Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γούρια και άγγελοι καλοτυχίας

Οι άγγελοι - προστάτες - οδηγοί και συνοδοιπόροι στη ζωή μας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη θεματολογία των γουριών για την νέα χρονιά.

Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν, σας δείχνω τρία γούρια με κεντρικό θέμα το φύλακα - άγγελο του καθενός από εμάς.... να συνοδεύεται από φυλαχτά όπως πέταλο για καλοτυχία, και μάτι για τη βασκανία

αλλά... και καρδούλες για αγάπη και καλή υγεία!

Ο πρώτο άγγελος της ανάρτησης, που είναι και ο πιο "αρχοντικός" είναι δημιουργία της αδελφής μου, Ναταλίας, και πραγματικά... ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, τόσο το ίδιο το μοτιφ, όσο και η σύνθεσή του. Συνδυάζει το χρυσό και το ασημί χρώμα, με την άρπα στη βάση του (η μελωδία των αγγέλων να συνοδεύει τη ζωή των ανθρώπων)... μια ευχή που ταξιδεύει στο άπειρο (θυμηθείτε ότι οι κόμποι και τα γούρια αποτελούν σύμβολα του απείρου).

Το φωτοστέφανο (ιδιαίτερα τονισμένο με χάντρες) είναι σύμβολο ευλογίας, αλλά και σοφίας, ενώ το γαλανό είναι σύμβολο πραότητας κι αγνότητας/ καθαρότητας της ψυχής.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Σχόλια

  1. Ωραια καλότυχα γουρακια για τον καινουργιο χρόνο..παντα όμορφες δημιουργίες να φιάχνεις καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφα!
    καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπημένη μου φίλη μόλις τελείωσε η κλήρωση του τρίτου δεκαήμερου του χριστουγεννιάτικου πανηγυριού πέρασε να πάρεις το βραβείο σου και περιμένω την διεύθυνση σου για το αναμνηστικό δωράκι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφα τα γούρια σου!εύχομαι να είναι καλότυχα!μου άρεσε πολύ το στεφάνι απο πηλό της προηγούμενης ανάρτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες