Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Ανοιξιάτικο στεφάνι με παπαρούνες της φωτιάς!

Μπορεί έξω να κάνει κρύο, αλλά... στο εργαστήρι μου έρχεται η άνοιξη σιγά σιγά...
Σήμερα το πρωί λοιπόν, έφτιαξα αυτό το στεφάνι, με λουλούδια χειροποίητα και μια νεράιδα από τα χεράκια της φίλης Χρυσούλας, από τα bixlibidonia.

Τα έτοιμα "στολιδάκια για το στεφάνι μου, ήταν αυτό το πουλάκι και ένα κοτσανάκι με μαργαρίτα, για να δώσει λίγη... δροσιά με το χρώμα της στο στεφάνι μου.

Έφτιαξα λοιπόν τέσσερα λουλουδάκια / παπαρούνες, για τα οποία χρησιμοποίησα μισό μέτρο κόκκινο σατέν ύφασμα (50*50 εκατοστά συνολικά) και 25 εκατοστά οργάντζα σε μαύρο χρώμα.

Οδηγίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε τα λουλουδάκια μπορείτε να δείτε εδώ.

Σε αυτή την περίπτωση, τα λουλούδια τα στήριξα με σύρμα, ώστε να μου μείνουν στο πίσω μέρος δυο κομμάτια συρματάκι, με το οποίο τα στήριξα πάνω στο στεφάνι μου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα 2,5 μέτρα σύρμα πάχους 2mm, κι έφτιαξα τη βάση για το στεφάνι μου. Το σύρμα που προτιμώ για τέτοιου είδους δουλειές είναι το γαλβανιζέ σύρμα που χρησιμοποιούν για περιφράξεις, γιατί έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα: δεν σκουριάζει, είναι αρκετά σταθερό και είναι πολύ οικονομικό.

Για τη νεράιδα, έχουν χρησιμοποιηθεί: μια ξύλινη χάντρα για το κεφαλάκι της, 20 εκατοστά γάζα για το φουστανάκι της και ... διάφορες κορδελίτσες για τα μπιχλιμπιδάκια της;
Συνολικά πρόκειται για μια πολύ οικονομική κατασκευή, που θέλει βέβαια το χρόνο της... αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις... ο χρόνος σταματάει!

Να είστε όλοι καλά!

Καλό βράδυ!!!

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ....ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΓΙΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλαίσθητο! Και πολύ όμορφα μάς φέρνει πιο κοντά στην Ανοιξη! Να'χεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καλοοοοο!!!!!!!! τι χρωμα!!!!!ολο το στεφανι super!!!!!! φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!