the best materials for tying on leather sandals. They act similar with the leather shoe and they grow up together. I think it is important that it will not come a moment that the shoe and decoration will look like two different things.
7. We avoid using materials that loose their color with water.
Those and your imagination are enough to make wonderfull flip flops…

Good luck!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".