Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκουλαρίκια με φύλλα και cat eye

Αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια το έφτιαξα για εμένα! Που και που κάνω και κάτι για εμένα ... και πραγματικά είναι ιδιαίτερα απολαυστικό!
Και αφού έγινε έτσι, είχα και τον απαραίτητο χρόνι για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες, οπότε μπορώ να σας δώσω τις οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς κάτι παρόμοιο:
Τα βασικά κι απαραίτητα στοιχεία είναι τα κλιπ για τα σκουλαρίκια, και το κεντρικό θέμα. Στην περίπτωση αυτή το κεντρικό θέμα είναι ένα διάτρυτο φύλλο, κατασκευασμένο από φύλλο μετάλλου. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, κι έτσι δεν θα βαραίνει καθόλου! Αυτό γενικά είναι σημαντικό. Στα σκουλαρίκια καλό είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο βάρος. Θεωρώ πως εκτός από άβολο και ίσως επίπονο, είναι και ιδιαίτερα αντιαισθητικό να βλέπει κανείς ένα εκπληκτικό σκουλαρίκι σε ένα τραβηγμένο και συχνά κατακόκκινο αφτί, εξαιτίας του βάρους του κοσμήματος.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα βασικά. Χρειαζόμαστε επίσης μερικές χάντρες, δύο πενσάκια (ένα με στρογγυλή μύτη κι ένα με ίσια), πετονιά και σύρμα 0,5 ή 0,6mm.

Με το στρογγυλό πενσάκι φτιάχνουμε έναν κρίκο στη μια πλευρά του σύρματος. Το μέγεθος που θα έχει ο κρίκος εξαρτάται από το πόσο βαθιά θα το βάλουμε στο πενσάκι. Όσο παραμένουμε προς τα έξω ο κρίκος θα είναι μικρός, όσο πιο βαθιά βάλουμε το σύρμα τόσο θα μεγαλώνει ο κρίκος μας. Φροντίζουμε ώστε να έχει το σωστό μέγεθος για να ταιριάξει μετά στο κρικάκι του σκουλαρικιού.

Στη συνέχεια, και κρατώντας με το στρογγυλό πενσάκι τον κρίκο μας (για να μη χάσει το σχήμα του), περιστρέφουμε το σύρμα γύρω από τον εαυτό του με το ίσιο πενσάκι. Αυτό που κατασκευάσαμε λέγεται γράνα. Γράνες βρίσκουμε κι έτοιμες στο εμπόριο, και είναι πραγματικά πολύ φθηνές. Αν και είναι πολύ απλό να τις αγοράζουμε έτοιμες, προτιμώ να φτιάχνω μόνη μου για διάφορους λόγους: (α) μπορώ κάθε φορά να έχω το μήκος που μου χρειάζεται, (β) μπορώ κάθε φορά να έχω το μέγεθος του κρίκου που μου χρειάζεται ή/και ταιριάζει καλύτερα, (γ) κάνω περιστροφή του σύρματος γύρω από τον εαυτό του κι έτσι δεν ανοίγει η γράνα μου όταν για κάποιο λόγο δεχθεί πιέσεις (αυτό είναι ένα συχνό πρόβλημα με τις έτοιμες γράνες κυρίως στα κολιέ και στα βραχιόλια. Τα σκουλαρίκια γενικά δεν δέχονται τόσες πιέσεις ... εκτός πια κι αν κάποιος μας τραβήξει το αφτί).

Έτσι λοιπόν φτιάχνουμε δύο γράνες, για να υποδεχθούν τις χάντρες μας.

Στη συνέχεια - και αφού περάσουμε τις χάντρες που θέλουμε - φτιάχνουμε το κάτω μέρος της γράνας, με το οποίο θα συνδεθεί πάνω σε αυτή το φύλλο. Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε το στρογγυλό πενσάκι για να δώσουμε σχήμα στον κρίκο και με το ίσιο πενσάκι τυλίγουμε δύο ή και τρεις φορές το συρματάκι γύρω από τον εαυτό του. Την άκρη που περισσεύει την κόβουμε με πενσάκι και φροντίζουμε να κρυφτεί με κάποιο τρόπο μέσα στην τελευταία χάντρα (αυτό γίνεται τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για λόγους ασφαλείας. Συνήθως η άκρη του σύρματος είναι αιχμηρή και γδέρνει, γι΄ αυτό μην αμελήσετε αυτή τη λεπτομέρεια).

Με πετονιά, που την πέρασα από τις τρυπίτσες του φύλλου πέρασα τις χάντρες, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Έπειτα δένουμε ένα κόμπο (στην πραγματικότητα 4-5 κόμπους) ώστε να σταθεροποιήσουμε τις χάντρες μας. Δεν το σφίγγουμε πάρα πολύ, ώστε να έχουν κίνηση οι χάντρες στο σκουλαρίκι. (Θεωρώ πως προσθέτει πολύ στο κόσμημα η κίνηση, γιατί αυτή το κάνει συνέχεια του σώματος. Όταν το κόσμημα ακολουθεί το σώμα στην κίνηση τότε το στολίζει, όταν όμως ένα κόσμημα στέκει άκαμπτο πάνω στο σώμα, τότε απλώς το βαραίνει.)


Αφού λοιπόν κάνουμε τους απαραίτητους κόμπους, κόβουμε τη πετονιά κι έπειτα καίμε τις άκρες και τις πιέζουμε ελαφρά πάνω στη χάντρα. Έτσι σταθεροποιείται ο κόμπος και δεν τσιμπάει η πετονιά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, όσες φορές θέλουμε, ανάλογα με το πόσο πλούσιο θέλουμε να γίνει. Αφού τελειώσουμε συνδέουμε το σκουλαρίκι με το κλιπ. Τις περισσότερες φορές τα κλιπ ή τα γαντζάκια για σκουλαρίκια έχουν ανοιγώμενο κρίκο, επομένως αρκεί να τον ανοίξουμε και να τα στηρίξουμε σε αυτόν. Αν τυχόν κάποια έχει κρικάκια που δεν ανοίγουν, τότε θα πρέπει στην αρχή - όταν κατασκευάζει τη γράνα - να περάσει το κλιπ σε αυτή, ακριβώς όπως κάναμε για να στηρίξουμε το φύλλο.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια

  1. Μεγεια και καλοφορετα τα σκουλαρικια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφα τα σκουλαρικάκια σου, και οι οδηγείες super

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα σκουλαρίκια!Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες, πολύ κατατοπιστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Δημιουργία, να είσαι καλά!
    Σε ευχαριστώ princess, και Joanna
    Είστε όλες τόσο γλυκές !!!
    Καλές δημιουργίες σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".