Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Χαρταετός


Ο χαρταετός αποτελεί ασυνείδητα ένα σύμβολο ελευθερίας για τον άνθρωπο, ενώ τα κομπιασμένα σκοινιά αποτελούν ένα κλειστό δαχτυλίδι, ένα περίφραγμα το οποίο προσφέρει καταφύγιο και προστασία και δείχνει τη σχέση με τον Θεό! Παράλληλα τα σχοινιά παραπέμπουν στα "ζύγια" του αετού, κι έτσι λοιπόν στην ισορροπία αγαθών και συναισθημάτων για τη νέα χρονιά। Στα κορδόνια και στις χάντρες συμμετέχουν όλα τα χρώματα, κι αποτελούν ευχή για μια χρονιά πλούσια σε συναισθηματικές εναλλαγές με κυρίαρχο το γαλανό της φούντας, που είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας। Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αγνότητα και την σοφία। Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο κι αντιπροσωπεύει την μάθηση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή। Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα.
Στο διάκοσμό του μετέχουν το πέταλο που είναι σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας και το μάτι για φυλαχτό από τη βασκανία। Το σταφύλι είναι σύμβολο της άνοιξης, της νεότητας, της γονιμότητας και της αφθονίας।Τα ζωάκια, το παπουτσάκι κι το δεντράκι, συμβολίζουν το δέσιμο του αετού με τη γη। Το γεωμετρικό σχήμα του αετού συμβολίζει τη σταθερότητα και την αρμονία। Η καρδιά είναι ευχή αγάπης για το २००९।
Είναι ένα γούρι για μια καλή, και ισορροπημένη χρονιά!

2 σχόλια:

 1. πολύ όμορφο γούρι και υπέροχη η περιγραφή που το συνοδεύει όπως πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!!!!
  ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩ!!!!
  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΑΕΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ!!!!!!!!
  ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!