Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cart Postal - Γούρι 2015

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των γουριών για το 2015, ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη συμμετοχής μας στη Δωρέκθεση Mostra Rota 2014.
Τώρα λοιπόν, που οι αποστολές των προϊόντων έχουν πλέον δρομολογηθεί... νομίζω πως ήρθε η στιγμή να αρχίσω να σας δείχνω κι από εδώ τις φετινές δημιουργίες μου και να σας εκμυστηρευτώ τις σκέψεις μου καθώς οι ιδέες αποκτούσαν υλική υπόσταση και μεταμορφώνονταν σε γούρια...
Ξεκινώ λοιπόν με ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια για το 2015, το γούρι - Cart Postal!
Ξύλινη Cart Postal
Αρχικά έγινε ο σχεδιασμός της κάρτας, με τη βοήθεια του φίλου Γ.Α. 
Σε ξύλο λεύκας 3mm, σχεδιάσαμε και με λέιζερ κοπή φτιάξαμε την Cart Postal της φωτογραφίας (μεγέθους 12*8,5cm). Για το γραμματόσημο διαλέξαμε την απεικόνιση ενός αγγέλου, σύμβολο του αγγελιοφόρου που φέρνει καλά νέα από την αρχαιότητα, αλλά και σύμβολο του φύλακα/ προστάτη σύμφωνα με το Χριστιανισμό.

Γούρι 2015 - Cart Postal
Για τη διακόσμηση του γουριού χρησιμοποιήθηκαν πολύχρωμες κορδέλες με τους εξής συμβολισμούς:
κόκκινη = χρώμα της αγάπης και του πάθους
κίτρινη = χρώμα του φωτός
λευκή = χρώμα της αγνότητας και της αλήθειας
πράσινη κυπαρισσί = χρώμα της ελπίδας και της καλοτυχίας
Τα φυλαχτά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ένα επάργυρο τετράφυλλο τριφύλλι (σύμβολο καλοτυχίας), ένα μεταλλικό μάτι με σμάλτο (για την προστασία από τη βασκανία) και ένα επάργυρο 2015
Τέλος, πήραμε ένα μολυβάκι, το κόψαμε στο "σωστό" μέγεθος και το προσαρμόσαμε στο γούρι μας σαν φυλαχτό, αλλά και σαν εργαλείο, για να μπορεί ο καθένας να γράψει στην κάρτα μας τις δικές του ευχές (!)

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες