Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Χαρτοπολτός: άλλο ένα σεμινάριο ολοκληρώθηκε χθες!

Χθες ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σεμινάριο στο Lucas . Το αντικείμενό μας ήταν ο χαρτοπολτός ή papier mache.
Τα κορίτσια λοιπόν, είχαν έρθει μια φορά για δυο ώρες (μια εβδομάδα πριν) κι έφτιαξαν με μάζα χαρτοπολτού τις μορφές που είχαν ονειρευτεί....
Στη φάση εκείνη, δεν μπορώ να πω πως ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένες, γιατί το αποτέλεσμα είναι ... υπόλευκο και οι μορφές (πεταλούδες, καρδιές, λουλούδια, κλπ) δεν είχαν ακόμα ούτε κάποια ιδιαίτερη ομορφιά, ούτε φυσικά τη λάμψη των χρωμάτων.
Χθες λοιπόν, ήρθαν για τη δεύτερη (και τελευταία) συνάντηση του σεμιναρίου - κι αφού έτριψαν με γυαλόχαρτο τις δημιουργίες τους, τις αστάρωσαν και μετά τις έβαψαν και τους έδωσαν ζωή!
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε ένα κρίκο για χαρτοπετσέτες, μια πεταλούδα (που θα την κρεμάσει η δημιουργός της στο φωτιστικό της κρεβατοκάμαρας της) κι ένα πουλάκι, που θα στολίσει κάποια γωνιά στο σπίτι της Σοφίας.

Εδώ πάλι, μια καρδούλα και μια γατούλα, έγιναν πρωτότυπα κολιέ, ενώ η μεγάλη πεταλούδα, είναι πλέον μια εξαιρετική καρφίτσα!

Κι εδώ ένα πουλάκι ιδιαίτερα σπάνιο (έως μοναδικό) πριν ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή του... στη φάση αυτή υπήρχε ακόμα το δίλημμα: καρφίτσα ή κολιέ (με τις χάντρες που έχουν ήδη βαφτεί;)
Κι εδώ, ένας κρίκος για χαρτοπετσέτες, διακοσμημένος με κεραμικές πεταλούδες.
Ήταν ένα όμορφο, και δημιουργικό απόγευμα!
Κορίτσια, σας ευχαριστούμε πολύ!!!! Περάσαμε υπέροχα!!!!
και για εσάς που είστε μακριά... παίξτε με τα χρώματα, ανακατέψτε υλικά, δημιουργείστε! Ο μοναδικός τρόπος να επιζήσουμε σε δύσκολες ώρες: να περνάμε καλά!

4 σχόλια:

 1. Μπράβο σας πολύ όμορφα σχέδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ όμορφα όλα!!!!! Μπράβο!!Σύντομα θα δοκιμάσω κι εγώ αυτήν την τεχνική..Για να δούμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολύ όμορφα είναι!θα βάλεις κανένα tutorial?ε?ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Marianna, σε ευχαριστούμε πολύ!!!
  Ioanna Evans, σε ευχαριστούμε! Να το δοκιμάσεις!!! Είναι αρκετά απλό και όσο περισσότερο κάνεις, τόσο περισσότερο θέλεις ;)
  Magdalene B. θα βάλουμε ένα - δυο tutorial :) αλλά ... μετά το Πάσχα, γιατί τώρα... τρέχουμε και δεν φτάνουμε... αλλά μετά τις γιορτές, ναι, σίγουρα θα βάλουμε!
  Σας ευχαριστούμε όλες, τόσο πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!