Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σιγά σιγά ξεκινούν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα....

Χθες επέστρεψα από τις διακοπές μου!
Πήγα για λίγες μέρες στην Κρήτη - παντρέψαμε την αδελφή μου!!!!
Περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα - αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί ... θα το αφήσω να το κάνει εκείνη.... είναι πιο δίκαιο αυτό ε?

Στα δικά μας λοιπόν.... επέστρεψα και φυσικά... έβαλα καμίνι!
Ξεκίνησα με τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα μοτιφ για το 2012
Σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω σε γούρια για τη νέα χρονιά, και ... φυσικά αυτή είναι μόνον η αρχή ;)

Μερικές φορές, κάποιες φίλες μου προτείνουν να ασχοληθώ με ένα - δυο αντικείμενα ώστε να αποφύγω τη διάσπαση, που αναπόφευκτα μου συμβαίνει κάποιες φορές, αφού τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούμαι είναι τελικά αρκετά και συχνά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους....
Ήμουν σε μια τέτοια σκέψη κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, αλλά από την άλλη... δεν μπορώ να αποφασίσω τι ακριβώς θα έπρεπε να εγκαταλείψω....

Τα γούρια είναι ο τρόπος που ξεκίνησα... Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στους συμβολισμούς και λατρεύω κάθε τι που δίνει ελπίδα στην ανθρώπινη ψυχή (ανεξάρτητα με το αν πιστεύω ή όχι σε όλα όσα συμβολίζουν...) Θαυμάζω τη δυνατότητα του ανθρώπου να διατηρεί την πίστη του στο βάθος του χρόνου, σε σύμβολα, χρώματα, σχήματα και παραδόσεις και πιστεύω βαθιά στη δύναμη της θέλησης και στη δυνατότητα να επιτευχθούν πράγματα με καλή πίστη κι αγάπη.

Οι μπομπονιέρες μου προσφέρουν τη χαρά τη επικοινωνίας με ανθρώπους, σε στιγμές μοναδικές για εκείνους ή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα! Μου αρέσει που τις "χτίζουμε" μαζί - που μου περιγράφουν αυτό που θέλουν και που προσπαθώ να το φτιάξω και... πραγματικά λατρεύω το χαμόγελο ικανοποίησης όταν έρχονται να παραλάβουν αυτό που έχουν παραγγείλει!

Το κόσμημα, δεν είναι ίσως το καλύτερο μου, αλλά πραγματικά με ικανοποιεί το γεγονός ότι μπορώ, με χαμηλό κόστος να δω εκείνο το χαμόγελο στο πρόσωπο των ανθρώπων που μου ζητούν να τους φτιάξω κάτι!

Οι σαγιονάρες, αν και δεν είναι το είδος του παπουτσιού που φοράω συχνά (οι πολλές ώρες ορθοστασία και το πολύ τρέξιμο μου επιβάλλουν τα αθλητικά παπούτσια) μου αρέσουν τόσο πολύ να τις κοιτάζω! Με τις σαγιονάρες συνήθως αντιμετωπίζω την πρόκληση: "Φτιάξε μου κάτι που να το αγαπήσω"! Στην αρχή αυτό με τρόμαζε, αλλά τώρα... το απολαμβάνω - κυρίως από κοπέλες που... ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και ... κατά έναν τρόπο ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε.

Η κεραμική, απαιτεί πραγματικά πολύ χρόνο και είναι αδύνατο να μπει στη μαζική παραγωγή (τουλάχιστον στην παρούσα φάση), αλλά με μαγεύει! Μου αρέσει τόσο πολύ να λερώνω τα χέρια μου με χώμα - και το χώμα να παίρνει σχήμα - και η λάσπη να γίνεται πηλός - και ο πηλός πέτρα!

Τα σεμινάρια, είναι ένα νέο αντικείμενο με το οποίο κλήθηκα να ασχοληθώ το τελευταίο διάστημα, αλλά παρουσιάζει εκπληκτικό ενδιαφέρον! Με αφορμή αυτά, γνώρισα τη χρονιά που πέρασε τόσες πολλές κι αξιόλογες γυναίκες, με πάθος για δημιουργία και... δεν σας κρύβω πως έκανα νέες φιλίες - κάτι που το θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο στις μέρες μας.... Το μοίρασμα - η ανταλλαγή και η δημιουργία ενώνουν τους ανθρώπους με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο...


Τελικά ... νομίζω πως δεν μπορώ να σταματήσω κάτι... γιατί ότι κι αν ήταν αυτό ... θα μου έλειπε...


Καλό φθινόπωρο σε όλους!

Σας ευχαριστώ πολύ που με επισκέπτεστε!

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις υποδείξεις σας!

Πραγματικά θα προσπαθήσω και φέτος να έχω καινούρια πράγματα - νέες τεχνικές και φυσικά κάτι καινούριο σε tutorial

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Σχόλια

  1. ΚΑΛΩΣ ΕΡΘΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;;;;!!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ!!!!!!!!!!
    Ο΄ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή και σε σένα! Βλέπω για σένα έφτασαν τα χριστούγεννα, αφού ξεκίνησες ήδη τις ετοιμασίες! Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα!
    έχει πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιο σου και αυτά τα πήλινα είναι πολύ ωραία και συναισθηματικά!

    και εγώ προτιμώ την ...... ποικιλία θα έλεγα όχι διασπαση... από την υπερβολική "εξειδίκευση"
    καλημέρες μας ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλωωωωωωως το!!!!!!καλη αρχη.....!!!!καλη δυναμη!!!!πολλες πολλες ευχες για τους νιοπαντρους!!!!!τα υπολοιπα απο κοντα....χαχαχα!!!πολλα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ζήσουν!!
    Μη σε προβληματίζει που ασχολείσαι με πολλά ,κι εγώ το ίδιο κάνω, τα αγαπώ όλα το ίδιο και μου φαίνεται πολύ ανιαρό να ασχολούμαι μονο με ένα πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ήρθες, καλώς σε βρήκα και καλό Χειμώνα!!!! Να ζήσει η αδερφούλα και ο γαμπρός!!! Όσο για σένα... έχεις ταλέντο και εμείς περιμένουμε να μας μάθεις και άλλα!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αγχωσες με τα Χριστούγεννα. Αλλά εχεις δίκιο. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".