Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Το ρόδι σε διάφορα γούρια για το 2013

 Τα ρόδια της αφθονίας και της γονιμότητας, τα ρόδια τα τυχερά: οι πολυάριθμοι σπόροι του καρπού αυτού τον καθιστούν ένα ισχυρό σύμβολο στα γούρια διαφόρων πολιτισμών του πλανήτη μας.
Εδώ βλέπετε μερικά επιτραπέζια γούρια που έφτιαξα φέτος, τα περισσότερα κατά παραγγελία, για διάφορες περιστάσεις, με κεντρικό θέμα το ρόδι.
Επάνω: κεραμικό ρόδι από λευκό πηλό, διακοσμημένο με βαμβακερό κορδόνι και κορδέλες σε αποχρώσεις του ροζ, διακοσμημένο με επάργυρα φυλαχτά και χάντρες τύπου Πανδώρα, για νεογέννητο κοριτσάκι.
 κι εδώ, δύο κεραμικά ρόδια μπισκουι, διακοσμημένα με μπλε και σιέλ κορδόνι αντίστοιχα, κι επάργυρα στοιχεία. Τα φυλαχτά, διαλεγμένα ένα - ένα από τον αποστολέα, με μυστικά και φανερά νοήματα για εμάς και τον παραλήπτη τους....

 κι εδώ, κεραμικό ρόδι, σε κόκκινο χρώμα, διακοσμημένο με βαμβακερό κορδόνι και κεραμικές χάντρες, και με επάργυρα φυλαχτά, επίσης διαλεγμένα, για την οικογένεια που προορίζεται το ρόδι...

 κι εδώ, επάργυρα - επιτραπέζια ρόδια διακοσμημένα με μπλε κορδόνι και κόκκινο σουέτ αντίστοιχα και στολισμένα με επάργυρα φυλαχτά για το νέο έτος.


1 σχόλιο:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!