Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Πασχαλινές λαμπάδες με ονειροπαγίδες

Οι ονειροπαγίδες αποτελούν μέρος της Ινδιάνικης κουλτούρας. 
Παραδοσιακά κατασκευάζονταν από ξύλο ιτιάς (σύμβολο της αναγέννησης και της νίκης της ζωής ενάντια στο θάνατο). Στο εσωτερικό του στεφανιού, πλέκετε ένας "ιστός αράχνης" , ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση, παγιδεύει τα δυσάρεστα όνειρα και την κακή ενέργεια και γενικότερα προφυλάσσει από διάφορα πνεύματα που μπορεί να βλάψουν τον ονειρικό κόσμο - και όχι μόνο (!)
Κάθε δυσάρεστο όνειρο (ή κατάσταση) φυλακίζεται στην ονειροπαγίδα και χάνεται με το φως της ημέρας. Μόνο τα καλά όνειρα περνούν μέσα από τον ιστό και μέσω των φτερών, φτάνουν στον ιδιοκτήτη της ονειροπαγίδας. 
Λαμπάδα με ονειροπαγίδα
 Ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση της ονειροπαγίδας, είναι πάνω από το κρεβάτι, για να κρατάει την ψυχή ασφαλή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης η τοποθέτηση της μπορεί να γίνει σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως π.χ. η κεντρική είσοδος, που αποτελεί την πιθανή πύλη εισόδου δυσάρεστων καταστάσεων. Η ονειροπαγίδα θεωρείτε ότι προστατεύει από ανεπιθύμητους ανθρώπους, πνεύματα ή καταστάσεις 
Λαμπάδα με λευκή ονειροπαγίδα
Στις μέρες μας και στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας, οι ονειροπαγίδες έχουν εξελιχθεί σε ένα ανάλαφρο - διακοσμητικό αντικείμενο και κοσμούν διάφορους χώρους του σπιτιού μας.
Ανεξαρτήτως με το αν πιστεύει κανείς στις μαγικές δυνάμεις τους ή όχι, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως άντεξαν μέσα στο χρόνο, πέρασαν ηπείρους και θάλασσες και διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο.
Καλή και δημιουργική εβδομάδα!

1 σχόλιο:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!