Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Στεφανι_Ρόδια


Το στεφάνι, είναι ένα κλειστό δαχτυλίδι, ένα περίφραγμα το οποίο προσφέρει καταφύγιο και προστασία. Τα ρόδια που κοσμούν το στεφάνι αποτελούν σύμβολα αφθονίας, γονιμότητας και καρποφορίας. Τα καμπανάκια θεωρούνται φυλαχτό ενάντια στα δαιμόνια και συμβολίζουν τις σάλπιγγες των αγγέλων για εγρήγορση. Το πέταλο θεωρείται σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας ενώ συνάμα προστατεύει από το κακό μάτι. Το πεντάκτινο αστέρι είναι σύμβολο του Χριστού και συμβολίζει την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, ενώ για τους αρχαίους Αιγυπτίους τα αστέρια αποτελούσαν τις φωτεινές ψυχές που κατοικούν ανάμεσα στους θεούς. Το περιστέρι αποτελεί γνωστό σύμβολο ειρήνης κι ελευθερίας ενώ παράλληλα είναι και το πτηνό – αγγελιοφόρος για τον άνθρωπο.
Το κόκκινο αποτελεί σύμβολο του πάθους, της δύναμης της ενεργητικότητας και της γονιμότητας. Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της Αφροδίτης και της Φύσης, της αφθονίας και της γονιμότητας.
Όλα τα παραπάνω το καθιστούν ιδανικό γούρι για ένα νέο ζευγάρι. Μια ευχή για ευτυχισμένο 2009, πλούσιο σε αγαθά υλικά, προστατευμένο από κάθε κακό, γεμάτο έρωτα και φυσικά έντονο το στοιχείο της γονιμότητας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!