Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Το κλειδί της ελπίδας!

Μια γλυκιά κι ευγενική φωνή μου ζήτησε πριν από λίγες ημέρες ένα κλειδί γούρι, παρόμοιο με το "κλειδί για το όνειρο", κι όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ο τρόπος που μιλά ο κάθε άνθρωπος είναι αυτός που οδηγεί ουσιαστικά στη δημιουργία του κάθε γουριού... Ζητώ συγγνώμη από τη φίλη Εύα, αλλά δεν πρόλαβα να της στείλω, μαζί με το γούρι και τον τρόπο που σκέφτηκα για να το φτιάξω, γι΄ αυτό αυτή η ανάρτηση, είναι αφιερωμένη σε εκείνη που μου ζήτησε το γούρι αυτό.
Πρόκειτε λοιπόν για ένα επάργυρο κλειδί με ανάγλυφα πέταλα και ρόδια.
Το κλειδί από μόνο του αποτελεί το μέσο για να επιτύχουμε τους στόχους μας, να ανοίξουμε τις πόρτες που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη τους.
Το ρόδι θεωρείται σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας.
Το πέταλο του αλόγου είναι σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας και ιδίως με τα άνοιγμα προς τα πάνω ενισχύεται η ιδιότητα του αυτή, αφού μέσα σε αυτό θεωρείται πως συσσωρεύεται όλη η καλή τύχη γι΄ αυτόν που το κατέχει.
Το γαλανό είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία του νου, την αγνότητα και την σοφία. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Επίσης, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία. Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα.
Ο σταυρός είναι σύμβολο της πίστης μας και προστατεύει ή/και συντροφεύει με έναν τρόπο τον άνθρωπο.
Η νεράιδα, από τα παιδικά μας χρόνια, μοιάζει λίγο με το φύλακα άγγελο, προστατεύει από δεινά και βοηθά στην εκπλήρωση των ονείρων μας.
Το λευκό είναι το χρώμα του φωτός, της αγνότητας και της ειλικρίνιας.
Το σκαθάρι είναι σύμβολο υγείας κι καλοτυχίας.
Το δελφίνι, αποτελούσε από την αρχαιότητα σύμβολο συντροφικότητας και φιλίας (ακολουθεί και συντροφεύει τα πλοία στα ταξίδια τους και δεν είναι λίγες οι φορές που έσωσαν δελφίνια τη ζωή ναυτικών που κινδύνεψαν στη θάλασσα).
Το δελφινάκι στην περίπτωση αυτή είναι και το μάτι που προστατεύει από τη βασκανία.
Οι κόμποι και η φούντα είναι σύμβολα του απείρου, η ευχή λοιπόν είναι για το 2010 αλλά και για πάντα, για το σπίτι και για τους ανθρώπους που ζουν στη θαλπωρή του!
Ένα γούρι για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά, με υγεία, αγάπη και συντροφικότητα, ονειρεμένες στιγμές και ειλικρινή συναισθήματα!
Σε ευχαριστώ και πάλι Εύα, καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!