Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διπλά λαμπαδάκια Αναστάσεως - Συσκευασία


Η συσκευασία των προϊόντων είναι πάντα ένας παράγοντας που ανεβάζει το κόστος. Εξακολουθεί όμως να είναι απαραίτητη, και ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για την προστασία του προϊόντος μέχρι τη στιγμή της διάθεσής του, όσο και για την προβολή του.
Θέλοντας λοιπόν να διαθέσω τα λαμπαδάκια αυτά, στην ίδια τιμή που τα διαθέτω τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δηλαδή €5), αποφάσισα να μειώσω το κόστος συσκευασίας. Τα βάζουμε λοιπόν σε σελοφάν σακουλάκι, με "πλάτη" χαρτί "αράχνη" και δένουμε με λεπτό κορδελάκι 3 ή 6 χιλιοστών. Με τον τρόπο αυτό το κόστος συσκευασίας αγγίζει τα όρια του μηδέν.
Η σκέψη μου επίσης είναι ότι τα λαμπαδάκια αυτά απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, στους οποίους κανείς τα προσφέρει συχνά, μαζί με ένα καλάθι με τσουρέκι, κουλουράκια ή/και κόκκινα αυγά. Με αυτή τη λογική λοιπόν, μπορούν εύκολα να μπουν μέσα στο καλάθι, προσθέτοντας ακόμη ένα στοιχείο στη διακόσμηση του δώρου.
Η άλλη περίπτωση είναι όταν κανείς τα αγοράζει για τον εαυτό του. Τα τελευταία χρόνια πελάτες αυτής της κατηγορίας είναι μητέρες με πολύ μικρά παιδάκια - οπότε θεωρείται πως κρατούν τη δικής τους λαμπάδα μαζί με τη λαμπάδα του παιδιού. Επίσης κοπέλες που ο φίλος τους είναι φαντάρος - οπότε κρατούν τη λαμπάδα τους μαζί με του αγοριού τους. Όπως και να έχει όμως, όταν κανείς αγοράζει κάτι για τον εαυτό του, μάλλον προτιμά να εξοικονομήσει κάποια χρήματα, παρά να πάρει ένα εντυπωσιακό (και άρα λιγότερο ή περισσότερο ακριβό) αμπαλάζ.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με αυτό. Θα με βοηθούσε πολύ να ξέρω αν συμφωνείτε με τον τρόπο που σκέπτομαι ή αν νομίζετε ότι θα ήταν προτιμότερο, να γίνει ένα καλό αμπαλάζ στη λαμπάδα (με τσάντα, κορδέλα, στολιδάκι κλπ) κι ας ανέβαινε το κόστος πώλησης ένα ή ενάμιση ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες