Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Cart Postal - Γούρι 2015

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των γουριών για το 2015, ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη συμμετοχής μας στη Δωρέκθεση Mostra Rota 2014.
Τώρα λοιπόν, που οι αποστολές των προϊόντων έχουν πλέον δρομολογηθεί... νομίζω πως ήρθε η στιγμή να αρχίσω να σας δείχνω κι από εδώ τις φετινές δημιουργίες μου και να σας εκμυστηρευτώ τις σκέψεις μου καθώς οι ιδέες αποκτούσαν υλική υπόσταση και μεταμορφώνονταν σε γούρια...
Ξεκινώ λοιπόν με ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια για το 2015, το γούρι - Cart Postal!
Ξύλινη Cart Postal
Αρχικά έγινε ο σχεδιασμός της κάρτας, με τη βοήθεια του φίλου Γ.Α. 
Σε ξύλο λεύκας 3mm, σχεδιάσαμε και με λέιζερ κοπή φτιάξαμε την Cart Postal της φωτογραφίας (μεγέθους 12*8,5cm). Για το γραμματόσημο διαλέξαμε την απεικόνιση ενός αγγέλου, σύμβολο του αγγελιοφόρου που φέρνει καλά νέα από την αρχαιότητα, αλλά και σύμβολο του φύλακα/ προστάτη σύμφωνα με το Χριστιανισμό.

Γούρι 2015 - Cart Postal
Για τη διακόσμηση του γουριού χρησιμοποιήθηκαν πολύχρωμες κορδέλες με τους εξής συμβολισμούς:
κόκκινη = χρώμα της αγάπης και του πάθους
κίτρινη = χρώμα του φωτός
λευκή = χρώμα της αγνότητας και της αλήθειας
πράσινη κυπαρισσί = χρώμα της ελπίδας και της καλοτυχίας
Τα φυλαχτά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ένα επάργυρο τετράφυλλο τριφύλλι (σύμβολο καλοτυχίας), ένα μεταλλικό μάτι με σμάλτο (για την προστασία από τη βασκανία) και ένα επάργυρο 2015
Τέλος, πήραμε ένα μολυβάκι, το κόψαμε στο "σωστό" μέγεθος και το προσαρμόσαμε στο γούρι μας σαν φυλαχτό, αλλά και σαν εργαλείο, για να μπορεί ο καθένας να γράψει στην κάρτα μας τις δικές του ευχές (!)

3 σχόλια:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!