Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Σεμινάριο: κοσμήματα με μέταλλο - κάναμε το πρώτο!

Χθες το απόγευμα, κάναμε το πρώτο μας σεμινάριο στο Lucas, με θέμα: κοσμήματα με μέταλλο!
Αν και είχαμε κάποιες απώλειες... και κάποια κορίτσια δεν μπόρεσαν να έρθουν εξαιτίας της απεργίας των λεωφορείων... αυτό δεν εμπόδισε τις υπόλοιπες να μεγαλουργήσουν!
Έτσι λοιπόν, αφού πέρασαν δύο ώρες κόβοντας, τρίβοντας και σφυρηλατώντας αλουμίνιο, μετά περάσαμε στα σπουδαία: και με ορείχαλκο, χαλκό και αρζαντό, αλλά και με καλάι και φλόγα, τα κορίτσια έφτιαξαν τα πρώτα τους σκουλαρίκια!

Η Ελπίδα, έκανε αυτό το πραγματικό καλλιτέχνημα: Ένα σκουλαρίκι και με τα τρία είδη μετάλλων (χαλκό, ορείχαλκο και αρζαντό) σε τέσσερις στρώσεις, χρησιμοποιώντας τις βασικές τεχνικές συνένωσης τους, και στο κέντρο του, πέρασε με γράνα τους στήμονες = κόκκινες γυάλινες χαντρούλες.

Και η Μαρία, με άψογη σφυρηλάτηση, έφτιαξε αυτό το τριπλό σκουλαρίκι, επίσης με τρία είδη μετάλλου, τα οποία κόλλησε στο σύρμα. Το σκουλαρίκι αυτό φορεμένο (που δυστυχώς δεν το φωτογράφισα...) είναι πραγματικά ονειρεμένο: Τα λουλούδια μοιάζουν με αστέρια, και σχηματίζουν μια καμπύλη που ακολουθεί τις γραμμές του προσώπου, τονίζοντας το φωτεινό πρόσωπο της Μαρίας!
Όπως πάντα τελικά ... ο ενθουσιασμός της στιγμής, με έκανε και πάλι να ξεχάσω να τραβήξω όσες φωτογραφίες έπρεπε ... γιατί τα κορίτσια έφτιαξαν και άλλα πράγματα, αλλά εγώ ... χάθηκα ... σε στιγμές δημιουργίας και... αμέλησα να πατήσω το μαγικό κουμπάκι που αποθανατίζει τις στιγμές...
Κορίτσια σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε!
... όσο για εσάς που δεν μπορέσατε ... δεν πειράζει ... την επόμενη φορά θα παίξουμε και μαζί!
Καλημέρα!!!!!

8 σχόλια:

 1. καλημ'ερααα!καλό μήνα!!!μπράβο !!!κορίτσιααααα!!!υπέροχαααα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά ζηλεύω και τώρα βλέποντας αυτά τα κομψοτεχνήματα,ακόμα περισ΄σοτερο.
  Καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά υπέροχα τα σκουλαρίκια! Μπράβο στις κοπέλες και σε σας και καλό μήνα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν αυτές είναι δημιουργίες ανθρώπων που ασχολούνται πρώτη φορά με την τεχνική αυτή...τότε τι να πω! Τέλειο το αποτέλεσμα, την επόμενη φορά περισσότερες φωτό για να θαυμάσουμε πιο πολλά έργα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αχ πως ζηλεύω!!! θα ήθελα κι εγώ να μπορούσα να είμαι εκεί!! ας όψετε η απόσταση!!! πάντως τα κορίτσια φτιάχνουν ονειρεμένα πράγματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! Μπράβο σε όλες σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!