Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κλειδί της ελπίδας!

Μια γλυκιά κι ευγενική φωνή μου ζήτησε πριν από λίγες ημέρες ένα κλειδί γούρι, παρόμοιο με το "κλειδί για το όνειρο", κι όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ο τρόπος που μιλά ο κάθε άνθρωπος είναι αυτός που οδηγεί ουσιαστικά στη δημιουργία του κάθε γουριού... Ζητώ συγγνώμη από τη φίλη Εύα, αλλά δεν πρόλαβα να της στείλω, μαζί με το γούρι και τον τρόπο που σκέφτηκα για να το φτιάξω, γι΄ αυτό αυτή η ανάρτηση, είναι αφιερωμένη σε εκείνη που μου ζήτησε το γούρι αυτό.
Πρόκειτε λοιπόν για ένα επάργυρο κλειδί με ανάγλυφα πέταλα και ρόδια.
Το κλειδί από μόνο του αποτελεί το μέσο για να επιτύχουμε τους στόχους μας, να ανοίξουμε τις πόρτες που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη τους.
Το ρόδι θεωρείται σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας.
Το πέταλο του αλόγου είναι σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας και ιδίως με τα άνοιγμα προς τα πάνω ενισχύεται η ιδιότητα του αυτή, αφού μέσα σε αυτό θεωρείται πως συσσωρεύεται όλη η καλή τύχη γι΄ αυτόν που το κατέχει.
Το γαλανό είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία του νου, την αγνότητα και την σοφία. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Επίσης, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία. Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα.
Ο σταυρός είναι σύμβολο της πίστης μας και προστατεύει ή/και συντροφεύει με έναν τρόπο τον άνθρωπο.
Η νεράιδα, από τα παιδικά μας χρόνια, μοιάζει λίγο με το φύλακα άγγελο, προστατεύει από δεινά και βοηθά στην εκπλήρωση των ονείρων μας.
Το λευκό είναι το χρώμα του φωτός, της αγνότητας και της ειλικρίνιας.
Το σκαθάρι είναι σύμβολο υγείας κι καλοτυχίας.
Το δελφίνι, αποτελούσε από την αρχαιότητα σύμβολο συντροφικότητας και φιλίας (ακολουθεί και συντροφεύει τα πλοία στα ταξίδια τους και δεν είναι λίγες οι φορές που έσωσαν δελφίνια τη ζωή ναυτικών που κινδύνεψαν στη θάλασσα).
Το δελφινάκι στην περίπτωση αυτή είναι και το μάτι που προστατεύει από τη βασκανία.
Οι κόμποι και η φούντα είναι σύμβολα του απείρου, η ευχή λοιπόν είναι για το 2010 αλλά και για πάντα, για το σπίτι και για τους ανθρώπους που ζουν στη θαλπωρή του!
Ένα γούρι για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά, με υγεία, αγάπη και συντροφικότητα, ονειρεμένες στιγμές και ειλικρινή συναισθήματα!
Σε ευχαριστώ και πάλι Εύα, καλή χρονιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".