Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Κεραμικά γούρια 2013


Ο πηλός είναι ένα φυσικό υλικό και πραγματικά μου άρεσε πολύ η ιδέα να τον συνδυάσω με τη ράφια (κύπερη αποξηραμένη) και με κανέλα. Κάπως έτσι λοιπόν, προέκυψαν τα δύο γούρια - κοτσίδες που βλέπετε...
Για το γουράκι στη φωτογραφία επάνω (15 εκατοστά) χρησιμοποίησα ένα κεραμικό ρόδι από κόκκινο πηλό, και λίγες κανέλες, πάνω σε μια κοτσιδούλα από ράφια. Στο κάτω μέρος έβαλα ένα επάργυρο κλειδί 2013 κι έναν Άγιο Βασίλη με σμάλτο, και ... ένα γυάλινο ματάκι σε σχήμα καρδιάς.


 Και σε αυτή την κοτσίδα, έβαλα ένα μεγάλο κεραμικό σπίτι (15 εκατοστά είναι το σπιτάκι μου), κατασκευασμένο από λευκό πηλό. Στο κάτω μέρος της κοτσίδας έδεσα ένα μεγάλο μεταλλικό κλειδί. Το συνολικό μήκος αυτού του γουριού είναι 60 εκατοστά.
Και ένα ακόμη γούρι, με κεραμικό σπιτάκι από κόκκινο πηλό, και μια κεραμική χάντρα στο πάνω μέρος, δεμένο με κερόσπαγκο και ξύλινες χαντρούλες, και με ένα επάργυρο πέταλο για καλή τύχη στη νέα χρονιά.

Νομίζω πως είναι αρκετά διαφορετικά από άλλα γούρια που σας έδειξα φέτος, αλλά... ίσως και να μου αρέσουν περισσότερο - παρά την ιδιαιτερότητά τους...
Πως σας φαίνονται?

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ όμορφα και πολύ γήινος και ξεχωριστός οντως ο συνδυασμός των υλικων!!

    Χρονια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!