Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γούρι 2010 για καλοτυχία και αγάπη - Good luck charm for 2010 for good luck and love

Το πέταλο του αλόγου είναι σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας κι η καρδιά είναι σύμβολο αγάπης αλλά και υγείας!
Τα δύο αυτά στοιχεία κυριαρχούν σε αυτό το γούρι, που το συνολικό του μήκος είναι 70 εκατοστά (είναι από τα μεγαλύτερα που έχω κάνει). Τα δύο αυτά κεντρικά στοιχεία, είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από γυαλί.
Το γυαλί είναι σύμβολο της φαντασίας και της συνείδησης. Αντανακλά την εικόνα του ορατού κόσμου, απορροφά κι αναγεννά μορφές και τραβά το φως των ουράνιων σωμάτων.
Το κόκκινο (στο πέταλο) συνδέεται με τον κύκλο της σελήνης και τη γονιμότητα. Είναι σύμβολο της δύναμης, της φωτιάς, του πάθους και των συναισθημάτων. Αντιπροσωπεύει την αρσενική αρχή, πυρπολεί και αναζωογονεί.
Το γαλάζιο (στην καρδιά) είναι το χρώμα της αλήθειας, της ελπίδας και της αρμονίας. Συμβολίζει την αθανασία, την αγνότητα και τη σοφία. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο.
Όλο το γούρι στηρίζεται σε μια πλεξούδα από λευκό σχοινί.
Ο κόμπος υποδηλώνει τη στενή σχέση και σε αυτόν ενυπάρχει η έννοια του απείρου. Το πλέξιμο έχει την έννοια της σταθερής ψυχολογικής κατάστασης (οι ψαράδες δένοντας διάφορους κόμπους θεωρούν πως μπορούν να ελέγξουν τους ανέμους και τον καιρό). Οι σειρές των κόμπων ύποδηλώνουν την περιπλοκότητα της ζωής του ανθρώπου, ενώ η κλειστή πλεξούδα είναι σύμβολο ασφάλειας και προστασίας (αφού έχει αρχή και τέλος, και είναι και η δυο πλευρές κλειστές).
Η πλεξούδα αυτή έγινε με δύο σχοινιά (σύμβολο του ζεύγους) διπλωμένα, με αποτέλεσμα να έχουμε τέσσερα άκρα. Ο αριθμός τέσσερα συμβολίζει τη γη και το σώμα.
Το λευκό είναι το χρώμα της αρμονίας (καθώς αποτελείται απ' όλα τα χρώματα της ίριδας) κι εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, και την ειλικρίνεια. Είναι το "Ναι" στη γλώσσα των χρωμάτων.
Το καράβι συμβολίζει το ταξίδι στη ζωή, την αναζήτηση της ευτυχίας, την πορεία του ανθρώπου στη ζωή. Το συγκεκριμένο καράβι, με το χαμόγελο, υποδηλώνει πως το ταξίδι αυτό θα είναι ευχάριστο κι εύκολο, κατά το δυνατό.
Ο σταυρός είναι από φίλντισι, κι αποτελεί σύμβολο της πίστης, προστατεύει και καθοδηγεί τον άνθρωπο.
Το κλειδί, είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων. Ανοίγει πόρτες και είναι αυτό που δίνει πρόσβαση στην επίτευξη των στόχων του ανθρώπου.
Το σπίτι, είναι η ανθρώπινη φωλιά, ο χώρος ανάπαυσης, συγκέντρωσης της οικογένειας, εκεί που προστατεύεται αλλά κι εκεί που ανακτά τις δυνάμεις του ο άνθρωπος.
Το μάτι προστατεύει από τη βασκανία και θεωρείται φυλαχτό.

Πρόκειται για ένα γήινο γούρι, για το σπίτι. Μια μεγάλη ευχή για καλή χρονιά, με υγεία, κι αγάπη για όλη την οικογένεια.
Είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι, που έγινε κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυρίας που το πήρε.

Σχόλια

  1. Χριστιάνα μου καλήσπέρα!!
    Παρα πολύ όμορφο γούρι!!
    Μου αρέσει πολύ και ιδιαιτερα τα μεταλλικα εξαρτήματα που έχεις βάλει!
    Μπράβο!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mου άρεσε πολύ η εξήγηση των συμβολισμών! Γειά σου βρε Δροσοσταλίτσα μου,είσαι ένας δεύτερος Μαμαλάκης ο οποίος μέσα απο το ταξείδι στις γεύσεις περιδιαβαίνει τους τόπους την ιστορία και τον πολιτισμό τους...
    Έτσι και σύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου! Σε βρήκα τυχαία αλλά ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ σου και τα tutorials που μπήκες στον κόπο να φτιάξεις...Θα μπω τώρα και στο κατάστημά σου να χαζέψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. my craft and art creations, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
    kariatida62, να είσαι καλά, σε ευχαριστώ θερμά, αλλά... συγγνώμη που θα σου το πω... εγώ είμαι η Χριστιάνα... Η δροσοσταλίτσα έχει το blog "Κοσμήματα με χάντρες" http://kosmimatamexantres.blogspot.com (και το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόλογο!!!)
    Παρόλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)))

    Ανεράιδα, καλώς ήρθες στο blogοσπιτό μου, χάρηκα πολύ που με βρήκες και σε βρήκα! Το blog σου είναι πραγματικά αξιαγάπητο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Χριστιάννα! Τι ωραίες επεξηγήσεις..... το ζήλεψα!!!
    Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Αλήθεια ποιο είναι το καταστημά σου? Πως και δεν το ξέρω εγώ αυτό??? Για ενημέρωσε με...

    Καλό μήνα ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δροσοσταλίτσα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Το κατάστημα είναι το Λουκάς στη Νέα Ερυθραία Αττικής (έχω βάλει Link πάνω αριστερά στο blog) κι η διεύθυνση είναι Ελευθερίου Βενιζέλου 71 (τηλ.210-6202134)
    Στο site του καταστήματος μπορείς να βρεις μόνον κάποια από τα είδη (δεν έχω προλάβει δυστυχώς να τα βάλω όλα, κι έχω να κάνω ενημέρωση ... εδώ και δυο μήνες... snif) Παρόλα ταύτα, αν τυχόν κάτι σε ενδιαφέρει (ή και οποιονδήποτε άλλο ;) σε πρώτες ύλες για τις κατασκευές σας μη διστάσεις να με πάρεις τηλέφωνο. Οι τιμές στο site, είναι τιμές λιανικής. Φυσικά όλοι οι φίλοι χειροτέχνες ή οι έχοντες κατάστημα προμηθεύονται τα είδη σε τιμές χονδρικής (οι οποίες συχνά είναι πολύ διαφορετικές από τις αναγραφόμενες...)
    Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, αλλά και για την ευκαιρία να μιλήσω για το κατάστημα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου έστειλα την παραγγελία μου με email! Ανυπομονώ! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ πολύ Δροσοσταλίτσα! Πολύ χάρηκα που σε άκουσα!!!!
    Αύριο πρωί, θα σου τα στείλω.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".