Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Στεφάνι για μια νεράιδα

Το στεφάνι αποτελεί σύμβολο δεσμών, τόσο των ανθρώπων μεταξύ τους, όσο και των ανθρώπων με το θείο। Οι κόμποι και τα δεσίματα ενισχύουν τους δεσμούς αυτούς।
Οι καρποί με τους οποίους είναι γεμάτα τα κλαδιά, συμβολίζουν την αφθονία και τη γονιμότητα।
Η πεταλούδα αποτελεί σύμβολο της ψυχής του ανθρώπου, αλλά και ελευθερίας της σκέψης। Η φούντα με τα κρόσσια της δείχνει επίσης την ελευθερία της σκέψης, την πληθώρα των ιδεών, την αφθονία των ονείρων, αλλά το δέσιμο στην κορυφή της δείχνει πως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, πως πρόκειται για συγκροτημένες σκέψεις και όνειρα। Η πράσινη χάντρα στην φούντα είναι η ευχή της γονιμότητας (δηλαδή όλα αυτά τα όνειρα να πραγματοποιηθούν)।
Οι καμπάνες αποτελούν μέσω που διώχνει τα κακά δαιμόνια, ενώ ταυτόχρονα θεωρούνται οι σάλπιγγες των αγγέλων για εγρήγορση।
Η σπειροειδής χάντρα συμβολίζει το συνεχές - το χωρίς τέλος, αλλά και το ισορροπημένο το αρμονικό। Το γεγονός πως αυτό το σύμβολο περιβάλλεται από πράσινες χάντρες το κάνει να εκφράζει την ευχή για διαρκή ειρήνη, αγάπη, συναδελφικότητα αλλά και για συνεχή γονιμότητα κι αφθονία।
Το κόκκινο αποτελεί το κατεξοχήν χρώμα της ενεργητικότητας, της σεξουαλικότητας της ευτυχίας και του αυθορμητισμού। Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων. Οι λιγοστές πράσινες χάντρες στα κορδόνια "εξουδετερώνουν" την επιθετικότητα που πιθανόν να δίνει το κόκκινο κι ενισχύουν το πάθος για ζωή, το αίσθημα της αγάπης, και φυσικά... τη γόνιμη σεξουαλικότητα...
Η νεράιδα είναι ένα πλάσμα ονειρεμένο, ένα κορίτσι ιδανικό, μια κοπέλα αγνή κι ειλικρινής, με πολλές ικανότητες και όνειρα। Πρόκειται για ένα γούρι - ευχή που προσφέρεται σε μια κοπέλα, για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά, γεμάτη με όνειρα που θα πραγματοποιούνται

ή για το γούρι που προσφέρεται σ΄ εκείνον το νέο που αναζητά ακόμη τη δική του νεράιδα...

1 σχόλιο:

  1. ωραίο το Στεφάνι σου και το blog σου επίσης. θα χαρώ να σε δω και στο blog μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!