Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλαστράκια για το τραπέζι του γάμου! Φτιάξτε τα μόνες σας!


Την Κυριακή παντρεύεται η αδελφή μου!
Είμαστε στις τελευταίες ετοιμασίες....
Μία από αυτές είναι και τα λουλούδια στα τραπέζια των καλεσμένων. Μετά από διάφορες σκέψεις κι ιδέες η απόφαση βγήκε: Θα βάλουμε λουλούδια σε γλαστράκια (η αδελφή μου αποφάσισε μαργαρίτες) κι έτσι μπορούμε να τα ετοιμάσουμε αρκετά νωρίτερα.

Σήμερα λοιπόν κάτσαμε με τη Σοφία (θεία μου) και φτιάξαμε τα γλαστράκια!

Βήματα για την κατασκευή τους:

(1) Διαλέγουμε τα λουλούδια. Σημαντικό είναι να είναι χαμηλά (για να βλέπουν οι καλεσμένοι ο ένας τον άλλο) και ικανοποιητικά ανθισμένα.

Βάζουμε το γλαστράκι σ΄ ένα νάυλον σακουλάκι, ώστε να μπορούμε αργότερα να το ποτίζουμε, χωρίς να λερώνονται τα υλικά της διακόσμησης. Αυτό μπορεί να γίνει απλά με σελοτέηπ γύρω από το σακουλάκι ή με ταινία διπλής όψεως που τη μια της πλευρά θα την κολλήσουμε στο γλαστράκι (αυτό για να έχει επιτυχία, θα πρέπει να είναι καθαρό το γλαστράκι, για να "πιάσει" η ταινία διπλής όψεως).




(2) Κόβουμε δυο κομμάτια ύφασμα σε ανάλογη διάσταση με τα λουλούδια μας, ώστε να τυλίξουμε με αυτά τη γλάστρα. Ακουμπάμε σταυρωτά τα υφάσματα το ένα πάνω στο άλλο, κι έπειτα τοποθετούμε στη μέση το γλαστράκι.


Καλό είναι τα υφάσματα να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης (λαμπάδες, τραπεζομάντηλα, μπομπονιέρες ή ακόμη και με τις λαμπάδες που είχαμε στην εκκλησία).

Στην περίπτωσή μας, στις μπομπονιέρες και στις λαμπάδες έχουμε λευκή οργάντζα, οπότε χρησιμοποιήθηκαν δυο κομμάτια οργάντζα 50*40 εκατοστά.

(3)

Τυλίγουμε (μαζί) τις οργάντζες γύρω από το γλαστράκι και δένουμε με "αόρατο - αδιάφορο" υλικό έναν καλό κόμπο, λίγο κάτω από το χείλος της γλάστρας. Εμείς δέσαμε με λευκό κερόσπαγγο.











(4) Διαλέγουμε ένα διαφορετικό ύφασμα, λίγο πιο "βαρύ" ή με πιο πυκνή ύφανση για το εξωτερικό. Εμείς διαλέξαμε ένα διπλό υλικό: αποτελείται από μια στρώση χαρτί "αράχνη" και από μια στρώση πλαστικό δίχτυ, σαν πλέγμα με λευκές και ασημί ίνες.





Τοποθετήσαμε το γλαστράκι στη μέση του πλέγματος.



(5) Δένουμε σφιχτά το πλέγμα με ένα "αόρατο" υλικό. Εμείς και πάλι χρησιμοποιήσαμε βαμβακερό κερόσπαγγο σε λευκό χρώμα. Το δέσιμο έγινε και σχεδόν εξαφανίστηκε στο πλέγμα.

















(6) Πήραμε ψεύτικα ροζ λουλουδάκια με τούλι (σαν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις λαμπάδες του γάμου) και πλέξαμε με αυτά μια μικρή γιρλάντα, όση είναι η περίμετρος της γλάστρας.
























(7) Τυλίγουμε το στεφανάκι γύρω από το γλαστράκι και κλείνουμε τον κύκλο με το συρματάκι των λουλουδιών.
Τα γλαστράκια μας είναι έτοιμα!

Σημείωση: Καλό είναι για τη μεταφορά και για να μη μπλεχτούν τα υλικά του στολισμού μεταξύ τους, να τα βάλουμε σε σελοφάν σακουλάκια. Μην ξεχαστείτε και κλείσετε τα σακουλάκια: Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα! Τα βάζουμε στα σακουλάκια για τη μεταφορά (ανοιχτά πάντα στο άνω μέρος) και όταν φτάσουν στον προορισμό τους τα ανοίγουμε και πάλι. Τα ποτίσματα μπορούν να γίνουν κανονικά μέχρι την ημέρα της τελετής, αφού κάτω από το στολισμό κρύβεται το νάυλον σακουλάκι. Μετά την τελετή, μη ξεχάσετε να αφαιρέσεται τα σακουλάκια για να μη σαπίσουν τα φυτά (αν και αμφιβάλω αν θα μείνει τίποτα... συνήθως αυτά τα παίρνουν μαζί τους οι καλεσμένοι ;)

Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει
Και στα δικά σας οι ελεύθερες!




Σχόλια

  1. Καταπληκτική ιδέα
    Καταπληκτικό αποτέλεσμα...
    ... αλλά και περιγραφή σου τέλεια.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα! Μπράβο! Καλό Π/Σ/Κ σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα, μια φορά μου έδωσαν σε βάπτιση γλαστράκι με βασιλικό!Κορίτσι μου τι όμορφα πράγματα φτιάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
    Παντρεύτηκε κι η Ναταλία...
    Όλα ήταν υπέροχα!
    Όσο για τα γλαστράκια... όλα απέκτησαν ένα καινούριο σπίτι ;)
    Να είστε καλά!
    Καλημέρα σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ζήσουν οι νιόπαντροι, ευτυχισμένοι,καλοστέριωτοι.΄Οσο για τις κατασκευές σου δεν έχω λόγια να εκφράσω.Υπέροχες.Καταπληκτικές ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ erifili για τα καλά σου λόγια και τις γλυκές ευχές σου, θα τις μεταφέρω στη Ναταλία.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε κι από εμένα...
    Ηθελα να σε ρωτήσω από που πήρες το ύφασμα που έχεις βάλει στο γλαστράκι. Παντρεύομαι και ψάχνω απεγνωσμένα για ένα παρόμοιο ύφασμα...
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Iren το ύφασμα αυτό το έχουμε στο κατάστημα που εργάζομαι Lucas (Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία). τηλ 210-6202134. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα υφάσματα στο site www.lucas.com.gr και αν δεν βρεις κατι που σε ενδιαφέρει, στείλε μου ένα Mail στο xristianc@gmail.com για να σου στείλω με mail άλλα πράγματα που ίσως δεν έχουμε ακόμη στο site. Σε ευχαριστώ πολύ και... με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ax σε ευχαριστώ ποοολύ για την βοήθειά σου, βεβαίως και θα κοιτάξω το site! Ψάχνω ένα τέτοιο ή παρόμοιο ύφασμα για τις μπουμπουνιέρες μου.
    Αν και μένω στην άλλη άκρη από εσένα (Πέραμα!) θα σε ενημερώσω, και πάλι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".