Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανθάκια από κουρελάκια και φωτιά!


Μερικές φορές φτιάχνουμε διάφορα πράγματα χρησιμοποιώντας υφάσματα, και στο τέλος γεμίζει ο τόπος με μικρά κομμάτια ύφασμα, που δεν μπορούμε ουσιαστικά να τα κάνουμε τίποτα... ή τουλάχιστον μοιάζει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε τίποτα.
Στην περίπτωση αυτή, μετά από το στολισμό των λαμπάδων, έμεινα κι εγώ με μερικά κομματάκια ύφασμα (ροζ οργάντζα με λευκά στίγματα). Και όπως ξέρετε, οι χειροτέχνες είναι και συλλέκτες, κι έτσι αυτά τα κομματάκια μπήκαν σε ένα κουτί, για να τα κάνω "κάτι" κάποια στιγμή (σας θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση;)
Γνωρίζοντας ότι το συνθετικό ύφασμα (όπως π.χ. οργάντζα ή σατέν) παραμορφώνεται με τη θερμότητα και αλλάζει σχήμα με ακαθόριστο τρόπο σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω λουλουδάκια σαν αυτά της μαμάς μου και της φίλης Χαράς. Φωτογράφισα τα στάδια και σας τα δείχνω, περιμένοντας να δω και τους δικούς σας πειραματισμούς.
Αρχικά έκοψα μικρά τετράγωνα (περίπου τετράγωνα) τα υφασματάκια μου, διαστάσεων περίπου 7-10 εκατοστά. Χρησιμοποίησα 6 τέτοια κομματάκια.

Στη συνέχεια άναψα ένα κεράκι, και κράτησα το υφασματάκι σε μια απόσταση γύρω στα 10-15 εκατοστά πάνω από τη φλόγα. Αυτό - υπακούωντας στους νόμους της φυσικής - άρχισε να ζαρώνει και να αλλάζει σχήμα. Μετακίνησα το υφασματάκι δεξιά - αριστερά, ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα.
Έτσι σχηματίστηκαν τα πέταλα του λουλουδιού μου :
Έπειτα πήρα μια γράνα με κεφαλάκι και μια χάντρα ανθάκι και με αυτά τρύπησα τα εξι υφασματάκια στο κέντρο τους, τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.
Μια άλλη λύση (ίσως καλύτερη) είναι να χρησιμοποιηθεί βελόνα και κλωστή, ή και σύρμα για να ενωθούν τα κομματάκια σε ένα κοινό κέντρο. Συχνά χρησιμοποιούνται διάφορες χάντρες, κουμπιά ή ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί!

Στο πίσω μέρος έστριψα το σύρμα της γράνας, ώστε να είναι έτοιμο για να το ράψω αργότερα σε καρφίτσα ή να το χρησιμοποιήσω στη διακόσμηση καλαθιών - στεφανιών - σανδαλιών ή όπου αλλού μου χρειαστεί τελικά...
... και τελειωμένο του λουλουδάκι μου...
Στο πίσω μέρος τώρα, ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε, μπορεί να προστεθεί δέρμα, τσόχα ή άλλο σταθερό ύφασμα. Τα λουλουδάκια μπορεί να γίνουν καρφίτσες, σκουλαρίκια, να προστεθούν σε κοκαλάκια για τα μαλλιά, σε σαγιονάρες, καλάθια, κουρτίνες, μπομπονιέρες, τελικά... παντού! Μπορούν να είναι μονόχρωμα ή πολύχρωμα, από ίδια ή από διαφορετικά υφάσματα... Μπορούν να επιτρέψουν στη φαντασία μας να οργιάσει!
Μια λεπτομέρεια μόνο... μην βάλετε το ύφασμα πολύ κοντά στη φλόγα γιατί θα μαυρίσει (!) Αρχίστε από αρκετή απόσταση και πλησιάστε σιγά - σιγά μέχρι να αρχίσει να παραμορφώνεται, όσο πιο αργά παραμορφώνεται, τόσο περισσότερες δυνατότητες έχετε για να του δώσετε το σχήμα που θέλετε.
Περιμένω να δω και τους δικούς σας πειραματισμούς...


Σχόλια

  1. Χριστιανάκι,δεν είναι υπέροχα;
    Και γίνονται απο το τίποτα.
    Χαίρομαι που βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιποτα δεν παει χαμενο οταν εχεις ορεξη για δημιουργια.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι φιάχνετε βρε κοριτσάκια μου, θαύματα, μπράβο σας.Υπέροχη η κάτω μπουνπουνιέρα, τη λάτρεψα.Αυτές τις μέρες ζωγραφίζω 600 μπουμπουνιέρες για μια βάπτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για ολα αυτα τα ομορφα που φτιαχνεις κατα καιρους και τα μιραζεσαι μαζι μας, περνα απο το μπλογκ μου να παραλαβεις τα βραβεια σου.

    http://gefsieleftherias.blogspot.com/2010/04/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά αυτό που χρειάζεται σε όλα τα πράγματα είναι φαντασία.Υπέροχο.Καλή εβδομάδα και Χριστός Ανέστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία ιδέα έχω αρκετά πανάκια θα το δοκιμάσω. πέρνα και απο το σπιτακι μου να πάρεις κάτι που έχω για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πράγματι Χαρά, γίνονται πολύ όμορφα, και έχουν τόσο πολλές χρήσεις...
    Έτσι είναι Δημιουργία, τίποτα δεν πάει χαμένο...
    Να είσαι καλά αχτίδα, καλή δύναμη! και καλές δουλειές!
    Ελευθερία, σε ευχαριστώ πολύ!!!!!
    Χρόνια πολλά erifili! Σε ευχαριστώ!
    Είναι πολύ εύκολο Αγγελική, θα περιμένω να δω τις δημιουργίες σου! Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".