Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζευτήκαμε όλοι πίσω… με τις αναμνήσεις των διακοπών νωπές ακόμη στο μυαλό μας.
Και μαζί με τις αναμνήσεις μας, κάπου σε μια γωνιά, δίπλα στη μάσκα και τα βατραχοπέδιλα, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται και αρκετές πέτρες που μαζέψαμε από τις διακοπές μας. Είτε μιλάμε για βότσαλα, είτε για πέτρες που μαζέψαμε από το βουνό, είναι βέβαιο πως πρόκειται για αντικείμενα που μας φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις στο μυαλό, και θέλουμε κάπως να τα χρησιμοποιήσουμε… αλλά πως?
Ένας καλός τρόπος είναι να τις χρωματίσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε είτε σαν stop στις πόρτες του σπιτιού μας, ή σαν press papie για τα χαρτιά του γραφείου ή/και στη διακόσμηση ενός ραφιού της βιβλιοθήκης μας, για να συγκρατούν τα βιβλία.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι αστάρι για τοίχους - χρώματα – πινέλα –τις πέτρες μας – και φυσικά… καλή διάθεση!
Αρχικά καθαρίζουμε καλά τις πέτρες από υπολείμματα, όπως χώματα, αλάτι κλπ. Αυτό μπορεί να γίνει με νερό και σαπούνι, ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι…
Αφού στεγνώσουν καλά, τις ασταρώνουμε και τις αφήνουμε και πάλι να στεγνώσουν. Στην πραγματικότητα αρκεί να ασταρώσουμε μόνον την πλευρά που θέλουμε να βάψουμε. Σκοπός της εργασίας αυτής, είναι να κλείσουν οι πόροι της πέτρας για να «πιάσει» το χρώμα που θα βάλουμε…
Για το στέγνωμα, μερικές ώρες αρκούν, αλλά αυτό εξαρτάται κι από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Σε γενικές γραμμές, υπολογίστε μετά από 2-3 ώρες, μπορούμε να χρωματίσουμε.
Τα χρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεν είναι συγκεκριμένα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακρυλικά, λαδομπογιές, χρώματα χειροτεχνίας, τέμπερες, γενικά, ότι υπάρχει στο σπίτι.
Καλό είναι, αν το αστάρι μας διαλύεται με νέφτι, να βάψουμε με λαδομπογιές, ενώ αν το αστάρι μας είναι υδατοδιαλυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους χρώμα που διαλύεται με το νερό.
Αφού τελειώσουμε με τη ζωγραφική μας, αφήνουμε τις πέτρες να στεγνώσουν για 2-4 ώρες. Στη συνέχεια περνάμε ένα χέρι λούστρο πέτρας. Αυτή τη φορά διαλέγουμε αν προτιμάμε γυαλιστερό ή σατινέ (ματ). Το βερνίκι σταθεροποιεί και αδιαβροχοποιεί τα χρώματα, κι έτσι το αποτέλεσμά μας γίνεται μόνιμο!
Ένας ακόμη τρόπος που μπορούμε να προσθέσουμε “αναμνήσεις” στις αναμνήσεις μας, είναι να χρησιμοποιήσουμε μια φωτογραφία από τις διακοπές μας, και να την τυπώσουμε σε ριζόχαρτο, σε
lazer εκτυπωτή. Στη συνέχεια – και με την τεχνική του decoupage – όπως κάναμε και στα κεραμίδια, μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικό και χειροποίητο souvenir από τις διακοπές μας.
Καλή επιτυχία!
Οι πληροφοριες που μας χαρισες ειναι θησαυρος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθω τοσα χρονια να ζωγραφισω σε πετρα και ενω το κανω κατι δεν πηγαινε καλα..
Η ιδεα με την φωτογραφια καταπληκτικη!
Ευχαριστω πολυ πολυ!
αν εχεις πληρ/ριες και για ξυλα θα το εκτιμουσα.
Φιλακια πολλα!!!
Πανέμορφα τα σουβενίρ σου!!!Μπράβο σου!! Καλό φθινόπωρο!!!Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφες οι πέτρες σου! Καλημέρα και καλη εβδομάδα να'χεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα δωράκια!!!! Μπράβο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις έκανες πολύ όμορφες!!!Καλό Φθινόπωρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχες οι πετρες και τι πιο ομορφο για να θυμομαστε το καλοκαιρακι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα κεραμιδια στην προηγ.αναρτηση σου με τις γοργονες....ειχαν μια μαγεια, μια αποκοσμη αυρα.... υπεροχα!
Μπραβο! Φιλακια....
Η ιδέα με το decoupage καλοκαιρινών φωτογραφιών είναι υπέροχη!! Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τις αναμνήσεις του στα βότσαλα που μάζεψε;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, φιλιά!