Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Στεφάνι για σπίτι...

Το στεφάνι, αποτελεί σύμβολο ισχυρών δεσμών κι ένωσης με το θείο, ενώ ο κόμπος/ δέσιμο στη βάση του δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο δέσιμο τόσο μεταξύ των ανθρώπων όσο και με το θείο।
Το ρόδι είναι σύμβολο γονιμότητας। αφθονίας και καλοτυχίας। Το πράσινο ρόδι συμβολίζει μια γόνιμη και καλότυχη νιότη, ενώ το κόκκινο ρόδι συμβολίζει την έντονη-παθιασμένη ωριμότητα। Η πληθώρα των ροδιών στην κατασκευή δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ευχή για γονιμότητα και αφθονία, για το σπίτι, που βρίσκεται στη βάση του γουριού।
Οι καμπάνες είναι κάλεσμα των ανθρώπων για εγρήγορση, ενώ τα πεντάκτινα αστέρια συμβολίζουν την αναγγελία ευχάριστων γεγονότων.
Στο γούρι έχουν χρησιμοποιηθεί έξι αστέρια, κι ο αριθμός τους συμβολίζει την ισορροπία και την αρμονία, ενώ παράλληλα τα λευκά αστέρια αντανακλούν την απλότητα και την αρμονία και τα πράσινα την ηθική και την ειλικρίνια.
Το πράσινο χρώμα εκφράζει τη νιότη, την ελπίδα, τη χαρά, την αγάπη και την αρμονία για την οικογένεια. Συμβολίζει τη φύση, την αναπαραγωγή, τη γονιμότητα, την ευημερία, την ειρήνη και τη συνεργασία। Αποτελεί μυστικιστικό χρώμα και εκφράζει την ένωση του ουρανού και της γης। Το καφέ είναι το χρώμα της γης κι εκφράζει τη σταθερότητα και την ευσυνειδησία।


Είναι λοιπόν ένα γούρι για σπίτι, μια ευχή για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά, με σταθερές σχέσης αγάπης και κατανόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!