Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιατικες μπάλες από φελιζόλ - Christmas balls from felizol

Η φίλη μου Sofi δημιουργεί ... κι όλοι εμείς θαυμάζουμε τη φαντασία και την υπομονή της!

Φελιζόλ μπάλα ντυμένη με παγιέτα λουλουδάκι και διακοσμημένη στο άνω μέρος με υφασμάτινα λουλούδια.
Φελιζόλ καμπανούλα ντυμένη με παγιέτα, γυάλινες χάντρες, χρωματιστά κορδελάκια και κορδονάκια και διακοσμημένη στο άνω μέρος με υφασμάτινα λουλούδια.

Χριστουγεννιάτικη μπάλα από φελιζόλ, διακοσμημένη με παγιέτα και γυάλινη χάντρα, κορδέλες και κορδόνια, κι ένα κρύσταλο στο κάτω μέρος.




Αυτή η μπάλα είναι δύο όψεων (μια μπλε και μια κόκκινη) Είναι κι αυτή ντυμένη όλη με παγιέτα και χάντρα γυάλινη και διακοσμημένη με βελούδινη και σατέν κορδέλα.
Να σας πω κάπου εδώ ότι η Sofi χρησιμοποιεί μόνον καρφίτσες για τη στήριξη (όχι κόλλα) δηλαδή κάθε δημιουργία της "χτίζεται" χιλιοστό - χιλιοστό.
Αμέτρητες ώρες, αστείρευτη φαντασία, όμορφοι χρωματισμοί, ταλαιπωρημένα χεράκια και μια λάμψη στο βλέμμα - η ματιά της δημιουργού!
Θαυμάζω την υπομονή και το χαμόγελό της, κι αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να σας δείξω τι μπορεί να κάνει, αφού η ίδια δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με την τεχνολογία... Βλέπετε η Sofi είναι ένας γλυκός και τρυφερός άνθρωπος που λατρεύει την προσωπική επαφή!
Μη διστάσετε να σχολιάσετε τις δημιουργίες της, θα τυπώσω τα σχόλιά σας και θα της τα δώσω τυπωμένα σε χαρτί. Θα χαρεί πολύ να τα διαβάσει!
Those balls are my friend's Sofi's creations. She makes those with so much love, but she never tried to show those on internet. Please leave your comments for those creations, she would love to know that people like her creations!

Σχόλια

  1. Καλησπέρα. Οι μπάλες είναι πολύ καλές. Προσπαθώ να φτιάξω κι εγώ στα εικαστικά, αλλά τις φτιάχνουμε με χαρτοπετσέτες. Ρωτάω για να μαθαίνω: οι παγιέτες και τα υπόλοιπα στολίδια πώς κολλιούνται; Τις αγοράζουμε από πού; Αχ! μου αρέσουν πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστιάνα μου, Η φίλη σου η Σόφη φτιάχνει κοσμήματα και όχι στολίδια.Να της πεις εκ μέρους μου ότι είναι όλα ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στη Sofi.Οι μπάλες είναι καταπληκτικές!!!Φαίνονται ότι εχουν πολύ δουλειά αλλά άξιζε το κόπο...είναι πολύ εντυπωσιακές!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αγγελική!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Οι παγιέτες, χάντρες, κορδέλες κλπ στηρίζονται πάνω στο φελιζόλ με καρφίτσες (προτιμούνται οι κοντές). Τα νηπιαγωγεία και γενικότερα για παιδικές κατασκευές χρησιμοποιούν κόλλα (π.χ. ατλακόλ κρυσταλιζέ).
    Στο Lucas (έχω Link στο άνω μέρος δεξιά στη σελίδα) πουλάμε τέτοια πράγματα, κι αν θέλεις μπορούμε να σου τα στείλουμε με αντικαταβολή.
    Θα φροντίσω τις επόμενες ημέρες να βάλω ανάρτηση με αναλυτικότερες οδηγίες για φελιζόλ μπάλες.
    Να είσαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. erifili και Joanna σας ευχαριστούμε πολύ!!! Είναι όμορφο να ακούς ωραία λόγια, κυρίως από ανθρώπους που ξέρουν την αξία του χειροποίητου!
    Θα τυπώσω τα σχόλια για τη Sofi, έτσι για να της δείξουμε ότι το internet μπορεί να έχει κι ανθρώπινη επαφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάρα πολύ όμορφες!!!
    θα θέλουν και πολύ δουλειά ,αλλά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!
    Μπράβο στην φίλη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".