Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Διπλά λαμπαδάκια Αναστάσεως - Συσκευασία


Η συσκευασία των προϊόντων είναι πάντα ένας παράγοντας που ανεβάζει το κόστος. Εξακολουθεί όμως να είναι απαραίτητη, και ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για την προστασία του προϊόντος μέχρι τη στιγμή της διάθεσής του, όσο και για την προβολή του.
Θέλοντας λοιπόν να διαθέσω τα λαμπαδάκια αυτά, στην ίδια τιμή που τα διαθέτω τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δηλαδή €5), αποφάσισα να μειώσω το κόστος συσκευασίας. Τα βάζουμε λοιπόν σε σελοφάν σακουλάκι, με "πλάτη" χαρτί "αράχνη" και δένουμε με λεπτό κορδελάκι 3 ή 6 χιλιοστών. Με τον τρόπο αυτό το κόστος συσκευασίας αγγίζει τα όρια του μηδέν.
Η σκέψη μου επίσης είναι ότι τα λαμπαδάκια αυτά απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, στους οποίους κανείς τα προσφέρει συχνά, μαζί με ένα καλάθι με τσουρέκι, κουλουράκια ή/και κόκκινα αυγά. Με αυτή τη λογική λοιπόν, μπορούν εύκολα να μπουν μέσα στο καλάθι, προσθέτοντας ακόμη ένα στοιχείο στη διακόσμηση του δώρου.
Η άλλη περίπτωση είναι όταν κανείς τα αγοράζει για τον εαυτό του. Τα τελευταία χρόνια πελάτες αυτής της κατηγορίας είναι μητέρες με πολύ μικρά παιδάκια - οπότε θεωρείται πως κρατούν τη δικής τους λαμπάδα μαζί με τη λαμπάδα του παιδιού. Επίσης κοπέλες που ο φίλος τους είναι φαντάρος - οπότε κρατούν τη λαμπάδα τους μαζί με του αγοριού τους. Όπως και να έχει όμως, όταν κανείς αγοράζει κάτι για τον εαυτό του, μάλλον προτιμά να εξοικονομήσει κάποια χρήματα, παρά να πάρει ένα εντυπωσιακό (και άρα λιγότερο ή περισσότερο ακριβό) αμπαλάζ.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με αυτό. Θα με βοηθούσε πολύ να ξέρω αν συμφωνείτε με τον τρόπο που σκέπτομαι ή αν νομίζετε ότι θα ήταν προτιμότερο, να γίνει ένα καλό αμπαλάζ στη λαμπάδα (με τσάντα, κορδέλα, στολιδάκι κλπ) κι ας ανέβαινε το κόστος πώλησης ένα ή ενάμιση ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!