Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Πασχαλινό δέντρο ή ... Πασχαλόδεντρο !

Μάρτης: τα πολλά κλαδέματα γίνονται αυτή την εποχή.. όσοι το αμέλησαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, τώρα τρέχουν να προλάβουν να κλαδέψουν τα δέντρα τους, πριν αυτά φουντώσουν και γεμίσουν με τη νέα βλάστηση!
Έτσι λοιπόν, γεμίζουν και τα χωράφια με κλαδιά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, και περνάμε κι εμείς οι λάτρεις των διαφόρων ειδών χειροτεχνίας και "σκανδαλιζόμαστε" !
Τέτοιες εικόνες λοιπόν, από μεγάλα κλαδιά δέντρων μαζεμένα σε σωρούς, πολιόρκησαν τη σκέψη μου, και η ερώτηση "Τί μπορεί να κάνει κανείς με ένα μεγάλο κλαδί;" βρήκε την απάντησή της:

Το Πασχαλόδεντρο μας!
Διάλεξα λοιπόν ένα μεγάλο κλαδί (σχεδόν 2,5 μέτρα), με αρκετές διακλαδώσεις και το φόρτωσα στο αυτοκινητάκι μου. Στη συνέχεια - κι επειδή βρίσκομαι στην Αθήνα και όχι σε κάποια όμορφη επαρχιακή πόλη - σταμάτησα σε μια μάντρα οικοδομών, και αγόρασα άμμο θαλάσσης, και μεγάλες πέτρες (κροκάλες) σε λευκό και καφέ χρώμα, κι ένα μέτρο κουνελόσυρμα (γνωστό και σαν κοτετσόσυρμα). Στη συνέχεια της διαδρομής μου προς το μαγαζί, σταμάτησα και σε ένα χρωματοπωλείο, κι αγόρασα μια γλάστρα και ένα σπρέι λαχανί

Δίνοντας χρώμα στο δεντράκι μας....
Στη συνέχεια έβαψα το κλαδί με το σπρέι (το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας αυτής έγινε σε εξωτερικό χώρο), και το "φυτέψαμε στη γλάστρα, βάζοντας άμμο στο κάτω μέρος, και τις πέτρες από πάνω, για τη διακόσμηση....
Μικρές λεπτομέρειες στο χρωματισμό του δέντρου μας, έγιναν μετά την τελική του "φύτευση"....

Το Πασχαλόδεντρό !
Αφού λοιπόν το κλαδί, μετατράπηκε σε "Δέντρο" - αρχίσαμε το στολισμό του: πασχαλινά αυγουλάκια, ψεύτικα πουλάκια, ξύλινες κουκλίτσες, τσόχινα καλαθάκια, φουστανάκια των ξωτικών, λουλουδάκια και πεταλούδες - απ΄ όλα τα καλά έχει στα κλαδιά του το δεντράκι μας!
... και μετά έκανα το εύκολο: ένα κλικ και οι φωτογραφίες σηκώθηκαν στο facebook της σελίδας μας
όπου ακολούθησε το σχόλιο της φίλης Μαίρης "Το Πασχαλόδεντρο" και κάπως έτσι, το δεντράκι μας απέκτησε όνομα!
Στη δημιουργία του Πασχαλόδεντρού, σημαντική ήταν και η συμβολή των αφανών ηρώων/ ξωτικών/ συνεργατών και φίλων: Στην φύτευση του ο Θάνος έβαλε το μαγικό χεράκι του, ενώ στην ανθοφορία και καρποφορία του η αφανής ηρωίδα είναι η Θεανώ, και την εμψύχωση των ξωτικών είχε αναλάβει ο καταπληκτικός Φώτης!
Σας ευχαριστώ όλους!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!